۱۴۰۰ آذر ۱۹, جمعه

ادامه جلسات دادگاه تجدیدنظر متهمان پرونده تروریستی اسدالله اسدی در بلژیک


کارشناسان مواد منفجره درجلسه استیناف گفته‌اند که اسدی بمب بسیارقوی وکشنده‌ای را درکیف خود برای منفجر کردن مقر همایش سالانه مخالفان جمهوری اسلامی ایران حمل می‌کرده است

دادگاه تجدیدنظر بلژیک در شهر آنتورپ با از سرگیری جلسات رسیدگی به پرونده سه متهم هسته تروریستی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی متهم به طرح‌ریزی عملیات تروریستی علیه تجمع مخالفان ایرانی در اروپا، برگزار شد.

در این جلسه استیناف که پنج‌شنبه، ۹ دسامبر برگزار شد تاثیر احتمالی بُمبی که قرار بود در کنفرانس سالانه یکی از گروه‌های مخالف ایرانی کار گذاشته شود، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین سه متهم به نام‌های امیر سعدونی (۴۱ ساله)، همسرش نسیمه نعامی (۳۶ ساله) و مهرداد عرفانی (۵۸ ساله) در این جلسه دادگاه، دفاعیات خود را ارائه دادند.

پیش‌تر، وکیل مدافع نسیمه نعامی گفته بود که موکلش از ماهیت مواد منفجره اطلاعی نداشته و گمان می‌کرد ابزاری برای آتش‌بازی است. او همچنین قدرت تخریب مواد منفجره را «ناچیز» تلقی کرد و گفت به این دلیل که وقتی به وسیله ربات‌ها منفجر شدند، گودالی در جاده‌ها ایجاد نکردند.

این در حالی است که کارشناسان مواد منفجره در این جلسه استیناف گفته‌اند که او بمب بسیار قوی و کشنده‌ای را در کیف خود برای منفجر کردن مقر همایش سالانه مخالفان جمهوری اسلامی ایران حمل کرده است.

احتمال می‌رود با توجه به عدم درخواست تجدیدنظر توسط اسدالله اسدی، نتیجه این دادگاه، تا یک ماه آینده اعلام شود.

تجمع مخالفان جمهوری اسلامی

همزمان با برگزاری جلسه استیناف، شماری از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران، با تجمع در مقابل دادگاه و سردادن شعارهایی علیه مسئولان ایران، با در دست داشتن بنرهای اعتراضی از بلژیک و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کردند تا حکومت ایران را به دلیل طرح‌‌ریزی برای اجرای عملیات‌های تروریستی در خاک اروپا، مورد بازخواست قرار دهند.

صدور احکام زندان در دادگاه اولیه

دادگاه کیفری بلژیک پیش‌تر، بر اساس اتهام‌های «برنامه‌ریزی برای قتل عمد»، «تدارک برای طرح تروریستی و عضویت در یک سازمان تروریستی زیر نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران»، امیر سعدونی را به ۱۵ سال، همسرش نسیمه نعامی را به ۱۸ سال حبس و سومین متهم مهرداد عارفانی را نیز به ۱۷ سال حبس محکوم کرد؛ دادگاه کیفری همچنین برای لغو تابعیت این افراد رای صادر کرده بود.

در این دادگاه، اسدالله اسدی به‌دلیل امتناع از درخواست تجدیدنظر درباره حکم صادره علیه خود در پرونده طراحی عملیات تروریستی که کنفرانس «سازمان مجاهدین خلق» در شهر ویلپنت فرانسه را هدف گرفته بود، به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

این اولین‌بار است که پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران، یک مقام رسمی جمهوری اسلامی به اتهام دست داشتن در عملیات تروریستی در اروپا محکوم می‌شود.

با توجه به عدم تجدیدنظرخواهی او، به نظر می‌رسد به‌ زودی حکم محکومیت اسدالله اسدی به مرحله اجرا درآید.

به‌رغم وجود شواهد قطعی، و اتهامات سنگین علیه این دیپلمات ایرانی، پس از صدور احکام زندان برای اسدالله اسدی، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بروکسل با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که مصونیت دیپلماتیک اسدالله

اسدی نقض شده و این دادگاه «صلاحیت رسیدگی به اتهامات او را ندارد.»

اسدی، دیپلمات ایرانی شاغل در اتریش، ژوئن ۲۰۱۸ در حومه پاریس، بازداشت شد. در دادگاه کیفری بلژیک اثبات شد که او، ماده‌ای انفجاری به وزن نیم کیلوگرم به نسیمه نعامی و امیر سعدونی اعضای هسته تروریستی خود که ساکن در بلژیک هستند، تحویل داده تا آنها به کمک یک شخص دیگر، همایش سازمان مجاهدین خلق را هدف حمله قرار دهند.