بنابر آمار و ارقام وزارت کار آمریکا در روز جمعه 8 می، این کشور در ماه آوریل، 20.5 میلیون شغل را از دست داده كه آمار بیسابقهای در چنین بازه زمانی كوتاه بشمار آمده و آمار بیكاری را به 14.7 درصد رساند که بالاترین سطح بیکاری از دهه سی به این طرف میباشد.
این زیان و آسیب هنگفت، ناشی از ایستایی سریع فعالیتهای اقتصادی در راستای مقابله با ویروس کرونا است.
وزارت کار در بیانیهای گفت: «اشتغال در همه بخشهای اصلی، به شدت کاهش یافته و بخش مهمی از مشاغل بویژه در دو بخش مشاغل تفریحی و هتلداری، دچار زیان های هنگفت شدهاند.»
شماربیکاران از 15.9 میلیون به 23.1 میلیون نفر رسیده و تعداد افرادی که به دلایل اقتصادی، به شکل نیمه وقت، مشغول به کار بودند، تقریباً دو برابر شده و به 10.9 میلیون نفر رسیده است.
این در حالی است که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریكا با کاستن از اهمیت آمار بیكاری، عنوان ساخت كه «انتظار چنین آماری» میرفت و لذا او «چندان شگفت زده» نشده است.
ترامپ چند دقیقه پس از صدور آمار وزارت کار به فاکس نیوز گفت: «این وضعیت کاملا پیشبینی میشد و شگفتی آور نیست.»
به گفته او «حتی دموکراتها هم مرا به خاطر سطح بالای بیکاری، سرزنش نمیکنند.»
خسارات وارد شده در مشاغل، نشاندهنده رکود شدید ناشی از بستهشدن ناگهانی شرکتها و مشاغل است که تقریباً بر تمام صنایع، تأثیر منفی گذاشته است.
تمام مشاغل ایجاد شده طی 11 سال رونق اقتصادی که پس از رکود بزرگ (2008) به وجود آمد، هم اکنون ظرف تنها یک ماه به باد فنا رفت.
این فروپاشی بازار کار با سرعت غافلگیر کنندهای اتفاق افتاد. بیکاری در ماه فوریه به پایینترین سطح خود در طی5 دهه گذشته رسید و نرخ 3.5% را ثبت کرد و در مارس گذشته نرخ بیکاری، 4.4 درصد بود.
شایان ذکر است که در دوران ركود بزرگ (2008-2009)، آمریكا 6.5٪ مشاغل خود را ظرف دو سال از دست داد و این شدیدترین خسارت در هر گونه ركود اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم قلمداد می شود.
با این حال، از دست دادن 21 میلیون شغل تنها در ماه آوریل که 14٪ از کل مشاغل کشور است، دو برابر این زیان میباشد