۱۳۹۶ آبان ۲۸, یکشنبه

ارائه لایحه تقویت نظارت بر فروش هواپیماهای تجاری به رژیم ایران در کنگره آمریکا




کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه 4324را برای تقویت نظارت بر فروش هواپیماهای تجاری به رژیم آخوندی که تحت برجام مجاز شده است، به تصویب رساند.




کنگره آمریکا


لایحه 4324که تحت عنوان «قانون تقویت نظارت بر دسترسی (رژیم) ایران بر تأمین مالی» ارائه شده از وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌خواهد به کنگره درباره صادرات هواپیما به رژیم گزارش بدهد و هم‌چنین تأیید کند که چنین معاملاتی، به‌سود اقدامات رژیم برای انتقال تسلیحات از طریق هواپیماهای تجاری نینجامد.
در جریان تصویب این لایحه، رئیس کمیته خدمات مالی و شمار دیگری از اعضای این کمیته در سخنانشان رژیم آخوندی را اصلی‌ترین حکومت حامی تروریسم در جهان دانستند و بر لزوم حسابرسی از آن تأکید کردند.

گزارشی از جلسه:
در شروع جلسه کمیته خدمات مالی درباره لایحه 4324، نماینده کنگره راجر ویلیامز که ارائه‌دهنده این لایحه است در سخنان خود، گفت: «دولت اوباما تحت برجام، پذیرفت که آمریکا اجازه فروش هواپیما به (رژیم) ایران را بدهد... به‌رغم این‌که خزانه‌داری (آمریکا) هم‌چنان (رژیم) ایران را جزو حوزه‌های اصلی مورد نگرانی در زمینه پول‌شویی تعیین کرده، این مجوزها به بانکها نیز اجازه می‌دهد تا درگیر تأمین مالی بشوند. علاوه بر این وزارت‌خارجه (آمریکا) هم‌چنان (رژیم) ایران را بزرگ‌ترین حکومت حامی تروریسم در جهان می‌نامد. یکی از اصلی‌ترین دریافت‌کنندگان این هواپیماها «ایران‌ایر» خواهد بود که اصلی‌ترین شرکت هواپیمایی حکومتی جمهوری اسلامی است. در سال 2011خزانه‌داری آمریکا، شرکت ایران‌ایر را به‌خاطر انتقال تسلیحات و محموله نظامی به سوریه از طرف سپاه پاسداران و وزارت دفاع (رژیم) ایران، تحریم کرد. طبعاً که این تسلیحات توسط رژیم اسد برای نقض حقوق‌بشر، به‌کار گرفته شده‌اند».

وی افزود: «لایحه من نظارت کنگره را بر هر گونه تأمین مالی که خزانه‌داری برای فروش هواپیما به (رژیم) ایران مجاز می‌کند بهبود خواهد بخشید. هر شش ماه یک بار، خزانه‌داری باید خطاب به ما تأیید کند که مجوزهای تأمین مالی، به افراد (رژیم) ایران که موادی را در راستای توسعه تسلیحات کشتار جمعی منتقل می‌کنند، سودی نخواهد رساند...» 

نماینده کنگره آن واگنر رئیس زیرکمیته نظارت و تحقیقات، گفت: «سپاه پاسداران هم‌چنان تحت تمامی اشکال، نقش قابل توجهی را در رفتار غیرقانونی (رژیم) ایران و نیز در برنامه اتمی و موشکی آن ایفا می‌کند».

