اذعان و هشدار کارگزاران حکومتی در مورد وخامت وضعیت در خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کرمان
فقط در بیمارستانهای تامین اجتماعی بیش از ۱۳ هزار بیمار کرونایی بستری هستند و پرداخت حقوق کارگران و کارمندان سه ماه به تعویق افتاده است.
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز یکشنبه۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ اعلام کرد. آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۳۱۹ شهر ایران از ۴۲ هزار و ۴۰۰ نفر گذشت. شمار قربانیان در ایلام به ۲۹۰ نفر، در خراسان جنوبی به ۱۴۲ نفر، در خراسان رضوی به ۲۹۸۵ نفر، در خراسان شمالی به ۴۹۰ نفر، در خوزستان به ۲۸۴۵ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۱۳۰۰ نفر، در گلستان به ۱۲۹۵ نفر، در لرستان به ۱۱۷۰ نفر، در مازندران به ۲۶۱۵ نفر، در مرکزی به ۵۹۵ نفر و در هرمزگان به ۱۹۵ نفر رسیده است.
نماینده شوش در مجلس ارتجاع میگوید: «وضعیت بیماری کرونا در استان خوزستان وضعیت حادی است. آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان خوزستان ۴۳۴ نفر اعلام شده که آمار بالایی است»(فارس ۲۷اردیبهشت).
وزیر بهداشت رژیم امروز گفت: «در استانهایی مانند خوزستان، شاهد افزایش موارد ابتلای قطعی به کرونا هستیم،..استانهایی مانند لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و استانهای همجوار با خوزستان ممکن است در خطر شیوع کرونا قرار داشته باشند»(اقتصاد۲۴- ۲۸ اردیبهشت).
سخنگوی وزارت بهداشت رژیم امروز گفت خوزستان «همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد». او خاطرنشان کرد: «همچنین در درجه اول درباره استان لرستان و در درجات بعدی برای استانهای کرمانشاه و سیستان و بلوچستان نیز هشدار می دهیم و ممکن است در روزهای آتی شرایط متفاوتی داشته باشند»(خبرگزاری حکومتی پانا ۲۸ اردیبهشت).
استاندار لرستان روز گذشته گفت: «اکثر شهرهای لرستان در وضعیت قرمز و زرد قرار دارند و وضعیت سفید نداریم.. از ابتدای اردیبهشت تاکنون تعداد مبتلایان استان دو برابر شده به طوری که در برخی از شهرستانهای استان۵/۲ تا ۶/۲ برابر رشد پیدا کرده است» (خبرگزاری نیروی قدس ۲۷ اردیبهشت).
در کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم گفت: «از حدود ۱۵ اردیبهشت ماه شاهد موج دوم بیماری در شرق استان، هستیم و تعداد موارد مثبت نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است»(خبرگزاری نیروی قدس ۲۸ اردیبهشت).
زالی رییس ستاد کرونا در تهران گفت: «درحال حاضر میزان مراجعات سرپایی بیماران کرونایی نسبت به آمار بستریها بیشتر شده..واقعیت این است که به دنبال بازگشایی برخی مشاغل و اصناف، شاهد افزایش تردد شهروندان در سطح شهر هستیم و این مسئله جای نگرانی دارد... قطعاً وضعیت دوباره بحرانی خواهد شد... بازگشاییها میتواند زنگ خطری برای مسئولان نظام سلامت کشور باشد»(خبرگزاری حکومتی مهر – ۲۸ اردیبهشت).
همه علائم حاکی از شدت گرفتن ابعاد فاجعه کرونا پس از بازگرداندن مردم به سرکار است به نحوی که صدای رسانهها و کارگزاران رژیم در آمده است. دکتر مردانی گفت: «به دولت هم هشدار دادیم، بازگشاییها را به تعویق بیندازند تا ماه بعد دچار پشیمانی نشوند»(جهان صنعت ۲۸اردیبهشت). مردانی افزود: «در صورت بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی، موج دوم و سوم کرونا با شدت بالاتری جامعه را فرا میگیرد...متأسفانه سلامت فدای معیشت شد و اقتصاد در این شرایط کرونایی در اولویت قرار گرفت»(آرمان ۲۸ اردیبهشت). یک روزنامه حکومتی نوشت: «بازگشایی صوری مدارس، مفهومش این است که اگر مدرسه بروید و کرونا بگیرید به ما ربطی ندارد چون مدارس اختیاری هستند. اگر هم مدرسه نروید و مشکل تحصیلی پیدا کنید باز هم به ما ربطی ندارد ما مدارس را بازگشایی کرده بودیم»(مستقل ۲۸ اردیبهشت).
در همین حال نماینده زاهدان در مجلس ارتجاع گفت: «مردم سیستان و بلوچستان زیر خط امنیت غذایی قرار دارند و برای اینکه مایحتاج روزانه فرزندانشان را تهیه کنند باید از خانه خارج شوند، ۳۰ درصد جمعیت شهر به آب بهداشتی دسترسی ندارند تا پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند... از استانی که ۷۵ درصدش زیر خط فقر و امنیت غذایی است چه انتظاری میتوان داشت؟ چه توصیهای میتوان کرد؟» (اقتصاد سرآمد۲۸ اردیبهشت).
به نوشته یک روزنامه حکومتی «پرداخت حقوق بسیاری از کارگران و حتی کارمندان سه ماه به تعویق افتاده و گروهی حتی عیدی و سنوات پایان سال خود را هم دریافت نکردهاند...فقط در بیمارستانهای تامین اجتماعی بیش از ۱۳ هزار بیمار کرونایی بستری هستند» (آرمان ۲۸اردیبهشت).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