خامنهای در بنبست بقا و تنگنای لاعلاجی، برخلاف پیامهایش به دورههای مجالس قبلی که بر همدلی قوا تأکید میکرد اینبار طی پیامی گفت: «در مجلس پیشبینی شده است که حق تحقیق و تفحص، حق رد و قبول مدیران ارشد قوه مجریه، حق تذکر و سؤال و استیضاح، از آن جمله است»
این آغاز مرحله جدیدی از بحران بقا و جدالهای مرحله پایانی است.
آخوند روحانی: «استقلال قوا در قانون اساسی ما تأکید شده اما استقلال قوا بهمعنای تنازع قوا و در برابر یکدیگر ایستادن نیست... ما از مجلس اخوت را میخواهیم همانطور که همه ما از رهبری بزرگوارمان ابوت را میخواهیم».
در افتتاحیه مجلس یازدهم آخوند تقوی بهعنوان رئیس سنی مجلس انتخاب شد و در ورود تلاش کرد میخ ولایت را در زمین مجلس بکوبد: «مجلس یازدهم مجلس ولایت است، این مجلس ولایت و ولایتمداری را با بخشنامه و دستورالعملهای اداری بهدست نیامده است. ولایت را بر اساس اعتقادش انتخاب کرده است».(آخوند تقوی – افتتاحیه مجلس آخوندی ۷خرداد ۹۹)
آخوند روحانی در مقابل، ضمن مجیزگویی از خامنهای به او یادآوری کرد: «در اینجا باید از هدایت و حمایت مقام معظم رهبری یاد کنم که در آغاز سال۹۷ در جمع سران سهقوه و عدهای از مسئولان فرمود اکنون دولت در وسط میدان هست و رئیسجمهور بهعنوان فرمانده این میدان جنگ هست... و خود ایشون ساختاری را شکل دادند برای حمایت دولت».
به گزارش آسوشیتدپرس این مجلس در حالی آغاز بهکار کرد که اعضایش با پایینترین میزان شرکت مردم وارد شدند و این علامتی از نارضایتی گسترده است.
بله! تحریم قاطعانه مردم برای هر ناظر بیطرفی نشانه نفرت سراسری است و بر کسی پوشیده نیست که تنها راه خروج از بحران کنونی، سرنگونی تمامیت نظام است