بموجب این تصمیم،ایران میتواند تا۱۲۰روز برق خود را بدون جریمه بعراق بفروشد.
به گزارش واشینگتن فری بیکن، دولت بایدن این تحریمهای ایران را در ۱۹ نوامبر، ۲۸ آبان، لغو کرده بود، اما این موضوع را در ۲۹ نوامبر، هشتم آذر و همزمان با ازسرگیری مذاکرات هستهای، به اطلاع کنگره رساند، که این تاخیر نگرانی جمهوریخواهان را نسبت به احتمال سازش با تهران به همراه داشته است.
طبق گزارش واشینگتن فری بیکن، وزارت خارجه آمریکا دلیل این تاخیر را بسته بودن دفاتر کنگره در روزهای اخیر عنوان کرده و تاکید کرده که ادامه فروش برق ایران به عراق در راستای منافع امنیت ملی ایالات متحده است.
در همین حال، بن کاردین، عضو دموکرات سنای آمریکا، در نشستی خبری در ارتباط با مساله هستهای ایران گفت: «تنها راه برخورد دائمی با [برنامه هستهای ایران] یک توافق است و تنها راه رسیدن به آن فشار حداکثری بر ایران است.»
با پایان هفتمین دور مذاکرات وین که نخستین مذاکرات هستهای در دولت ابراهیم رئیسی محسوب میشود، رییس جمهوری فرانسه این مذاکرات را ناموفق خواند و دیپلماتهای اروپایی نیز اعلام کردند از پیشنهادات ایران ناامید و نگران شدهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز علت پایان یافتن هفتمین دور مذاکرات وین برای احیای برجام را «جدی نبودن» ایران اعلام کرد و گفت به نظر نمیرسد ایران در حال حاضر در انجام آنچه که برای بازگشت به پایبندی به برجام ضروری است جدی باشد.
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، در جمع خبرنگاران با تاکید بر لزوم دخیل کردن اسرائیل و قدرتهای منطقهای در مذاکرات هستهای ایران گفت: «اگر کشورهای خلیج فارس، اسرائیل و همه آنهایی که امنیتشان به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار میگیرد دخیل نباشند، رسیدن به توافق سخت است.»
همچنین در پی سفر مکرون به امارات متحده عربی، دو کشور در بیانیهای مشترک اعلام کردند که رییسجمهوری فرانسه و محمد بن زاید آلنهیان، ولیعهد ابوظبی، ضمن گفتوگو درباره مذاکرات هستهای ایران، بر اهمیت دستیابی به یک راهحل از طریق مذاکره تاکید کردند.
از سوی دیگر، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، ناامیدی دیپلماتهای اروپایی از پیشنهادهای ایران در مذاکرات وین را «زودهنگام» خواند و گفت: «در دیپلماسی چندجانبه این قاعده وجود دارد: هیچ چیز توافق نمیشود تا زمانی که همه چیز توافق شود. بنابراین تغییرات بهعنوان یک اصل امکانپذیر است.»
او با اشاره به اینکه مذاکرات وین پس از وقفهای فنی، هفته آینده از سر گرفته خواهد شد، خاطرنشان کرد که این وقفه فرصتی برای همه طرفها از جمله ایران و آمریکا است تا با پایتختها رایزنی کنند و با در نظر گرفتن مواضع دیگر همتایان به ادامه راه بیندیشند.
بهنظر میرسد ایران برای احیای برجام جدی نیست
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، علت پایان یافتن هفتمین دور مذاکرات وین برای احیای برجام را «جدی نبودن» ایران اعلام کرد و گفت به نظر نمیرسد ایران در حال حاضر در انجام آنچه که برای بازگشت به پایبندی به برجام ضروری است جدی باشد.
وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه، در کنفرانس «رویترز نکست» گفت که ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران در حالی که به پیشبرد برنامه خود ادامه میدهد، روند مذاکرات را به تعویق بیندازد.
بلینکن هشدار داد در صورت شکست دیپلماسی در قبال برجام، آمریکا گزینههای دیگری را دنبال خواهد کرد.
او افزود: «آنچه در دو روز گذشته شاهد بودیم این بود که به نظر نمیرسد ایران در حال حاضر در مورد انجام کارهای لازم جهت احیای برجام جدی باشد، به همین خاطر ما این دور از مذاکرات در وین را به پایان رساندیم.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت آمریکا با شرکای خود با دقت مشورت خواهد کرد تا مشخص شود که «آیا ایران علاقهای به تعامل جدی در مذاکرات دارد یا خیر.»
در حالی که روز جمعه مقامهای اروپایی از خواستههای دولت جدید ایران ابراز ناراحتی کردند، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای احیای برجام تا هفته آینده متوقف شد.
پس از اعلام توقف هفتمین دور مذاکرات وین، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که هیات مذاکرهکننده جدید ایران با پیشنهادهای سازنده به وین نیامده بود.
او افزود در شش دور اول مذاکرات با حضور هیات دولت حسن روحانی پیشرفتهایی حاصل شد و راهحلهای خلاقانهای برای سختترین مسائل یافتند اما رویکرد هیات جدید ایران در هفتهای که گذشت، تلاش برای حل مسائل باقی مانده نبود.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، نیز در نشست خبری روز جمعه تاکید کرد که رویکرد ایران در مذاکرات هفته جاری در وین، حل و فصل مسائل هستهای نبود. او افزود اگر ایران متعهد بود راه حلی میتوانست در دسترس باشد.