۱۳۹۹ خرداد ۸, پنجشنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی - پنجشنبه ۸خرداد ۹۹

گزیده روزنامه های حکومتی
                                  گزیده روزنامه های حکومتی
در روزنامه‌های حکومتی به‌رغم دود و دم در مورد فروکش کردن کرونا، اما ابراز وحشت از پیامدهای اجتماعی و تهدید سرنگونی نظام حرف اول روزنامه‌های باند مغلوب است.

روزنامه اعتماد نوشته است: «نادیده گرفتن نیاز‌های اساسی جوانان تاثیر مخربی بر ثبات و امنیت کشور دارد زیرا نابرابریهای توزیعی، تنشهای اجتماعی را به سمت بحران سوق می‌دهد».

ایران ارگان دولت روحانی به گسترهٔ جغرافیای فقر در نظام آخوندی اذعان کرده و زیر عنوان «درآمد شاغلان غیررسمی زیر تیغ کرونا» از جمله نوشته است: «افراد شاغل در بخش غیررسمی در ایران بدون داشتن قرارداد رسمی، با دستمزدی عمدتاً کمتر از حداقل مزد قانونی و بدون برخورداری از حمایت‌های اجتماعی (مانند بازنشستگی، از کارافتادگی و بیمه بیکاری) و چتر حمایتی قانون کار (مانند اخطار پیش از تعدیل و اخراج، مرخصی استحقاقی سالانه یا استعلاجی) مشغول به کارند» این روزنامه در ادامه نوشته است: «در ایران، زنان، روستاییان و کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند سهم بزرگی از نیروی کار غیررسمی را به خود اختصاص داده‌اند. بر اساس برآوردهای محسن رنانی، در سال۱۳۸۲، ۴۸درصد زنان شاغل، ۴۵درصد از روستاییان شاغل و ۳۵درصد از شاغلان با تحصیلات زیر دیپلم در بخش غیررسمی فعال بوده‌اند.

در یک بررسی اخیر دربارۀ نیروی‌ کار غیررسمی، که با ترکیب داده‌های مرکز آمار ایران (نتایج طرح آمارگیری نیروی کار تابستان ۹۸) و اطلاعات منتشر شده توسط هیأت‌امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه انجام شده‌، تعداد شاغلان این بخش حدود ۷.۶۴میلیون نفر برآورد شده است».

در روزنامه‌های باند مغلوب به‌رغم اشراف به بیرون کشیدن پاسدار قالیباف از خمره مجلس آخوندی به‌عنوان رئیس مجلس، شکافهای درون باند خامنه‌ای و کشمکش بر سر کرسی ریاست مجلس ارتجاع را برجسته کرده‌اند.

آفتاب یزد نوشته است: «امروز زمان تعیین انتخابات هیأت‌رئیسه و رئیس مجلس یازدهم است. این موضوع خود به اصل اختلاف در درون جریان اصول‌گرایی دامن زده است به‌نحوی که بدنه‌ای از اصول‌گرایان اساساً در مقابل جریان قالیباف، ریاست او و حضور جریان نئو اصولگرایی در قالب هیأت‌رئیسه قرار گرفته».

این روزنامه در ادامه به‌نقل از رئوفیان از مهره‌های باند خامنه‌ای نوشته است: «قطعاً این اعتقاد را دارم که قالیباف اگر به‌عنوان رئیس مجلس به روی کار بیاید از هم‌اکنون مخالفان او و کسانی که از دوران تصدی او در شهرداری تهران و مشکلاتی که در شهرداری‌اش به‌ویژه در پرونده شخص قائم‌مقام او پیش آمد و هنوز پرونده‌اش باز است، و یا مسائلی از این قبیل آتو دارند، توپخانه‌ها را آماده شلیک علیه او می‌کنند، بنابراین مجلس ما مجلس پر تنشی خواهد شد و بیشتر زمانش صرف خنثی کردن آتش بارهایی شود که متوجه مجلس است».

بحرانهای اجتماعی اقتصادی موضوع مشترک اغلب روزنامه‌های باند مغلوب است. که هر یک به گوشه‌یی از اوضاع وخامت‌بار تحت حاکمیت نظام آخوندی اذعان کرده‌اند.

جهان صنعت در مورد حاشیه‌نشینان نوشته است: « فشار نهادهای حاکمیتی بر رسانه‌ها در ایران و اعمال سانسور درباره آسیب‌های اجتماعی و به‌طور خاص حاشیه‌نشینی و آسیب‌های آن‌که می‌تواند تنشهای اجتماعی و تبعات امنیتی در آینده به بار آورد باعث شده کارشناسان مستقل و غیردولتی در ارائه آمار شفاف و واقعی به رسانه‌ها و جامعه با دشواریها و مشکلاتی رو‌به‌رو باشند».

این مقاله در ادامه افزوده است: «اکنون جمعیت روستانشین ایران به حاشیه‌نشینان مناطق شهری تبدیل شده‌اند.

میزان حاشیه‌نشینی در کشور نسبت به سال‌های گذشته به ۴۵درصد رسیده است و با احتساب جمعیت ۸۵میلیون نفری ایران می‌توان برآورد کرد که امروز حدود ۳۸میلیون نفر در کشور حاشیه‌نشین و بدمسکن هستند».

اقتصاد سرآمد به‌نقل از نایب‌رئیس تشکل حکومتی موسوم به کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران نوشته است: «واقعیت تلخ این است که شرایط زندگی بسیاری از کارگران که حداقل‌بگیرند به قدری سخت و دشوار شده که دیگر توان ادامه زندگی ندارند و باید فشار هزینه‌ها از دوش آنها برداشته شود. امروز مراجعات مکرر کارگران را شاهد هستیم که از افزایش قیمتها و افت شدید قدرت معیشت به ما پناه می‌آورند».

وطن امروز هم نوشته است: «جدیدترین آمارها نشان می‌دهد میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران به ۱۷میلیون تومان رسیده است» و در ادامه اذعان کرده است: «درباره ایجاد مسکن اما در عرصه عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است».

روزنامه حکومتی وطن امروز از باند خامنه‌ای به جنگ باندهای حاکم بر سر چپاول اموال مردم تحت عنوان «لج و لجبازی» اشاره کرده و از پیآمد آن‌که تعطیلی شبکه‌های برون‌مرزی تلویزیون رژیم است آه و فغان سر داده و از جمله نوشته است: « منابعی که قاعدتاً باید از سوی دولت به رسانه ملی تزریق شود که با تعلل مسئولان مرتبط پخش برنامه‌های شبکه الکوثر برای کشور‌های غرب آسیا و شمال آفریقا به‌دلیل تخصیص ناقص و حداقلی بودجه ارزی صدا و سیما از سوی دولت، قطع شد و همین اتفاق روز گذشته برای مخاطبان عرب‌زبان شبکه سحر هم تکرار شد. اصل ماجرا اما حکایت از لج و لجبازی دارد! از سویی مسئولان دولت و مسئولان اجرایی تصمیم‌گیرنده مدعی‌اند بخشی از بودجه صدا و سیما را در این باره تخصیص داده‌اند و مشکلات مالی صدا و سیما به‌خاطر عدم همکاری مسئولان رسانه ملی با دستگاه نظارتی دولتی به‌وجود آمده است اما از سوی دیگر، مسئولان صدا و سیما با رد این ادعا اسناد و مدارکی ارائه می‌دهند که حکایت از عدم تخصیص بودجه ارزی آنها به‌ویژه در ۲سال گذشته دارد».