۱۳۹۹ خرداد ۶, سه‌شنبه

گوگل، مایکروسافت و آمازون به شرکت‌های ناقض حقوق بشر خدمات می‌دهند


گوگل، مایکروسافت و آمازون به ۱۳ شرکت خدمات مراقبتی جهان که جزو جنجالی‌ترین‌ها هستند «خدمات پایه وب» ارایه می‌دهند-PIXABAY

گوگل، مایکروسافت و آمازون به ۱۳ شرکت خدمات مراقبتی جهان که جزو جنجالی‌ترین‌ها هستند، «خدمات پایه وب» ارایه می‌دهند. ۸ شرکت از این فهرست به اتهام نقض حقوق بشر در فهرست سیاه ایالات متحده قرار دارند.

طبق گزارش تارنمای «تاپ‌تن‌وی‌پی‌ان» که در حوزه تحقیقات «وی پی‌ان» کار می‌کند، این خدمات وب شامل پشتیبانی از شبکه تحویل محتوا (سی‌دی‌ان) ،نرم‌افزار تحلیل، رایانامه و میزبانی وب می‌شود. (سی‌دی‌ان، شبکه گسترده رایانه‌های خدمات‌دهنده است که خدمات پخش زنده ویدیو، بارگذاری نرم‌افزار، محتوای وبگاه و غیره برای شرکت‌ها فراهم می‌کند).

شرکت‌هایی که نام آنها در «فهرست نهادهای» دفتر صنعت و امنیت دولت ایالات متحده قرار دارد، متهم به «نقض حقوق بشر و همدستی در سرکوب، حبس خودسرانه و جمعی و مراقبت‌های متکی به فناوری برتر علیه اویغورها و سایر اقلیت‌های مسلمان در چین هستند.»

شرکت‌های خصوصی می‌توانند با نهادهای این فهرست معامله کنند اما دولت ایالات متحده می‌گوید: «هر نوع معامله با نهادهای این فهرست دارای علامت قرمز است» و توصیه می‌کند که «شرکت‌های ایالات متحده در چنین معامله‌هایی احتیاط کنند.»

طبق این گزارش، گوگل به شرکت‌هایی مثل ان‌تک لبز، و کلیرویو، خدمات تحلیلی و خدمات رایانامه و به هیک‌ویژن خدمات سی‌دی‌ان ارایه می‌دهد.

شرکت ان‌تک، در روسیه خدمات فناوری تشخیص چهره ارایه می‌دهد و حدود ۱۵۰ هزار تلویزیون مدار بسته در مسکو را تحت پوشش دارد. روسیه در پی افزایش پوشش دهی خدمات تشخیص چهره در پایتخت بوده اما پیشینه کاربری این فناوری در روسیه سئوال‌برانگیز بوده و از جمله با این انتقاد مواجه بوده که فیلم‌های دوربین‌های‌مداربسته را برای لاپوشانی جرایم‌ سیاسی پنهان می‌کرده است.

مؤسس شرکت کلیرویو هم که خدمات تشخیص چهره ارایه می‌دهد دارای «روابط گسترده با گروه‌های راست افراطی» است و برای ایجاد پایگاه داده خود مقررات و شروط رسانه‌های اجتماعی گوگل را نقض کرده است.

طبق اخبار منتشر شده، شرکت هیک‌ویژن نیز متهم است که هزار دوربین تشخیص چهره به مقامات چین فروخته است تا در مسجدهای شین‌جیانگ نصب کنند که اویغورها را بیش‌تر تحت نظر داشته باشند.

آمازون فراهم‌‌کننده خدمات میزبانی وب برای هر دو شرکت هیک‌ویژن و داهوا تکنولوژی است. نام شرکت داهوا را مشخصاً در نامه‌ای خطاب به مشاوران رئیس جمهور ترامپ ذکر کرده‌اند که در «جنایت علیه بشریت» همدستی داشته، اما داهوا تکذیب کرده است. همچنین طبق اخبار منتشر شده، آمازون برای تقویت «خدمات پخش زنده برای کارکنانش» از این شرکت چینی دوربین خریده است.

آمازون میزبان شرکت اسراییلی ان.اس.او هم هست که فراهم‌ساز جاسوس‌افزار است. طبق اخبار منتشره این شرکت بابت دخیل بودن در جاسوسی از امدادگران حقوق‌بشری و نفوذ کردن در صدها گوشی از طریق واتساپ مورد انتقاده بوده است و اکنون دست‌اندرکار ردگیری مبتلایان به کرونا از روی نقشه است.

مایکروسافت برای ان‌تک لبز، قابلیت‌های میزبانی وب و پشتیبانی رایانامه‌ای فراهم می‌کند و همچنین امکان میزبانی از رایانامه را برای شرکت سنس‌تایم در بستر خدمات رایانش ابری خود به نام آزور، فراهم می‌کند. این در حالی است که مشخص شده شرکت سنس‌تایم، همراه با گروه مگ‌وی، عرضه‌کننده تجهیزات به مقامات شین‌جیانگ، محل حبس مسلمانان در زندان‌های اردوگاهی است. مگ‌وی هم از بستر آزور مایکروسافت استفاده می‌کند.

ساموئل وودهمز، یکی از نویسندگان این گزارش به ایندیپندنت گفت: طبق تحقیقات ما گوگل، آمازون و مایکروسافت همچنان به حضور مجازی شماری از جنجالی‌ترین شرکت‌های فناوری جهان کمک می‌کنند. بسیاری از شرکت‌هایی که در گزارش ما نام‌شان آمده است به نقض جدی حقوق بشر متهم هستند و مشخص شده است که به حکومت‌های اقتدارگرای سراسر جهان فناوری‌های مراقبت گسترده می‌فروشند.

«با این حال شرکت‌های ایالات متحده همچنان به آن‌ها خدمات پایه وب ارایه می‌کنند تا بتوانند بی هیچ محدودیتی به تقویت فناوری‌های خود ادامه دهند. همچنین طبق این گزارش تا کنون تلاش‌های دولت ترامپ برای منفک کردن بخش‌های فناوری چین و آمریکا موفقیت نسبتاً محدودی داشته است.»