۱۳۹۹ اردیبهشت ۱۶, سه‌شنبه

خط فلاکت و فلاکت بارترین مناطق ایران

نرخ-فلاکت
                                 نرخ-فلاکت
«جنگ جهانی تمام عیاری علیه نظام»در قیام آبان ۱۳۹۸ شکل گرفت! گوینده این توصیف یعنی فرمانده عملیات سازمان بسیج کشور به‌عنوان کسی که در سرکوب اعتراضات مردم نقش مستقیمی داشته است، خدا را ناجی رژیم ضدبشری می‌نامید:

«سردار آبنوش تأکید کرد: به‌عنوان کسی که در صحنه بودم معتقدم فقط خدا ما را نجات داد».(ایسنا۳۰ آبان۱۳۹۸)
آبنوش در این گزارش از صحنه و پشت صحنه این قیام مطالب جالبی بیان کرده بود که هر چند نیروهای مترقی و پیشتاز از ۴۰سال قبل‌تر گفته بودند اما اعترافات آبنوش به اندازه کافی مستند است! او می‌گوید همه فکر می‌کردند به‌خاطر شدت فقر و فاقه‌ای که در حیات این رژیم نصیب مردم شده است، خامنه‌ای جانب محرومان را بگیرد و وضعیت دیگری پیش بیاید اما خامنه‌ای برعکس گران کردن بنزین را تأیید کرد و جهان را مات و مبهوت کرد!

«برخی معترض هستند که چرا مقام معظم رهبری از رخداد گرانی بنزین دفاع کردند، در پاسخ می‌گوییم که همه ما در سختی هستیم اما ایشان از ما بیشتر در معرض ناراحتی بودند و اگر تدابیر مقام معظم رهبری نبود خواسته‌های فتنه‌گران محقق می‌شد چرا که در محاسبات خود گمان می‌کردند که رهبری به‌خاطر فشار به اقشار ضعیف اعتراض خواهند کرد که ایشان با تدبیر نقشه آنها را برملا کرد»! (همان منبع)

فرمانده عملیات سازمان بسیج کشور پس از ارائه فهرستی از دست‌آوردهای بمب‌سازی و موشک‌پرانی و تشکیل گروه‌های نیابتی در خاورمیانه در پاسخ خبرنگاری که از وضعیت معیشتی مردم می‌پرسد چنین گفت:

«آبنوش در پاسخ به این سؤال که دولتی که موشک نقطه‌زن دارد و در ساخت نانو از همه کشورها پیشی گرفته چرا در معیشت مردم با مشکل مواجه است؟ گفت: اندام کشور به‌طور همگون رشد نکرده و یک گوشه آن علیل است..».

نسبت بیکاری و تورم با شدت اعتراضها چگونه بود؟
حال بپردازیم به این ناهمگونی‌هایی که از قضا علت اصلی قیام آبان ۱۳۹۸ بود و برای رژیم آخوندی «جنگ جهانی تمام عیاری علیه نظام»نامیده شد؛ و دیری نخواهد گذشت که همان مردم قیام بعدی را تدارک ببینند و گوشه‌های علیل این نظام پوسیده و انباشته از سرکوب و فساد را به همه جهان نشان دهند.

اعتراضات پرشمار و خیزشهای گسترده مردم ایران که در قیامهای سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ خود را بارز کرد از یک منشاء مادی و عینی برخاسته بود؛ و این امری نبود غیر از میزان بالایی از بیکاری جوانان و فقر عمیق که در هیات نرخهای پی‌درپی بالا رونده تورم خود را نشان می‌دهد. امروزه جمع بین این دو را «فلاکت»می‌نامند. در همان مقطع قیام آبان۹۸، شاخص فلاکت در ایران از سوی نهادهای مستقل بین‌المللی ارزیابی شده بود.

شاخص فلاکت در ایران

                             صعود ایران در رتبه جهانی شاخص فلاکت
«ایران با سبقت از آرژانتین از نظر شاخص فلاکت به جایگاه دوم در جهان رسید. ونزوئلا هم‌چنان در جایگاه نخست قرار دارد ولی ایران با ثبت نرخ تورم ۴۱.۱ درصدی در آبان‌ماه و نرخ بیکاری ۱۰.۵ درصدی در پایان تابستان ۱۳۹۸، جایگاه دوم را از آرژانتین گرفت. در حالی که شاخص فلاکت ایران در حال حاضر ۵۱.۶ است. نرخ بیکاری آرژانتین ۱۰.۱ و نرخ تورم اقتصاد این کشور به ۵۰.۵ درصد رسیده تا شاخص فلاکت آن۵۰.۶ باشد.

