۱۳۹۹ اردیبهشت ۳۱, چهارشنبه

سازمان جهانی بهداشت: روزهای آینده تاریک است اما بر آن تاریکی غلبه خواهیم کرد



درمیان رقابت‌های شدید جهانی برای ازبین بردن بیماری همه‌ گیر کرونا که مرزهای صدها کشوررادرنوردیده و بیش از 320 هزار نفر را گرفته است، سازمان جهانی بهداشت بار دیگر بر ضرورت همکاری میان کشورها برای مبارزه با ویروس کرونا تأکید کرد.

تیدروس ادناهوم رئیس سازمان جهانی بهداشت شامگاه سه شنبه در سخنرانی پایانی جلسه مجمع جهانی بهداشت که طی دو روز گذشته برگزار شد، گفت:«فعالیت اصلی این سازمان بر مبارزه با بیماری همه گیر و نجات جان انسان‌ها با استفاده از تمام ابزارهای موجود متمرکز خواهد بود».

او همچنین بر ضرورت به دست آوردن واکسن به شیوه‌ای منصفانه و با قیمتی مناسب تأکید کرد.

رئیس سازمان جهانی بهداشت همچنین بر رهبری این نهاد در روند تحقیقات و توسعه واکسن‌ها تشخیص و درمان تأکید کرد.

گرچه ویروس جدید یکپارچگی و همکاری‌های بین المللی را مختل کرده است اما تیدروس گفت که این مسئله همچنین به ما یادآوری می کند که علیرغم اختلافات مان، ما یک نسل بشر هستیم و قدرت ما از همکاری ما با همدیگر ناشی می‌شود.

علاوه بر این او معتقد بود که روزهای آینده ممکن است دشوار و تاریک باشد ، اما با استفاده از علم ، ما با هم بر آن تاریکی غلبه خواهیم کرد.

او افزود: «بگذارید امید پادزهری برای ترس و همبستگی پادزهری برای تفرقه باشد ما در انسانیت ما پادزهر مشترک ما برای تهدیدهای مشترک ما است».
توافق جهانی برای تحقیق درباره نحوه واکنش به بیماری کرونا
اعضای سازمان بهداشت جهانی در مجمع بین المللی این سازمان شامگاه سه شنبه با تحقیق مستقل درباره واکنش بین المللی به همه گیری ویروس کرونا و از جمله عملکرد سازمان جهانی بهداشت موافقت کردند.

این قطعنامه به پیشنهاد اتحادیه اروپا و به نمایندگی از سوی بیش از 100 کشور جهان مطرح شده و بدون مخالفتی در اجلاس روز سه شنبه تایید شد. قطعنامه خواستار ارزیابی بی طرفانه، مستقل و جامع واکنش بین‌المللی در رابطه با عملکرد سازمان جهانی شده است.

در متن این قطعنامه دولت‌ها عضو خواسته شده که دسترسی شفاف، عادلانه و به موقع به هرگونه معالجه یا واکسن در گوشه و کنار دنیا اطمینان حاصل کنند و از سازمان جهانی بهداشت می‌خواهد درباره منشاء ویروس و مسیر ورود آن به دیگر تجمعات انسانی تحقیق کند.

ایالات متحده آمریکا همواره از سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرده است. دولت ترامپ این سازمان را به ناکارآمدی و دیر عمل کردن در خصوص اعلام وضعیت اضطراری متهم کرده است.

ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سازمان بهداشت جهانی را بازیچه دست چین یا «عروسک چین» توصیف کرد. او چندبار به قطع بودجه این سازمان تهدید کرد.