یوسف نصیری،سرپرست شهرداری نسیمشهردرجنوب غربی تهران،گفت:«درپی فرو نشست زمین بعمق ۱۵متر در یکی ازمحلههای این شهر، ۱۲واحد مسکونی در معرض بلعیده شدن زمین قرارگرفتند که همه این واحدها تخلیه شدند.» او دلیل این فرونشست را بیتوجهی به قناتهای خشک و مدفون عنوان کرد.
پیشتر دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی هشدار داده بود که زمینهای ۳۱ شهر از استان اصفهان، ۳۰ شهر از تهران، ۲۵ شهر از استان کرمان و ۲۴ شهر از استان خراسان رضوی در معرض فرونشست قرار دارند.
فرونشست زمین در یکی از محلههای نسیمشهر، واقع در شهرستان بهارستان در جنوبی غربی تهران بعد از ظهر پنجشنبه رخ داد و سبب نگرانی مردم این منطقه و تخلیه تعدادی از خانهها به خاطر احتمال ریزش شد.
یوسف نصیری، سرپرست شهرداری نسیمشهر ساعتی بعد این از این فرونشست گفت که عمق این فرونشست ۱۵ متر محاسبه شده است و ۱۲ واحد مسکونی واقع در محوطه فرونشست در معرض بلعیده شدن توسط زمین قرار گرفتهاند.
به گفته سرپرست شهرداری نسیمشهر این ۱۲ واحد مسکونی در دهه ۸۰ توسط چند سازنده و با وجود آگاهی از وجود قنات ساخته شدهاند و اکنون این قنات دچار فرونشست شده است.
نصیری افزود که بررسیهای اولیه نشان میدهد فرونشست این قنات تا حیاط چند ساختمان ادامه دارد و اگر میزان فرونشست تا همین اندازه باشد با تزریق بتن مشکل را حل میکنیم در غیر اینصورت موضوع فرق میکند.
در آبان ماه امسال، علی بیتاللهی، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی، گفت که در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر از جمعیت شهری ایران در معرض فرونشست زمین قرار دارند و از ۳۱ استان ایران در ۱۸ استان شاهد فرونشست هستیم اما هنوز برای مقابله با آن، سیاستی اتخاذ نشده و اقدامی صورت نگرفته است.
به گفته بیتاللهی، بحران آب و برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی سبب شده تا پدیده فرونشست در ایران به بروز و ظهور عوارض خطرناک خود نزدیک شود.