۱۳۹۹ خرداد ۱۰, شنبه

سناتور کروز: حضور خامنه‌ای و ظریف در توئیتر مصداق نقض تحریم‌های آمریکا است


سناتور تد کروز خواستار انجام تحقیقاتی درباره نقض آشکار تحریم‌های علیه رژیم ایران توسط توئیتر شد و مصداق آن را «قرار دادن امکانات این شبکه اجتماعی در اختیار مقامات جمهوری اسلامی» دانست.

تد کروز، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس در مجلس سنای آمریکا، روز جمعه ۹ خرداد از ویلیام بار و استیون منوشن، وزیران دادگستری و خزانه‌داری ایالات متحده، خواست که درباره نقض آشکار تحریم‌های وضع‌شده علیه رژیم ایران توسط توئیتر، که امکانات این شبکه را در اختیار علی خامنه‌ای و جواد ظریف قرار داده است، تحقیق کنند.

سناتور کروز یادآوری کرده که خامنه‌ای و ظریف، رهبر و وزیر خارجه جمهوری اسلامی، هر دو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند و این رژیم حامی شماره یک تروریسم در جهان است.

این عضو کمیته روابط خارجی سنا پیش از این در تاریخ ۱۸ بهمن به همراه سه سناتور جمهوریخواه دیگر - تام کاتن، مارشا بلکبرن، و مارکو روبیو - از مدیرعامل توئیتر خواسته بود ارائه خدمات این شبکه اجتماعی به مقام‌های رژیم ایران را متوقف کند، اما توئیتر در پاسخ اعلام کرد که صرف‌نظر از سیاست‌های یک حکومت، توئیتر عدم سرویس‌دهی به رهبران آن را خلاف هدف خود می‌داند.

پیش از این نیز بارها حضور مقامات جمهوری اسلامی در توئیتر و سایر شبکه‌های اجتماعی، در حالی که آن را برای مردم ایران فیلتر کرده‌اند، خبرساز شده بود. اما اکنون انتقادات پس از انتشار پیام یهودستیزانه علی خامنه‌ای در توئیتر بالا گرفته است و مقام‌های ارشد آمریکا و برخی دیگر از کشورهای دنیا به شدت به آن اعتراض کرده‌اند.

ویدئو کوتاه | سخنگوی وزارت خارجه : مردم نمی توانند توئیت کنند اما می‌تواند؛ این خیلی بد است
از سویی دیگر، در روزهای گذشته مناقشه‌ای میان پرزیدنت ترامپ و توئیتر درگرفته است.

پرزیدنت ترامپ سه شنبه ۸ خرداد در دو توئیت با بیان این که رای دادن از طریق پست در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به «تقلب» گسترده منجر می‌شود، پیش‌بینی کرده بود که صندوق‌های پستی سرقت می‌شوند، برگه‌های رای جعل و حتی به طور غیرقانونی چاپ می‌شوند، و به طور جعلی امضا می‌شوند. توئیتر با گذاشتن یک علامت «!» زیر آن توئیت پرزیدنت ترامپ، از بینندگان آن توئیت خواست با کلیک بر روی یک لینک‌ «حقایق» را درباره رای به صورت پستی دریافت کنند اما رئیس جمهوری ایالات متحده در یک توئیت به این اقدام شرکت توئیتر انتقاد کرد و آن را دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ دانست.

این اقدام نهایتا به صدور فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ درباره شبکه‌های اجتماعی منجر شد. پرزیدنت ترامپ در این باره گفت که چرا «توئیتر برای دروغ‌ها یا پروپاگاندایی که توسط چین یا حزب چپ افراطی دموکرات منتشر می‌شود، هیچ کاری نمی‌کند.»