۱۳۹۹ اردیبهشت ۲۹, دوشنبه

افت بیش از ۹۰ هزار واحدی بورس تهران در سه روز


با وجود افت بیش از ۹۰ هزار واحدی بورس تهران در چند روز گذشته، مدیرعامل شرکت بورس تهران اعلام کرد که کاهش شاخص بورس باعث خروج منابع از بازار سرمایه نشده است.

روز شنبه ۲۷ اردیبهشت، واحد بورس بیش از ۳۲ هزار واحد افت کرد. سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته نیز شاخص بورس نزولی بود و با ۳۰ هزار واحد کاهش به زیر یک میلیون واحد بازگشت.

علی صحرائی، مدیر عامل بورس تهران، اما در این باره گفت که سرمایه‌گذاران منتظر هستند تا سهم‌ها را در قیمت بهتر خریداری کنند.

وی اضافه کرد: «به دلیل صعودی بودن شاخص بورس طبیعی است که برخی شناسایی سود ‌کنند و اقدام به فروش سهام خود در شرایطی که سود کرده‌اند، بکنند.»

آقای صحرائی همچنین گزارش‌ها درباره حبابی بودن شاخص‌های بورس را رد کرد.

خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از علیرضا تاج‌بر، کارشناس بازار سرمایه، نوشت که روند منفی که اکنون بازار در پیش گرفته است چندان ادامه‌دار نخواهد بود و شاخص بورس بعد از ۱۰ درصد اصلاح دوباره به روند اصلی خود باز می‌گردد.

شاخص کل بورس تهران روز ۲۰ اردیبهشت یک میلیون و ۲۰ هزار واحد را ثبت کرد.

در هفته‌های اخیر به دنبال رکود اقتصادی که از پیامدهای کرونا محسوب می‌شود، سرمایه‌های سرگردان مردم به سمت بورس سرازیر شده است.

با وجود این جمشید اسدی، کارشناس اقتصادی، روز ۱۹ اردیبهشت در یادداشتی در رادیو فردا وضعیت فعلی بورس را یک حباب دانست.

وی نوشته است: «تا زمانی که دولت با واگذاری شرکت‌های جدید بر حجم دادوستد می‌افزاید و شاخص بورس را بالا می‌کشاند، می‌تواند ترکیدن حباب را عقب بیندازد.»

فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس، هم در یادداشتی هشدار داده که وضعیت کنونی جذب سرمایه در بورس یک بازی خطرناک است که با پشتیبانی دولت در حال انجام است.

کارشناسان در روزهای اخیر درباره پیامدهای ورود «میلیون‌ها نفر از مردم اغلب بی‌تجربه» به این حوزه هشدار داده‌اند.

در همین حال رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از مردم خواست که تنها پول‌های «مازاد» خود را در بورس وارد کنند.

حسن قالیباف‌اصل گفت: «مردم نباید پول مورد نیاز برای نیازهای اساسی مانند خرید خودرو، مسکن و کسب و کار را وارد بازار سرمایه و بورس کنند، مردم می‌توانند پولی را که به آن نیاز ندارند وارد بازار سرمایه کنند تا دچار استرس و خسران نشوند.»