۱۳۹۹ اردیبهشت ۲۳, سه‌شنبه

گسترش شیوع کرونا تاکنون جان 80 هزار آمریکایی را گرفته است


در حالی که برخی کشورهای جهان در جهت کاهش تدابیر قرنطینه‌ای، بازگشایی تدریجی و به کار انداختن مجدد چرخه اقتصادی‌شان تلاش‌ می‌کنند ایالات متحده آمریکا در حال حاضر به آمارگیری از شمار قربانیان مبتلا به کرونا در این کشور مشغول است که تعدادشان بنا به آمار جدید انتشار یافته از سوی خبرگزاری رویترز تا شامگاه دوشنبه 11 ماه می 2020 از مرز 80 هزار تن گذشته است.

به گزارش خبرگزاری‌ها طی ساعت‌های گذشته 776 تن در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان‌شان را از دست دادند. همچنین بنا به گزارش دانشگاه جونز هاپکینز تا شامگاه دوشنبه 1,329,072 نفر در آمریکا به بیماری ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند.

از سویی و علی‌رغم افزایش شمار مبتلایان و جان‌باختگان پاندمی کرونا در آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور با کاهش تدریجی تدابیر قرنطینه‌ای و برداشتن محدودیت‌ها در تلاش است تا چرخه اقتصاد که هفته‌ها است به دلیل پاندمی کرونا و تدابیر قرنطینه‌ای از فعالیت باز ایستاده را مجددا به کار اندازد.

این اقدام ترئیس جمهوری آمریکا اکنون اما با موانعی مواجه است و در حالی که مشاوران اقتصادی ترامپ علی‌رغم گسترش شیوع کرونا در این کشور از بازگشایی و راه‌اندازی مجدد چرخه اقتصاد آمریکا دفاع می‌کنند، کارشناسانی دیگر نسبت به برداشتن تدابیر قرنطینه‌ای در بسیاری از مناطق درباره این‌که ممکن است این اقدام به انتشار مجدد ویروس منجر شود هشدار دادند.
موج دوم انتشار ویروس کرونا
از سویی سازمان جهانی بهداشت دوشنبه خواستار آن شد کشورهایی که در صدد بازگشایی تدریجی هستند شدیدا محتاطانه عمل کنند. تیدروس ادهانوم مدیر سازمان جهانی بهداشت در این‌باره گفت برداشتن «با تاخیر و تدریجی» تدابیر قرنطینه عمومی اقدامی ضروری است.

مدیر سازمان جهانی بهداشت گفت که جهش در تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کره جنوبی و آلمان نگرانی‌های جهانی درباره موج دوم انتشار ویروس را باعث شده است.

مدیر سازمان جهانی بهداشت در کنفرانسی خبری اعلام کرد که « برداشتن تدابیر قرنطینه‌ای کاری پیچیده و سخت است». او در عین حال گفت که در آلمان، کره جنوبی و چین ساختارهایی وجود دارند که امکان مقابله با هر جهش جدید در تعداد مبتلایان را فراهم می‌سازند.

گام‌های بزرگ برای کاهش قرنطینه
آمریکا در زمینه تلاش برای بازگشایی مجدد اولین کشور نیست بلکه دولت‌های زیادی در جهان هستند که تلاش می‌کنند همزمان با تدابیر مقابله با کرونا معضل بازگشایی مجدد اقتصادهایشان را حل کنند.

در اروپا قاره‌ای که در جهان بیشترین آسیب‌ها را از پاندمی کرونا دیده است، کشورهای اسپانیا، فرانسه و ایتالیا گام‌های بزرگی را برای کاهش محدودیت‌ها و تدابیر قرنطینه‌ای اتخاذ کرده‌اند و این در حالی است که بریتانیا گام‌های هوشیارانه‌تری را در زمینه مقابله با کرونا و بازگشایی اقتصاد اتخاذ کرده است.


علاوه بر این ایالات متحده آمریکا هفته گذشته بدترین آمارهای بیکاری از زمان رکود بزرگ اقتصادی تجربه کرده است.

از سویی دیگر همزمان با ثبت موارد جدید ابتلا به ویروس جدید کرونا در آمریکا شمار جان‌باختگان این کشور بر اثر ابتلا به کرونا نیز افزایش یافته و از مرز 80 هزار تن گذشته است.