۱۳۹۷ بهمن ۲۶, جمعه

پومپئو: هر پولی به جمهوری اسلامی برسد خرج شرارت می‌شود


مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با رادیوفردا تصریح کرد که در رویکرد اتحادیه اروپا و آمریکا در قبال ایران تفاوت‌هایی وجود دارد چرا که آمریکا معتقد است «هر پولی به جمهوری اسلامی ایران برسد، دست آخر به قاسم سلیمانی خواهد رسید و خرج شرارت می‌شود».

در گفت‌وگوی اختصاصی با نیوشا بقراطی از رادیو فردا که در حاشیه نشست ورشو صورت گرفت، آقای پومپئو گفت که ایران از موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث قرار گرفت و «هیچ کشوری مسئله واقعی بودن تهدید ایران را انکار نکرد».

آقای پومپئو افزود که «این گردهمایی با هدف ایجاد صلح و ثبات در سرتاسر خاورمیانه شکل گرفته و از همین رو بیش از ۶۰ کشور گرد هم آمده‌اند تا در مورد مشکلات یمن، مشکلات سوریه، و مخاطرات امنیتی که مقابله فلسطینی‌ها با اسرائیل در پی دارد، به راه حلی دست یابند».

او اضافه کرد که کشورهای خاورمیانه به این شناخت رسیده‌اند که شهروندان‌شان در معرض تهدید جمهوری اسلامی ایران هستند چرا که به گفته او «وقتی در مورد حزب‌الله حرف می‌زنیم، باید در مورد ایران بحث کنیم . وقتی صحبت از شرارت حوثی‌ها در یمن می‌شود باز باید در مورد ایران سخن گفت».

وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با رادیو فردا یادآور شد که « روشن است که تفاوت‌هایی در مورد چگونگی پرداختن به این مشکل وجود دارد. اروپایی‌ها به توافق هسته‌ای با ایران متعهدند، اما ما تصمیم کاملاً متفاوتی گرفتیم».

آقای پومپئو در توضیح این موضوع اضافه کرد: «ما فکر می‌کنیم هر پولی که به جمهوری اسلامی ایران برسد در آخر به دست قاسم سلیمانی خواهد رسید و خرج شرارت خواهد شد و مهم‌تر از همه اینکه از این پول برای درست کردن گرفتاری واقعی برای مردم ایران استفاده می‌شود».

«مصمم به شنیده شدن خواسته مردم ایران هستیم»

در این گفت‌وگوی اختصاصی با رادیو فردا، وزیر خارجه آمریکا از جمله تصریح کرد که ایالات متحده مصمم است مطمئن شود که صدای مردم ایران شنیده می‌شود.

او با اشاره به شروط ۱۲گانه‌ای که پیشتر برای پیوستن ایران به جامعه جهانی برشمرده بود، تأکید کرده که خواسته آمریکا «تغییر در رفتار حکومت ایران» است و «ما می‌خواهیم کردار ایران مانند یک کشور معمولی باشد».

وزیر خارجه آمریکا یادآور شد که کشورش «هر روز با امید رسیدن به چنین نتیجه‌ای»، مجموعه‌ای از سیاست‌ها را دنبال کند، و ابراز اطمینان کرد، زمانی که این هدف حاصل شود «سرتاسر خاورمیانه و کل جهان مکانی امن‌تر خواهد بود».

آقای پومپئو افزود: «اینکه این رفتارها چگونه باید تغییر کند، در نهایت مسئله‌ای است که به مردم ایران مربوط می‌شود. مردم خواسته‌های خود را مطرح خواهند کرد، مردم قدرت خود را اِعمال خواهند کرد».

او گفت «مردم ایران هوشمند و توانمند هستند، از تاریخ غنی و ژرفی برخوردارند. آنها کاملاً توانایی مدیریت امور کشورشان را دارند. لذا هدف تغییر رفتارهایی که ما به دنبال آن هستیم، به وجود آوردن امنیت در سرتاسر خاورمیانه و زندگی بهتر برای مردم ایران است».

وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد «ما هر کاری که از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد تا خواسته مردم از داخل ایران مطرح شود، تا آنها به زندگی که طالب آن هستند دست پیدا کنند، زندگی که تهدید و خطری را متوجه گستره خاورمیانه و دیگر نقاط جهان نکند».

«متهم کردن آمریکا و اسرائیل به آدم‌کشی میانه‌روی نیست»

در بخشی از گفت‌وگو با رادیو فردا، از وزیر خارجه آمریکا در مورد اظهار نظر محمدجواد ظریف درباره همزمانی حمله مرگبار به اتوبوس حامل سپاه و برگزاری نشست ورشو سؤال شد.

آقای ظریف در توئیتی با اشاره به حمله مرگبار سیستان و بلوچستان گفته بود که «آیا این همزمانی نیست، درست در روزی که حمله تروریستی در ایران می‌شود، سیرک ورشو هم آغاز می‌شود».

در پاسخ به این پرسش، وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد که «این موضوع هیچ ربطی به آمریکا پیدا نمی‌کند».

او در عین حال یادآور شد که «آقای ظریف به مونیخ خواهد آمد و با بسیاری از نمایندگان کشورهای اروپایی ملاقات خواهد کرد، و من از این کشورها خواهم خواست که در ملاقات با وی از او بپرسند که چرا چنین سخنان زشتی را بر زبان می‌آورد؟»

آقای پومپئو اضافه کرد، «بعضی از اوقات ظریف ادای فردی میانه‌رو را در می‌آورد، اما این میانه‌روی نیست که شما همیشه اسرائیل و آمریکا را به آدم‌کشی متهم کنید. این اعتدال نیست. این صرفاً نشانه آن است که آقایان روحانی و ظریف، درست مانند دیگر رهبران حکومت ایران، انقلابی هستند».

نشست «امنیت و آینده صلح خاورمیانه» روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در ورشو پایتخت لهستان برگزار شد و مقام‌های جمهوری اسلامی که این نشست را «ضدایرانی» توصیف می‌کنند، آنها را پیشاپیش «شکست خورده» خواندند.

از جمله سخنرانان روز پنجشنبه این نشست، مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا بود که ضمن هشدار در مورد افزایش تحریم‌ها علیه ایران، از متحدان اروپایی ایالات متحده خواست از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران خارج شوند.

او در سخنرانی خود ایران را «بزرگ‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت در خاورمیانه» دانست و حکومت مذهبی ایران را متهم کرد که با «جاه‌طلبی‌های» منطقه‌ای خود نقشه «هولوکاست جدیدی» را در سر دارد.