ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه 14 ماه مه تاکید کرد که چنانچه شورای امنیت سازمان متحد اقدام به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نکند، واشینگتن تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد.
ایالات متحده به طور علنی تهدید كرد که اگر شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی علیه تهران را تمدید نكند، واشینگتن همه تحریمهای سازمان ملل که قبل از توافق هستهای علیه ایران اعمال شده بود را بار دیگر فعال خواهد كرد.
طبق توافق هستهای سال 2015 میان ایران و کشورهای غربی، تحریم تسلیحاتی ایران قرار است در ماه اكتبر آینده منقضی شود.
هیئت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل شامگاه چهارشنبه طی بیانیهای با اشاره به نقض مکرر قطعنامه 2231 از سوی ایران اعلام کرد که تهران هنوز هم به عوامل خود در یمن، سوریه، لبنان و عراق اسلحه ارسال میکند.
هیئت آمریکایی گفت یک هفته پیش حوثیها در حمله به پادشاهی سعودی از فناوری تسلیحاتی ایران استفاده کردند.
این هیئت با تاکید بر تروریستی بودن سپاه پاسداران ایران گفت که این نهاد تروریستی مسئول کشته شدن هزاران نفر در منطقه است.
هیئت آمریکایی با اشاره به برنامه فضایی ایران، تصریح كرد، نظارت سپاه پاسداران بر این برنامه، دروغ «مسالمت آمیز» بودن این برنامه را ثابت میکند.
تحریمهای جدید علیه تهران
یکی از اعضای هیئت آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به روزنامه «وال ستریت ژرنال» گفت، است که برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، استراتژی تحریمهای جدید علیه ایران را دو هفته ارائه داده است.
برایان هوک به این منبع گفته است که ایالات متحده آمریکا بریتانیا، فرانسه و آلمان را از برنامه تحریمهای جدید علیه ایران آگاه کرده است.
او گفته است که واشنگتن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به هر نحوی تضمین خواهد کرد.
او افزود که ایالات متحده پیش نویس قطعنامهای در این خصوص برای ارائه به شورای امنیت آماده کرده است و به تلاشهای دیپلماسی برای جلب حمایت دیگران از این قطعنامه ادامه میدهد.
هوک گفت: «اگر قطعنامه مورد نظر واشینگتن با وتوی یکی از اعضای دائم شورای امنیت مواجه شود، ایالات متحده آمریکا حق دارد تحریم تسلیحات را به وسیله دیگر تمدید کند.
هوک با اشاره به متن توافق هستهای گفت در صورت عدم پایبندی ایران، آمریکا توانایی بازگرداندن و فعال کردن همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران که شامل تحریم تسلیحاتی است را دارد.
تمدید مجدد تحریم تسلیحاتی ایران مستلزم تأیید نه عضو شورای امنیت است علاوه بر هیچ یک از اعضای دائم، روسیه، چین، ایالات متحده ، بریتانیا و فرانسه نباید از حق وتو برای رد قطعنامه استفاده کنند.
روسیه پیشاپیش مخالفت خود را با تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعلام کرد.