خبرگزاری فرات(فارسی) ۲/۳/۹۹ : « دو زن داشتند به سرعت آجرهای بار زده در کنج دیوار حیاط خانه شان را برای ما به داخل کوچه می آوردند تا بتوانیم از خودمان دفاع کنیم. آن آجرها خیلی به دردمان خورد، با همان ها موفق شدیم که نیروهای سپاه را دو چهار راه دیگر به عقب برانیم.
آرش نظامی مرکز خبر جمعه, 22 مه 2020, 14:32 روز دوشنبه، بیست و نهم تیرماه ١٣٨٨ از یک مراسم عروسی به خانه بازمی گشتیم که متوجه حضور پرتعداد نیروهای انتظامی در حوالی محله خود شدیم. مأموران با استقرار در ابتدای خیابان شمالی اورمیه، ضمن بازرسی، از ورود خودروها به شهرک جلوگیری می کردند. با خودم گفتم شاید برای سرکوب اعتراضات به نتایج انتخابات آمده اند، اما اینطور نبود. از ماشین پیاده شدم و از رهگذران پرسیدم چه شده؟ از صدای تیراندازی ها شنیدم و اینکه نیروهای سپاه به شهرک ولیعصر هجوم برده اند. از پیچ و خم کوچه ها خود را به محل حادثه رساندم. مردم عصبانی زیادی آنجا تجمع کرده بودند و همچنین نظامیانی که سعی داشتند از ورود آنها به کوچه ای که محاصره کرده بودند جلوگیری کنند. یکی از همسایه هایمان که شاهد رویداد بود گفت نیروهای سپاه به خانه ای در این کوچه حمله کردند چون گزارش شده که شماری از گریلاهای پژاک در آن پناه گرفته اند. با کمی پرس و جوی بیشتر متوجه شدم که نیروهای سپاه، خانه ی یک میهن دوست را زیر رگبار گرفته و از پنجره های آن نارنجک به داخل پرتاب کرده اند. وقتی که صاحب خانه و فرزند کوچکش که سه یا چهار ساله بود از خانه بیرون می آیند در حالی گلوله باران می شوند که دستانشان را برای گرفتن امان، پشت گردن خود گذاشته بودند. آنها با شلیک چندین گلوله در دم جان سپرده بودند.
اما هنوز امیدی بود، چون دوست دیگری گفت: "گریلاها زنده اند، دارند مقاومت می کنند، یک نظامی که سر کوچه ایستاده بود را از همان خانه با گلوله زدند و افتاد". تعداد مأموران هر لحظه بیشتر می شد و ما باید کاری می کردیم. بغض در سینه ها حبس شده بود و خشم از چشمان حاضرین فوران می کرد. ناگهان صدای تیراندازی از سر گرفته شد و ناخودآگاه به سوی درجه داری رفتم که تلاش می کرد مردم را متفرق کند. به او گفتم که باید وارد کوچه شوم، خانه مان آنجاست. به ترکی گفت مگر صدای تیر را نمی شنوی، حق نداری وارد شوی، ممکن است گلوله بخوری. با زبان دست و پا شکسته ی خود گفتم که ربطی به تو ندارد... ما باید وارد شویم.
با بالا گرفتن مشاجره ی ما، بغض ها ترکید، انبوه جمعیت به سوی مأموران حرکت کرد و خیلی زود آنها را احاطه کردیم. ناگهان گروه دیگری از جوانان از آنسوی خیابان دیده شدند که با سنگ و چوب به کمک ما می آمدند. مأموران با دیدن افزایش جمعیت خشمگین هراسان شدند و به چهارراه پایینی گریختند. هوا دیگر تاریک شده بود و ما به این فکر می کردیم که ضمن گرفتن انتقام همسایه مان و کودکش که وحشیانه به قتل رسیده بودند، برای نجات گریلاها باید بجنگیم. بنابراین ما نباید اجازه می دادیم که نظامیان دوباره به آن کوچه بازگردند تا راهی برای رهایی مبارزانمان باز شود. نظامیان از راه دور در حال شلیک گلوله و گازهای اشک آور بودند، همه جا را دود گرفته بود. بعضی از ساکنین محله درهای خود را باز گذاشته بودند تا اگر کسی زخمی شد، پناهگاهی داشته باشد.
ناگهان چشمانم به خانه ای نبش کوچه افتاد که زیباترین صحنه آن شب بود. دو زن داشتند به سرعت آجرهای بار زده در کنج دیوار حیاط خانه شان را برای ما به داخل کوچه می آوردند تا بتوانیم از خودمان دفاع کنیم. آن آجرها خیلی به دردمان خورد، با همان ها موفق شدیم که نیروهای سپاه را دو چهار راه دیگر به عقب برانیم. تعدادی از خودروهای حکومتی و اتوبوسی که با آن نیروهای یگان ویژه را به شهرک ولیعصر آورده بودند را در این فاصله آتش زدیم و در جنگ های خیابانی که چندین ساعت به طول کشید موفق شدیم خود را به ابتدای خیابان شمالی برسانیم. همان جا آتشی بر پا کردیم و با مسدود کردن خیابان، اجازه نمی دادیم که خودروهای ناشناس وارد محله شوند. رمز ما برای عبور، گفتن بژی آپو و بلند کردن انگشتان دست به نشانه پیروزی بود. در این بین خبر رسید گریلاهای کورد با خودرویی از خطر دور شده اند. در آنزمان از سرنوشت آنها اطلاع بیشتری پیدا نکردیم. برخی رسانه های محلی مدعی شدند که به غیر از صاحب خانه و کودکش و یک گریلا، شش نیروی نظامی حکومتی هم در این درگیری ها کشته شدند. البته این آمار در میان ساکنین بومی متفاوت بیان می شد تا اینکه بعد از یازده سال از منبع دیگری توانستم به حقیقت برسم.
تعداد گریلاهای حاضر در آن خانه دو تن بود. هر دو از اهالی باکور بودند که با پیوستن به پژاک برای آزادی مردمشان در روژهلات مبارزه می کردند. یکی از آنها در آن شب بیادماندنی جان خود را از دست داده و همرزم او گویا زخمی و اسیر سپاه شده بود تا که اینکه بعدها خبر شهادش رسید. اینکه متوجه شدم آن شب نتوانستیم هیچیک از مبارزانمان را نجات دهیم واقعا دردناک بود اما شکی نیست که آنها زندگی را چنان دوست داشت داشتند که حاضر بودند برایش جان بدهند. بودنشان، مبارزه شان و رفتنشان همگی پر غرور بود. فردای آن روز مشخص شد که همزمان با شورش در خیابانهای شمالی و جنوبی و طرزیلو و شهرک ولیعصر، کوردها در حوالی مدرس و محله کشتارگاه هم قیام کرده بودند.این قیام برای سپاه و اطلاعاتش یک شکست بزرگ بود، آنهم در روزهایی که توانسته بودند اعتراضات جنبش سبز را سرکوب کنند بویژه در اورمیه که آن روزها بجز بوقچی های احمدی نژاد صدای کسی در خیابان هایش شنیده نمی شد.».