۱۳۹۹ خرداد ۶, سه‌شنبه

سازمان جهانی بهداشت درباره «موج دوم و فوری» انتشار کرونا هشدار داد


در حالی که بسیاری از کشورهای جهان در صدد کاهش محدودیت‌های قرنطینه‌ای اعمال شده بر شهروندان به دلیل بحران شیوع ویروس جدید کرونا هستند، سازمان جهانی بهداشت دوشنبه 25 ماه مه 2020 هشدار داد کشورهایی که در حال حاضر روند نزولی تعداد روزانه مبتلایان به کرونا را تجربه می‌کنند چنانچه تدابیر پیشگیری از انتشار ویروس کرونا را سریع‌تر از زمان لازم کاهش دهند همچنان با خطر ظهور «موج دوم و سریع» افزایش انتشار کرونا مواجه خواهند شد.

به گزارش رویترز مایک رایان رئیس وضعیت‌های فوق‌العاده در سازمان جهانی بهداشت در کنفرانسی خبری مجازی گفت که جهان همچنان در میانه موج اول شیوع ویروس کرونا است.

رایان اشاره کرد در حالی که موارد روزانه جدید ابتلا به ویروس کرونا در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، آمارها در کشورهایی نظیر آمریکای مرکزی و جنوبی، جنوب آسیا و آفریقا اما رو به افزایش است.

این مقام سازمان جهانی بهداشت افزود که بیماری‌های پاندمیک اغلب به شکل موج‌هایی شیوع پیدا می‌کنند و این به این معنی است که موج‌های انتشار طی سال جاری و در اماکنی که موج اول رو به کاهش است تکرار خواهند شد.

رایان گفت همچنین با برداشتن تدابیر پیشگیری و کاهش محدودیت‌های اعمال شده برای منع گسترش شیوع پیش از زمان لازم احتمال آن می‌رود که میانگین‌های ابتلا به بیماری کرونا بار دیگر و سریع‌تر از قبل افزایش یابد.

او همچنین افزود « هنگامی که از موج دوم صحبت می‌کنیم چیزی که در اغلب اوقات مد نظر ما است این است که هم‌اکنون موج اولی از شیوع بیماری در جریان است و پس از چند ماه (بیماری) مجددا شیوع پیدا خواهد کرد. و این حقیقت ممکن است در کشورهای زیادی در مدت چند ماه تکرار شود.

«جهش روند انتشار در هر زمان»
رئیس وضعیت‌های فوق‌العاده در سازمان جهانی بهداشت در ادامه توضیح داد که باید این حقیقت را دریابیم که روند انتشار بیماری کرونا در هر زمانی ممکن است به حالت جهشی درآید و این که انتشار بیماری در شرایط کنونی روند نزولی پیدا کرده به معنی این نیست که روند نزولی در مدت‌های آینده نیز ادامه پیدا کند و ما فرصت کافی برای آمادگی با موج دوم را خواهیم یافت بلکه در هر زمانی احتمال آن می‌رود که با جهشی وارد فاز و موج دیگری از انتشار سریع شویم.

این مقام سازمان جهانی بهداشت گفت که اروپا و آمریکای شمالی باید به تدابیر بهداشت عمومی، تدابیر اجتماعی، کنترل و انجام آزمایش‌های تشخیصی ادامه دهند و استراتژی کاملی را برای تضمین ادامه روند نزولی انتشار و عدم وقوع موج دوم و سریع انتشار ویروس کرونا اتخاذ کنند.

بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا در هفته‌های اخیر برای برداشتن تدابیر قرنطینه‌ای که سبب محدود شدن انتشار ویروس اما باعث رساندن آسیب‌های اقتصادی بزرگی به این کشورها شده اقداماتی را انجام داده‌اند.