عکسی از محل سقوط هواپیمای آسمان در مسیر تهران به یاسوج در سال ۱۳۹۶
مجلس شورای اسلامی ایران بعد از دو سال و نیم گزارش تحقیقات خود درباره سقوط هواپیمای پرواز تهران – یاسوج را منتشر کرد. در این گزارش ضمن بر شمردن تخلفات صورت گرفته، به نقش شرکت هواپیمایی آسمان اشاره شد و آمده است که این شرکت «اطلاعات غیرواقعی» داده است.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در گزارش حدود ده صفحهای که در صحن مجلس قرائت شد، اعلام کرد که «سوءمدیریت و عدم توان مدیریتی شرکت آسمان و سازمان هواپیمایی کشوری مشهود است.»
در این گزارش همچنین آمده که هواپیمای سانحهدیده شرکت آسمان در یاسوج از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۷ میلادی زمینگیر بوده و به عنوان انبار قطعات برای سایر هواپیماها مورد استفاده قرار می گرفته است. هواپیمای ایتیآر ۷۲ شرکت آسمان در مسیر تهران به یاسوج روز ۲۹ بهمن ۹۶ سقوط کرد که در این سانحه ۶۵ نفر کشته شدند. هواپیمایی آسمان که به سازمان بازنشستگی تعلق دارد، زیر نظر دولت اداره میشود.
در بخشی از این گزارش آمده است: «به دلیل ضعف، سهلانگاری و عدم انجام وظایف قانونی توسط سازمان هواپیمایی کشوری، استانداردهای ایمنی در شرکت های هواپیمایی به درستی رعایت نمی شود و نرخ بالای سوانح هوایی در کشور نیز عمدتاً به دلیل همین ضعف ها می باشد و مسئولین سازمان هواپیمایی کشوری به هشدارهای نهادهای نظارتی و قضایی درخصوص ایمنی بی توجه هستند.»
تاکنون بیش از ۱۰ سانحه برای هواپیماهای شرکت آسمان روی داده است که برخی از آنها مرگبار بودهاند. در ۲۰ مهر ۷۳ در سانحه سقوط هواپیمای فوکر این شرکت در مسیر اصفهان به تهران ۶۶ سرنشین کشته شدند. همچنین در سال ۸۷ نیز پرواز بیشکک به تهران سقوط کرد که به مرگ ۶۸ سرنشین هواپیما منجر شد.
چهار سال پیش، اتحادیه اروپا به خاطر «نگرانی از ایمنی پرواز»، هواپیمایی آسمان را از پرواز در حوزه اتحادیه اروپا منع کرده بود.
ناوگان هوایی ایران فرسوده است. مقامات ایالات متحده بارها هشدار دادهاند که رژیم ایران به جای صرف منابع کشور برای رفاه مردم خود، آن را صرف حمایت از تروریسم در جهان میکند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، یک ماه پیش در اظهارنظری درباره مقابله با کرونا گفته بود، رژیم ایران ثروت کشور را خرج تروریسم میکند و میگوید پول برای مراقبت از مردم ندارد.
مقامات دولت آمریکا برخی شرکتهای هواپیمایی که از تجهیزات تازهتری استفاده میکنند را به ارسال اسلحه به گروههای تروریستی در لبنان و سوریه متهم کردهاند.
مایک پمپئو یک ماه پیش درباره هواپیمایی ماهان گفته بود که یک شرکت تروریستی است.
همچنین، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از نقش شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» ایران در گسترش همهگیری ویروس جدید کرونا خواستار عدم همکاری با این شرکت تحریم شده متعلق به جمهوری اسلامی شد.