این مقام سعودی گفت که این هواپیمای عراقی با اجازه سعودیها در فرودگاه شهر صنعا که تحت کنترل کودتاگران حوثی است، فرود آمده و پس از آن پرواز کرده است.
خروج سفیر ایران، تنها کشوری که شبهنظامیان حوثی را به رسمیت شناخته و از آنها حمایت میکند، بنا به درخواست کودتاگران حوثی و در اوضاعی مبهم صورت گرفت و دلایل حقیقی پشت پرده تمایل حوثیها به خارج شدن او تاکنون آشکار نشده است.
این مقام بلند پایه سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت که سفیر ایران نزد حوثیها «با هواپیمای عراقی رفت و احتمالا اکنون در بغداد باشد».
مقام سعودی همچنین گفت که پس از میانجیگری کشورهای عراق و عمان، ریاض با خروج سفیر ایران نزد حوثیها از فرودگاه صنعا، موافقت کرد.
تاکنون واکنشهایی یا اظهارنظرهایی در تهران، صنعا و بغداد در ارتباط با موضوع خروج سفیر ایرانی منتشر نشده ، اما سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که سفیر این کشور نزد حوثیها به کرونا مبتلا شده و نیازمند رسیدگی پزشکی عاجل بود که با مساعدت برخی کشورهای منطقه از صنعا خارج شد.سفارت یمن در واشینگتن در توییتی نوشت شاید «دلایل پزشکی» بیان شده درباره علت خروج حسن ایرلو درست باشد، اما او اجازه بازگشت به یمن را نخواهد داشت و هیچکس نمیتواند جایگزین او شود.
این حساب نوشت: «صلح در یمن بر عدم گسترش نفوذ ایران بر حوثیها استوار است.»
مقامهای منطقه به وال استریت ژورنال گفتند که عربستان سعودی خروج حسن ایرلو را نشانهای از تلاش شبهنظامیان حوثی برای فاصله گرفتن از نفوذ ایران بر این گروه خوانده است.
حسن ایرلو عضو سپاه پاسداران است و آمریکا اعلام کرده بود که او تحت پوشش سفیر نزد شبهنظامیان حوثی فرستاده شده است.
ایرلو در مهرماه ۱۳۹۹ با اعلام مقامهای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به عنوان سفیر تهران در صنعا، که تحت کنترل نظامیان حوثی قرار دارد، انتخاب شد.
معمر الریانی، وزیر اطلاعرسانی دولت قانونی یمن، پس از انتشار این خبر اعتراض کرد و گفت که حسن ایرلو یکی از نیروهای قاسم سلیمانی است.