در کنگره آمریکا، جلسه استماعی پیرامون تهدیدات جهانی رژیم آخوندی در زیرکمیته تروریسم، منع تکثیر و تجارت بهریاست قاضی تد پو برگزار شد.
شرکت کنندگان در این جلسه استماع ضمن محکومکردن نقض حقوقبشر، دخالتهای و ماجراجویىهای موشکی حکومت آخوندی، به قرار دادن سپاه پاسداران رژیم در لیست تروریستی فراخوان دادند.
قاضی تد پو در بخشی از سخنان خود به افشای طرحهای رژیم آخوندی در پروژه تولید بمب اتمی توسط دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در اوایل اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت شک و تردیدهایی نسبت به پایبندی رژیم ایران به برجام وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، تأکید کرد: «ما باید هر کاری را که میتوانیم انجام بدهیم تا جهان و مردم ایران بفهمند که ما از آنها در تغییر رژیم حمایت میکنیم. این باید سیاست آمریکا باشد و نه یک درگیری نظامی با (رژیم) ایران».
در جلسه استماع زیرکمیته تروریسم، منع تکثیر و تجارت کنگره آمریکا که تحت عنوان «نتیجه توافق اتمی: تهدید جهانی (رژیم) ایران» برگزار شد، قاضی تد پو رئیس این کمیته در سخنان افتتاحیه خود، به افزایش دخالتهای تروریستی و 14آزمایش موشکهای بالستیک رژیم آخوندی بعد از برجام اشاره کرد، و گفت:
«علت استمرار پیشبرد برنامه موشکهای بالستیک توسط (رژیم) ایران این است که این موشکها بهترین سیستم حمل برای تسلیحات اتمی است... شک و تردیدهایی درباره پایبندی (رژیم) ایران به توافق (اتمی) وجود دارد... شورای ملی مقاومت ایران ماه گذشته (اعلام کرد، رژیم) ایران، همچنان روی (برنامه) تسلیحاتیکردن یعنی قدم نهایی در مسیر (تولید) بمب اتمی کار میکند».
تد پو تأکید کرد، اکنون زمان آن است که اقدامات قاطعی در قبال این رفتارهای رژیم ایران در پیش گرفته شود.
پس از آن ویلیام کیتینگ رئیس دموکراتها در زیرکمیته تروریسم و منع تکثیر در سخنانش، تصریح کرد: «من از اعمال سختگیرانه توافق اتمی حمایت میکنم تا مطمئن باشیم که (رژیم) ایران هیچگاه از تعهداتش... عدول نکند... پرونده حقوقبشر (رژیم) ایران نیز مشمئزکننده است... (در ایران) شرکت در فعالیتهای مدنی بهشدت محدود است، روزنامهنگاران و فعالان بهطور عام دستگیر میشوند و آزادی بیان سرکوب میشود... ما باید از هر فرصتی برای تضعیف حمایت (رژیم) ایران از سازمانهای تروریستی، آزمایشهای موشکی آن... ، استمرار دخالتهایش در... منطقه و نقض فاحش حقوقبشر، استفاده کنیم».
دکتر ایلان برمن معاون پژوهشکده شورای سیاست خارجی آمریکا که از میهمانان این جلسه استماع بود در سخنرانی خود، گفت: واشینگتن باید اهرم اقتصادی را که زمانی علیه (رژیم) ایران در اختیار داشت، مجدداً ایجاد کند. این کار را میتوان با لیستگذاری موجودیتهایی که درگیر فعالیتهای غیرقانونی هستند و همچنین با لیستگذاری سپاه پاسداران (رژیم) ایران انجام داد که یکسوم یا میزان بیشتری از اقتصاد ایران را تحت کنترل خود دارد».
ایلان برمن در بخش دیگری از این جلسه، افزود: «روابط استراتژیک بین (رژیم ایران و کره شمالی) به اواخر دهه 1980 بر میگردد... در هر آزمایش اتمی که رژیم کره شمالی طی دهه گذشته انجام داده، مهندسان (رژیم) ایران بهعنوان ناظر حضور داشتهاند. این نشاندهنده یک رابطه استراتژیک وسیعتر، عمیقتر و شریرانهتر است که نه فقط در رابطه با موشکهای بالیستیک، بلکه در رابطه با دیگر برنامههای استراتژیک نیز وجود دارد».
ری تکیه نیز در این جلسه استماع گفت: «قربانیان تروریسم (رژیم ایران) در سراسر منطقه هستند، ولی آسیبپذیرترین اهداف آن، همواره خود مردم ایران بودهاند... برای مقابله با (رژیم) ایران باید از تمامی ضعفهای آن استفاده کرد؛ از جمله بالا بردن بهای ماجراجوییهای خارجی، تضعیف اقتصاد آن و حمایت از نارضایتی داخلی... ما باید حقوقبشر را در رأس دستور کارمان قرار بدهیم و در حالی که سران (رژیم) ایران مردم را سرکوب میکنند، ما نباید چشمان خودمان را ببندیم».
در این جلسه قاضی تد پو با اشاره به لایحهیی که خودش برای لیستگذاری سپاه پاسداران بهخاطر فعالیتهای تروریستی آن ارائه کرده، از کارشناسان حاضر سؤال کرد که آیا از نامگذاری تروریستی سپاه حمایت میکنند یا خیر؟ همه میهمانان استماع به این سؤال پاسخ مثبت دادند.