حذف چهار صفر از پول ایران
رژیم تصمیم گرفت که ۴صفر از پول ملی یعنی ریال حذف کند، در این طرح، ۱۰۰۰تومان فعلی معادل یک تومان جدید بشود و هر تومان جدید هم معادل ۱۰۰قران باشد.
در جهان این کار بارها تجربه شده!
برزیل رکورددار حذف صفر از پول ملی است، از سال۱۹۳۰ تاکنون طی ۶ مرحله ۱۸صفر از پول ملی خودش را حذف کرده است، و ۸بار هم اسم پولش را عوض کرده است.
اما چه موقع کشورها اقدام به حذف صفر از پول ملی میکنند؟
اساساً حذف صفر از پول ملی نشاندهندهٔ بیماری در اقتصاد آن کشور است.
کشورها برای درمان این بیماری که اصلیترین نشانهٔ آن ابر تورم است، اقدام به حذف صفر میکنند.
فرانسه و ترکیه تجربه موفق این اقدام هستند، اما چگونه؟
ترکیه ابتدا با افزایش دستمزد و قدرت خرید کارگران به کمک جذب سرمایه، تورم را جبران کرد، این کار زیر نظر صندوق بینالمللی پول انجام شد و در این راستا ترکیه بهعنوان یک کشور نمونه در مهار تورم توسط صندوق بینالمللی پول معرفی شد.
راز موفقیت در ترکیه این بود که پروژه اصلاح محدود به حذف صفرها نبود و به موازات آن ثبات سیاسی، سیاستهای انقباضی، استقلال بانک مرکزی، خصوصیسازی و هدایت سرمایههای سرگردان به بازار سهام به جای طلا و ارز هم انجام شد و به موفقیت این پروژه کمک کرد. به عبارت دیگر با این ۵فقره اصلاحات بود که ترکیه توانست ۶صفر رو در سال۲۰۰۵ از لیر حذف کند.
یکی از شاخصهای تقویت اقتصاد ترکیه بالا رفتن تولید ناخالص داخلی این کشور بود.
تولید ناخالص ملی ترکیه در سال۲۰۰۰ کمی بیش از ۲۷۰میلیارد دلار بوده، در سال۲۰۰۴ حدود ۳۹۲. ۲میلیارد دلار و در سال۲۰۱۰ حدود ۷۴۱. ۸میلیارد دلار بوده است. و در سال۲۰۱۷ به ۸۰۰میلیارد دلار رسید. (سایت تابناک بهنقل از ینی شفق ترکیه- ۹دی ۱۳۹۶)
حالا مقایسه کنید با تولید ناخالص ملی ایران که طی ۱۷سال یعنی از سال۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ از ۳۵۷میلیارد دلار به ۳۶۸میلیارد دلار رسیده است. در حالی که ایران منابع سرشار گاز و نفت دارد ولی ترکیه چنین منابعی از نفت و گاز ندارد!
اما نمونههای ناموفق در جهان هم بوده است، آرژانتین و زیمبابوه.
در سال۲۰۰۳ زیمبابوه با یک ابر تورم (۱۰ هزار درصدی) روبهرو بود و ۳صفر از پول ملی خود را حذف کرد، اما چون هیچ اقدامی در خصوص مهار تورم انجام نشد، تورم این کشور آفریقایی آن چنان بالا رفت که الآن حتی بانک مرکزی این کشور کاغذ کافی برای چاپ اسکناس ندارد.
اما وضعیت اقتصادی رژیم چگونه است؟
اقتصاد ایران با چالشهای مهمی چون افزایش نقدینگی، افزایش مستمر نرخ ارز در برابر کاهش مستمر ارزش پول ایران، تورم مزمن و بالا در ۴۰سال اخیر، بیکاری فزاینده، تحریمهای کمرشکن، انباشت بدهی بانکها و بدهی دولت به بانکها، بانکهای ورشکسته، رانتخواری بیحدوحصر، اختلاسهای نجومی و تازگی هم تأثیرات منفی شدید کرونا بر اقتصاد مواجه است.
این عوارض و بیماریها که هر کدامشان میتوانند اقتصادی را زمین بزنند را بگذارید کنار یغماگری ولیفقیه و سپاه پاسدارانش که بخش اعظم اقتصاد این کشور را البته برای خامنهای و مزدوران و مهرههایش خصوصیسازی کردند!
حذف صفر از پول ملی در انتهای مسیر تثبیت اقتصادی انجام میشود که شاخص عمدهٔ آن کاهش تورم و بالا رفتن تولید و قدرت خرید کارگران است، و نه ماقبل آن. بدون دستیابی به ثبات اقتصادی حذف صفر هیچ کارآیی نخواهد داشت.
در ایران وضعیت اقتصاد هر روز بدتر و بدتر میشود، رشد اقتصادی منفی ۹. ۵درصد در سال گذشته شاخص بسیار خوبی برای این است که نشان میدهد که رژیم ایران اقتصاد کشور را بیشتر به سمت متلاشیشدن برده است. سرمایهگذاری خارجی وجود ندارد، تولید ناخالص داخلی پایین آمده، ریزفاکتورهای بینالمللی مانند تحریم و انزوا بهشدت به اقتصاد لطمه زده و در سال جاری هم بهدلیل کرونا و رکود اقتصادی در جهان و سقوط قیمت نفت و انرژی، چشمانداز برای اقتصاد ایران بسیار تیره و تار است.
در نتیجه حذف صفر، بازی آخوندهاست که بهقول خودشان جامعه بهلحاظ روانی احساس کند تورم کم شده یا قیمتها پایین آمده است.
رئیس بانک مرکزی رژیم که در واقع صاحب علة این کار است این طور میگوید:
«برای حفظ حیثیت ظاهری پول ملی این کار بسیار مهم است، در حال حاضر پول ملی با دلار و یورو بسیار اختلاف دارد و رابطه پول ملی با دلار ۰۰۰۰۰۶/ ۰ [۶ میلیونیوم] است که رابطه بسیار ضعیفی در دنیا محسوب میشود».
یعنی همتی یادش افتاده که خیلی آبروریزی است که یک ریال، ۶ میلیونیم دلار یا یورو هست، و از این احتمالاً خجالت میکشد، اما از گرسنگی ۱۸میلیون خانوار، از میلیونها کودک کار، از ۱۹میلیون حاشیهنشین، بیکاری میلیونها جوان ایرانی و بسیاری از دردهای جامعهٔ ایران مطلقاً شرم نمیکند!
آخوند روحانی هم هیچ توجیه اقتصادی برای این کار نداشت و فقط نگران این بود که وقتی مردم میگویند ۷تومان منظورشان ۷هزار تومان است یا ۷میلیون تومان. اما عمداً فراموش میکند که قبل از اینکه مشکل این موضوع باشد، پولی در کار نیست و کارگران و حداقلبگیران و حاشیهنشینان دستشان خالی است، مشکل این است که نان در سفره ندارند نه اینکه حالا نمیدانند تومان چیست؟
البته بهقول خودشان این کار درست مانند این است که بهجای درمان سرطان بیمار، عمل جراحی زیبایی انجام بدهید.
بنابراین تا حاکمیت ولایت فقیه در ایران حاکم است و تا غارتگریهای آن و چپاولگریهایش هست، چیزی در اقتصاد ایران تغییر نخواهد کرد، باید ثروتها و سرمایههای مردم ایران که در چنگال خامنهای است از دست او آزاد شود و در خدمت مردم قرار گیرد.