۱۳۹۹ اردیبهشت ۲۷, شنبه

ستن جاده تهران – بیروت از سوریه و تحرکات نظامی در صحرای این کشور


کوشش‌های جهانی بویژه از سوی نیروهای هم‌پیمان در راستای متوقف کردن گسترش نفوذ ایران در سوریه؛ خصوصا در مناطق هم‌مرز با عراق، ادامه دارد.

به گزارش مرکز دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه، در حالی که شبه‌نظامیان ایرانی به تحکیم مواضع خود در صحرای سوریه از طریق دریافت استحکامات نظامی و لجستیکی به شکل دوره‌ای در منطقه، ادامه می‌دهند، به نظر می‌رسد تحرک متقابلی نیز در تضاد با این روند، آغاز شده است.

عملیات تحکیم مواضع ایران به شکل اساسی در طول مرز صحرای سوریه از منطقه البوکمال درنزدیکی مرز عراق – سوریه تا جنوب شهر دیر‌الزور متمرکز شده و اطلاعات دریافتی، حاکی از احتمال اجرای عملیات نظامی علیه روند نفوذ ایران در صورت شکست راه حل‌های سیاسی روسیه است.

دراین راستا، مرکز دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه، خاطر نشان ساخت که نوعی ائتلاف سه‌گانه میان اسرائیل، نیروهای هم پیمان جهانی و روسیه به شکلی غیر مستقیم به منظور بستن راه تهران- بیروت از سمت سوریه و مقابله با نفوذ ایران در صحرای سوریه، شکل گرفته است.
اجرای عملیات نظامی
به گفته این مرکز، نشستی چند روز پیش میان هیات اعزامی گروه «قسد» (نیروهای سوریه دموکراتیک) و رهبران «نیروهای کماندویی انقلاب» و «نیروهای ویژه» فعال در منطقه النتف در صحرای سوریه با محوریت پیشرفت مشترک این نیروها در منطقه صحرای سوریه و اجرای عملیات نظامی علیه قوای ایران و شبه‌نظامیان هم‌پیمان با آن، با برخورداری از حمایت نیروهای هم‌پیمان جهانی، به هدف بستن جاده بین‌المللی تهران – بیروت در سمت سوریه، صورت گرفت.

این در حالی است که اطلاعات موجود، بیانگر پیشروی نیروهای «کماندویی انقلاب و قوای مخصوص» درابتدای کار تحت‌عنوان مبارزه با فعالیت سازمان داعش در صحرای سوریه، خواهد بود.

به نظر این مرکز، سرنوشت این عملیات نظامی، در گرو شکست یا موفقیت روسیه در متقاعد‌کردن ایران به بیرون کشیدن نیروهای خود از صحرای سوریه و جایگزین‌کردن نیروهای طرفدار روسیه به جای آنها است که ساختار عشایری داشته و از جنگجویان گروه «المصالحه و التسویه» تشکیل شده است.

شبکه جمع آوری اطلاعات
اما در صورت ناکامی روسیه در متقاعد کردن ایران، رویکردها به سمت راه‌حل نظامی متمایل خواهد شد که در قالب عملیات نظامی زمینی، به مورد اجرا در خواهد آمد زیرا شبکه‌ای وجود دارد که ماموریت آن، جمع آوری بانک اطلاعات در خصوص حضور ایران در منطقه الشامیه است.

همزمان با این کار، نیروهای آمریکایی نیز گشت‌های اطلاعات عملیاتی و سرکشی فشرده روزانه به مواضع نبروهای سوریه دموکراتیک (قسد)واقع در کناره رودخانه فرات را پی می‌گیرند.

به گفته مرکز دیده‌بان حقوق بشر سوریه، نیروهای ایرانی سرخورده و کاملا مخالف با بسته شدن جاده تهران- بیروت، دست بسته نمانده و مبادرت به ایجاد خط پدافندی مستحکمی در طول صحرای سوریه از البوکمال درنزدیکی مرزعراق - سوریه تا جنوب شهر دیر الزور نموده و استحکامات نظامی گسترده ای از طریق گذرگاه البوکمال در اختیار شبه نامیان ایران قرار گرفته و برخی از این تجهیزات بشکل پوششی به صورت اتوبوس های شهری، وارد شدند.

به گفته منابع آگاه، مواضع تحکیم شده از سوی ایرانی‌ها، ایستگاه دوم «تی 2» معیزله، حقل الورود و مزارعی در بایدیه المیادین، عین علی واقع در صحرای محکان، المجابل در صحرای القوریه، قاعده و دیگر مواضع در صحرای الوعر، حمیمیه، فیضه این موینع و همچنین امام علی و ایستگاه سوم «تی 3» و مواضع دیگری در حومه دیر الزور غربی می‌باشند.

تونل دیر‌الزور
شایان ذکر است که عکس‌های هوایی روز چهارشنبه نشان دادند که ایران بی‌صبرانه حال احداث پایگاهی نظامی در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرقی سوریه است و سعی دارد، یک موضع نظامی را در حومه دیر‌الزور در نزدیکی مرز عراق، تاسیس کند که دو بار هدف بمباران اسرائیل قرار گرفته است.

شبکه آمریکایی فوکس نیوز، تصاویر ماهواره‌ای را نمایش داد که در آن ها، تونل جدیدی در پایگاه ایران مشاهده می‌شود که برای انبار کردن سلاح و خودروهای پیشرفته استفاده می‌شود. این تصاویر گویای وجود ماشین‌های خاک برداری در ورودی تونل هستند که عرضی بالغ بر 15 فوت دارد.