خبرگزاری بلومبرگ گزارش می دهد که حکومت ونزوئلا در ازای کمکهای جمهوری اسلامی ایران برای راه اندازی پالایشگاههای فلج شده این کشور ۹ تن طلا، معادل ۵۰۰ میلیون دلار با هواپیمای به تهران فرستاده است.
ونزوئلا که اقتصادش تحت تآثیر تحریمهای شدید مالی و نفتی آمریكا به حالت خفگی افتاده است، دست کمک به سوی ایران دراز کرده و رژیم ایران نیز از ده روز پیش با روانه کردن مواد و تجهیزات پالایشگاهی و نیروی انسانی متخصص برای راه اندازی پالایشگاه های این کشور به کمک حکومت ونزوئلا آمده است.
تبلیغ بازرگانی
بلومبرگ بر اساس منابع مطلع خود می نویسد ونزوئلا که خزانه اش خالی شده و پولی در بساط ندارد، نا امیدوارانه بدنبال راهی می گردد که صنعت نفت این کشور را از حالت فلج خارج کند. در چنین شرایطی حکومت ونزوئلا در حال غارت ذخایر ملی طلای خود و تحویل شمش های طلا به متحد و همپیمان دیرینه خود، ایران است. بر اساس بلومبرگ، تحویل ۹ تن شمش طلا به ایران منجر به افت ناگهانی ذخایر ارزی این کشور شده است. ونزوئلا اکنون با ٦,٣ میلیارد دلار دارایی ارزی، کمترین میزان دارایی های ارزی را طی سه دهه گذشته دارد.
بلومبرگ می نویسد: این دو کشور، که به نوعی اعضای منزوی در جامعه بین المللی هستند، با هم همکاری بیشتری می کنند تا در مقابل تحریم های آمریکا و سقوط قیمت نفت که منبع اصلی درآمد آنها محسوب می شود، مقاومت کنند. برای ایران، این توافق، منبع جدید درآمد است و برای ونزوئلا، این همکاری تضمین می كند كه عرضه بنزین در این کشور تا حدی تأمین شود.
پس از آنکه معاملات مشابه رژیم نیکولاس مادورو با کشورهای روسیه، ترکیه و امارات متحده عربی تحت فشارهای آمریکا متوقف شد. ایران آخرین مقصد طلای ونزوئلا در ازای کمک ها برای راه اندازی صنعت نفت این کشور است.
شرکت ماهان ایر که از سوی دولت آمریکا تحریم شده، با مجوز حکومت ایران هفته گذشته ٦ پرواز خود را برای ارسال مواد و تجهیزات، قطعات یدکی، همراه با کادر فنی به سواحل شمال غربی ونزوئلا روانه کرده است. در همین حال، هواپیماهای دیگر ماهان به فرودگاه بین المللی کاراکاس فرستاده شده اند، جایی که آنها شمش های طلا را به مقصد تهران بارگیری کرده اند.
حکومت ایران تلاش می کند که پالایشگاههای “آموآی” (Amuay) و “کاردون” (Cardon)، زیرمجموعه شرکت دولتی “پترولئوس” ونزوئلا، یکی از بزرگترین مجموعه پالایشگاهی جهان را که دچار مشکل تولید شده، بازسازی کرده و تولید آن را دوباره به نحوی براه بیاندازند. منابع محلی گفتهاند که رژیم مادورو همچنین قصد دارد که محمولههای بنزین را از طریق واسطهها از جمهوری اسلامی ایران خریداری کند.
با سقوط قیمت نفت، ذخایر طلای ونزوئلا، منبع ثروت مهمی برای ونزوئلا است. کشوری که تحت رژیم سوسیالیستی مادورو به فقر شدید فرو افتاده است. این کشور حدود ٧٠ تن طلا در بانک مرکزی خود نگهداری می کند. فروش آن بطور فزاینده ای دشوار شده است.
همکاری های نزدیک بین ونزوئلا و ایران از زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز و محمود احمدی نژاد آغاز شده است.
اجرای پروژه های مختلفی در زمینه های انرژی، کشاورزی و مالی از همان ایام بین دوکشور آغاز شده است. بر اساس توافق بین دو کشور یک کارخانه مشترک مونتاژ اتومبیل نیز در غرب کاراکاس راه اندازی شده بود.
براساس شاخص های بلومبرگ، پول ملی ونزوئلا پس از توقف کوتاهی، یک بار دیگر دچار سقوط آزاد شده و تورم، روندی به شدت صعودی در این کشور دارد. نرخ تورم سالانه ونزوئلا هم اکنون در حدود ٣٥٠٠ درصد برآورد می شود. قرنطینه سخت برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا موجب گسل های اجتماعی عمیق تر شده و خطر ناآرامی های اجتماعی در این کشور را افزایش داده است. در چنین شرایطی حکومت ونزوئلا تلاش می کند تا با تأمین حداقل غذا و سوخت، مانع از بروز یک انفجار اجتماعی در این کشور شود.
منابع بلومبرگ گفته اند حمل شمش های طلا در حالی انجام شده که بخش بزرگی از کارمندان بانک مرکزی این کشور در چهارچوب طرح قرنطینه کرونا در محل کار حاضر نبوده اند. همچنین، حمل و نقل شمش های طلا برای ارسال به فرودگاه از محل گاوصندوق های بانک واقع در مرکز شهر کاراکاس و توسط خودرو های زرهی با احتیاط انجام شده و توسط کارمندان مسلح و مأموران امنیتی به شدت محافظت میشده است.
ذخایرطلا و دارایی های باقی مانده دربانک مرکزی ونزوئلا بخشی از یک نبرد بزرگ برای کنترل امور مالی ونزوئلا بین نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری کنونی این کشور و خوان گوآیدو، رئیس مجلس ملی و رهبر اپوزیسون ونزوئلا است. گوآیدو در جهت استقرار یک دولت انتقالی در ونزوئلا با حمایت ایالات متحده و همچنین کشورهای آمریکای لاتین و اروپا تلاش می کند.