شاخص فلاکت (Misery Index) که در دهه ۷۰ توسط اقتصاددان آمریکایی آرتور اوکان طراحی شده با افزودن دو شاخص بیکاری و تورم، سعی در نشان دادن هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی تحمیل گرانی و بیکاری به مردم دارد.
توزیع استانی شاخص فلاکت
بررسی نرخ تورم استانی اعلام‌شده از سوی مرکز آمار ایران در مهرماه و نیز توزیع استانی نرخ بیکاری نشان می‌دهد که در میان استانهای ایران، شاخص فلاکت در استانهای چهار محال و بختیاری، لرستان، کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و ایلام به بالای ۶۰ رسیده است.
توزیع اعتراضهای خونین
در میان ۸ استانی که شاهد اعتراضهای خونین بیشتری بوده‌اند، نام چهار استان دارای شاخص فلاکت بالای ۶۰ مشاهده می‌شود: خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و کهگیلویه و بویر احمد». (یورونیوز۶ آذر ۱۳۹۸)

بنابراین می‌توان به‌روشنی به بیت خامنه‌ای، دژخیمان سپاه و بسیج از یک‌سو و نیروهای امنیتی سرکوبگر دولت آخوند روحانی، نشان داد که نیروهای جنگنده و افسران این نبرد خونین برعلیه نظام ولایت فقیه در محروم‌ترین و فقیر‌ترین «گوشه های»این میهن اسیر سکنی دارند و از سرکوب و فساد این قوم بدتر از مغول دست به اعتراض و شورش زده‌اند و آدرس‌شان را می‌توان در نقشه گسترده فقر در این میهن پیدا کرد.

نرخ فلاکت در استانهای ایران چقدر است؟
با این‌که یکی از مهمترین موانع تحلیلی در مورد وضعیت اقتصادی رژیم آخوندی، نبود اطلاعات و آمار و ارقام صحیح است با این حال از لابلای همان آمار دستچین شده حکومتی می‌توان تصویر تیره‌ای از حال و روز مردم به‌دست آورد.

در آخرین آمارهایی که به‌وسیله مرکز آمار از بیکاری و تورم استانهای کشور ارائه شده است. این‌چنین می‌خوانیم که استانهای لرستان، کردستان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه در صدر جدول فلاکت قرار دارند.

«بر اساس آخرین آمارهای موجود از نرخ تورم و بیکاری در بین استانهای کشور، بررسیها نشان می‌دهد نرخ فلاکت در دو استان لرستان و کردستان در وخیم‌ترین وضعیت قرار دارد.

رفاه و معیشت مردم تحت تاثیر دو شاخص اقتصادی مهم یعنی تورم و بیکاری است. تورم قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد و بیکاری به فقر منجر می‌شود، بر همین اساس شاخص فلاکت که از حاصل جمع تورم و بیکاری به دست می‌آید وضعیت رفاهی مردم را نشان می‌دهد. در این بررسی که شاخص نرخ فلاکت بر اساس آخرین نرخ بیکاری (زمستان سال۹۸) و نرخ تورم (فروردین‌ماه سال۹۹) موجود به دست آمده، نرخ فلاکت کشور به ۴۲٫۸ درصد رسیده است.

در بین استانهای کشور، استان لرستان با نرخ فلاکت ۵۳٫۸ درصدی مفلوک‌ترین استان شناخته شده، به‌طوری که نرخ بیکاری معادل ۱۶٫۸ درصد و نرخ تورمی معادل ۳۷درصد داشته است.

استانهای کردستان و چهارمحال و بختیاری نیز هر کدام به ترتیب با نرخ فلاکت ۵۱٫۶ و ۴۸٫۷ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
(تجارت نیوز ۱۴اردیبهشت ۱۳۹۹)
در دورانی که ورود ویروس کرونا که به دست پاسداران رژیم آخوندی به ایران وارد شد، باعث یک کشتار وحشتناک از مردم ایران گردیده و هزاران نفر را سرگشته در بین بیمارستانها و مراکز بهداشتی فاقد امکانات لازم نموده است، ویروس مهیب‌تری با عمر ۴۰ساله هم‌چنان از مردم محروم ایران، خون می‌مکد. محروم‌ترین مناطق این میهن البته شرایط بسیار سخت‌تری را در این شرایط تجربه می‌کنند. اما این تجارب خونین هر چه که باشند عزم و اراده یک خلق اسیر را محکم‌تر و استوارتر می‌سازد تا عامل این بلا و بیماری ریشه‌دار در هزار توی تاریخ و سرگذشت این مرز و بوم را که از ضحاک مار بر دوش نشان دارد و امروز در کرونای ولایت بروز پیدا کرده است، به سزای جنایت هایش برساند.