بیانیه وزارت خارجه آمریکا
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۳۱اردیبهشت ۹۹ همزمان به تحریم ۱۲فرد و نهاد رژیم ایران در یک بیانیه مطبوعاتی که در سایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده است اعلام کرد در این بیانیه آمده است: «ما همچنان به حمایت از مطالبات مردم ایران برای یک حکومت شفاف و پاسخگو ادامه میدهیم و صدای کسانی هستیم که در این رژیم وادار به سکوت شدهاند. فشار ما بر رژیم ایران برای رفتار با کرامت و احترام با مردم خودش متوقف نخواهد شد»
.مایک پمپئو در این بیانیه به شمار قربانیان قیام آبان ماه ۹۸ که توسط رژیم آخوندی کشته شدند اشاره کرد و نوشت: «رژیم ایران در تلاش برای پنهان کردن شواهد مبنی بر بدرفتاری علیه مردم خودش، در نوامبر گذشته و قطع تقریباً کامل دسترسی به اینترنت جهانی را اعمال کرد و تقریباً همه ۸۰میلیون نفر جمعیت خود را برای مدت یک هفته در تاریکی دیجیتال قرار داد، در حالی که نیروهای امنیتی حدود ۱۵۰۰نفر را کشته و هزاران نفر دیگر را نیز بهطور خودسرانه بازداشت کردند. رژیم ایران مدتهاست که ضمن سانسور و منع آزادی بیان و اجتماع مسالمتآمیز - دو حق بشری جهانشمول، دسترسی به اینترنت را محدود کرده است. ما از شرکتهای فناوری در ایالات متحده و جهان میخواهیم تا سهم خودشان را برای بهبود جریان آزاد اطلاعات به مردم ایران بپردازند، و ما مجدداً مجوز عمومی وزارت خزانهداری D۱ را برجسته میکنیم، که استفاده ایرانیها از برخی خدمات ارتباطی شخصی را تسهیل میکند».
در بیانیه وزارت امورخارجه آمریکا آمده است:
امروز، ایالات متحده تحت مجوزهای مرتبط با حقوقبشر، تحریمهای مالی و محدودیت صدور ویزا را برای اشخاص و نهادهای ایرانی وضع میکند. این اقدامات در رابطه با ۱۲ فرد و نهاد ایرانی توسط وزارت امور خارجه و وزارت خزانهداری یک پیام حمایت به مردم ایران ارسال میکند که ما همچنان به حمایت از مطالبات آنها برای یک حکومت شفاف و پاسخگو ادامه میدهیم و صدای کسانی هستیم که در این رژیم وادار به سکوت شدهاند. فشار ما بر رژیم ایران برای رفتار با کرامت و احترام با مردم خودش متوقف نخواهد شد.
افرادی که تحریم شدهاند شامل عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور فعلی رژیم ایران میباشند. ما دلیلی بر این باور داریم که رحمانی فضلی دستوراتی به نیروهای پلیس رژیم ایران صادر کرد که اجازه استفاده از نیروی کشنده با دست باز را در برابر معترضان مسالمت جو و رهگذران داشته باشند. هدف او و رژیم این بود که این اعتراضات مسالمتآمیز را سرکوب کند و حقوق اجتماع مسالمتآمیز و آزادی بیان را به هر قیمتی سرکوب کند.
دستورات وی منجر بهقتل بسیاری از معترضان، از جمله حداقل ۲۳نوجوان شد. یکی از این قربانیان، سیدعلی موسوی، که فقط ۱۲سال سن داشت، هنگام بازگشت از مدرسه و عبور از محل اعتراضات در نزدیکی خانهشان، توسط پلیس به ضرب گلوله کشته شد.
ما همچنین بهطور علنی رحمانی فضلی را به موجب بند ۷۰۷۰ (c) وزارت امور خارجه، عملیاتهای خارجی و قانون اختصاص اعتبار برنامههای مربوطه، ۲۰۲۰، بهدلیل دخالت وی در نقض فاحش حقوقبشر، نامگذاری کردهایم. رحمانی فضلی و اعضای درجه یک خانواده وی برای ورود به ایالات متحده واجد شرایط نیستند.
رژیم ایران علاوه بر نقض حقوقبشر در داخل مرزهای خودش، سابقه بسیاری از قتلها و تروریسم در سایر کشورها دارد. فرد دیگری که برای اعمال محدودیت ویزا طبق بند ۷۰۳۱ (c) نامگذاری شده است، علی فلاحیان است که از سال۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ بهعنوان رئیس سرویس اطلاعاتی رژیم ایران (MOIS) خدمت کرده است. طی آن دوران، وی در چندین ترور و حمله در سراسر جهان، از جمله کشته شدن آلیسا فلاتو، دانشجوی مبادلهای۲۰ ساله آمریکایی در سال۱۹۹۵ که در یک انفجار انتحاری در نوار غزه کشته شد، دخالت داشت. وی همچنین مسئولیت بمبگذاری در یک مرکز جامعه یهودیان در بوینوس آیرس را که منجر به کشته شدن ۸۵نفر در سال ۱۹۹۴ شد، برعهده دارد. وی و اعضای خانواده درجه یک وی نیز بهطور دائم از ورود به ایالات متحده منع شدهاند.
رژیم ایران در تلاش برای پنهان کردن شواهد مبنی بر بدرفتاری علیه مردم خودش، در نوامبر گذشته و قطع تقریباً کامل دسترسی به اینترنت جهانی را اعمال کرد و تقریباً همه ۸۰میلیون نفر جمعیت خود را برای مدت یک هفته در تاریکی دیجیتال قرار داد، در حالی که نیروهای امنیتی حدود ۱۵۰۰نفر را کشته و هزاران نفر دیگر را نیز بهطور خودسرانه بازداشت کردند. رژیم ایران مدتهاست که ضمن سانسور و منع آزادی بیان و اجتماع مسالمتآمیز - دو حق بشری جهانشمول، دسترسی به اینترنت را محدود کرده است. ما از شرکتهای فناوری در ایالات متحده و جهان میخواهیم تا سهم خودشان را برای بهبود جریان آزاد اطلاعات به مردم ایران بپردازند، و ما مجدداً مجوز عمومی وزارت خزانهداری D۱ را برجسته میکنیم، که استفاده ایرانیها از برخی خدمات ارتباطی شخصی را تسهیل میک