نماینده کنگره تد باد ضمن رد امتیاز دادن به رژیم آخوندی، گفت: «اقدامات (رژیم) ایران از زمان اجرای برجام این موضوع را مورد تأکید قرار می‌دهد که اگر به (این رژیم) یک اینچ (امتیاز) بدهید، آنها یک مایل را خواهند گرفت. وقتی دولت قبلی تحریم علیه ایران‌ایر را رفع کرد، همین را شاهد بودیم... همین امسال هم دیدیم که ایران‌ایر مسیرهای شناخته‌ شده تأمین تسلیحاتی را به‌سمت مناطق تحت کنترل اسد در سوریه طی می‌کند؛ از جمله پروازهایی که در آبادان متوقف می‌شوند و بعد به سوریه می‌روند. این از این بابت اهمیت دارد که آبادان محل یک مرکز لجستیکی مظنون سپاه پاسداران است».

وی افزود که امتیاز دادن به رژیم باعث می‌شود، آنها راههای جدیدی را برای دور زدن تحریم‌ها و تأمین مالی شبکه تروریسم جهانی خود پیدا کنند. «ما باید همواره هوشیار باشیم... و این لایحه در این راستا به ما کمک می‌کند».

پس از آن جب هنزرلینگ رئیس کمیته خدمات مالی نیز بر حمایت خودش از لایحه 4324، گفت: «فارغ از برجام، ما هم‌چنان می‌دانیم که (رژیم) ایران، یک نظام قابل‌توجه در زمینه پولشویی است... هم‌چنان می‌دانیم که آنها اصلی‌ترین حکومت حامی تروریسم در جهان هستند... (لایحه 4324) تضمین می‌کند که ما در کنگره بدانیم، آیا هر کدام از این فروش‌های هواپیما، یک تهدید جدی پول‌شویی در بر دارد یا خیر؟.» 

بروس پالیکوئین از دیگر اعضای کمیته خدمات مالی، با اشاره به این‌که سپاه پاسداران رژیم آخوندی از شرکت هوایی «ایران‌ایر» برای انتقال تسلیحات استفاده می‌کند، گفت: «از زمان اجرای برجام... بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، حداقل 134پرواز ایران‌ایر به سوریه را ثبت کرده است... برخی از این پروازها، ثبت‌نشده بودند و برخی از آنها از مسیر تأمین تسلیحاتی به سمت سوریه عبور کرده‌اند...» 

نماینده کنگره لی زلدین در سخنانش با ذکر نمونه‌هایی از نقض برجام توسط رژیم آخوندی و هم‌چنین ممانعت از بازرسی از تأسیسات نظامی از جمله سایت پارچین، گفت: «(رژیم ایران) از ایران‌ایر برای حمایت از بشار اسد در سوریه یا کمک به حوثی‌ها برای ساقط‌ کردن دولت یمن... استفاده کرده است... ادعای این‌که (رژیم) ایران از برجام تبعیت می‌کند، نادیده‌گرفتن این واقعیت است که آنها (از جمله)... . سانتریفوژهای آی.آر.شش بیشتری از حد مجاز را به چرخش در می‌آورند، به ما اجازه بازرسی از تأسیسات نظامی‌شان را نمی‌دهند و آب سنگین را بیش از حد مجاز ذخیره کرده‌اند... همه اینها نقض برجام است».

پس از آن اندی بار رئیس زیرکمیته سیاست مالی و تجارت طی سخنانش گفت: «ما درباره حمایت (رژیم) ایران از عوامل تروریست از طریق هواپیماهای تجاری صحبت می‌کنیم... (در یکی از جلسات استماع کنگره گفته شد که)... بسیاری از پروازهای ایران‌ایر، با (هواپیمای) خالی یا بدون مسافر تجاری صورت می‌گیرد و به دمشق می‌روند. آنها در همان زمانی که زنان و کودکان در حمله شیمیایی کشتار می‌شدند، تمامی این پروازها با (شرکت) ایران‌ایر را پشتیبانی می‌کردند... یک وظیفه اساسی آمریکا این است که چشمانش را بر روی حمایت (رژیم) ایران از عوامل تروریست نبندد و این هیچ ربطی به برجام ندارد... هدف لایحه (4324) این است که تضمین شود، معاملات (مورد بحث)، شامل تأمین مالی تروریسم نشود».