در حالی بحران ارزی و نوسان مجدد قیمت دلار ادامه دارد، مرکز آمار رژیم اعلام کرد نرخ تورم در 12ماه منتهی به بهمن ماه امسال به 9 / 23 درصد رسید که نسبت به دیماه 9 / 2 درصد افزایش نشان می دهد
در همین حال،بر اساس گزارشهای منتشرشده، از صبح تا عصر پنجشنبه در بازار تهران دلار بین 13 هزار و 900تومان و 13 هزار 550 تومان خرید وفروش شد.
قیمت یورو نیز به 15هزار و 750 تومان رسید.
رسانههای رژیم، علت این افزایش ناگهانی را طولانی شدن فرآیند تصویب لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف اعلام کردند و نوشتند: جمهوری اسلامی ممکن است در لیست سیاه این سازمان قرار گیرد که در آن صورت احتمالاٌ قیمت دلار باز هم بالاتر خواهد رفت.
یک کارشناس اقتصادی رژیم در مورد چشمانداز قیمت دلار گفت: چنانچه گشایشی در روابط سیاسی رخ ندهد انتظار نداریم شرایط به نفع دلار تغییر کند. هر چه پیش میرویم تبعات جهش دلار بیشتر نمایان میشود و مکانیزمهایی که دولت راهاندازی کرده، بیشتر مورد انتقاد قرار میگیرد.
در حالی که باندهای حاکم به چپاول و خالی کردن هر چه بیشتر جیب و سفرة مردم ادامه می دهند، تلویزیون رژیم در روز دوم اسفند بار دیگر از افزایش نرخ تورم خبر می دهد:
مرکز آمار اعلام کرد نرخ تورم در 12ماه منتهی به بهمن ماه امسال به 9 / 23 درصد رسید که نسبت به دیماه 9 / 2 درصد افزایش نشان می دهد.
رسانههای حکومتی هم به نقل از مرکز آمار رژیم نوشتند: “تورم بهمن ماه به ۴۲.۳ درصد رسید. در آمارهای رسمی مرکز آمار، این نخستین بار است که در سال جاری، تورم نقطه به نقطه آستانه حساس ۴۰ درصدی را پشت سر میگذارد».
روزنامة حکومتی مردم سالاری نوشت: “ورود تورم به این کانال، مهم ارزیابی میشود، چرا که بانک مرکزی درست زمانی که تورم نقطه به نقطه به بالاتر از ۴۰ درصد رسید، انتشار آمار تورم خود را متوقف کرد».
این روزنامه افزوده آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار رژیم حاکی است بیشترین فشار بر معیشت مردم بوده و خوراکی ها و آشامیدنی ها نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، ۶۲.۸ درصد افزایش یافته. یا بهتر است گفته شود ۶۲.۸ درصد سفرة مردم را کوچکتر کرده است.
مقامات حکومتی که تاکنون تلاش می کردند وضعیت وخیم اقتصادی را منحصر به تنگ تر شدن حلقة تحریمها کنند اما در وحشت از فضای انفجاری جامعه هریک چپاولها و ناکارآمدیهای باند رقیب را مسبب اوضاع معرفی می کند. (مردم سالاری -۲اسفند).
کیهان خامنهای در روز دوم اسفند نوشته است: “گوشت قرمز بالای 100 هزار تومانی و گوشت مرغ 14 هزار تومانی، این مواد پروتئینی را به کالایی لوکس و دست نیافتنی برای اقشار ضعیف و متوسط اقتصادی تبدیل کرده است» و سپس این وضعیت را به باند روحانی نسبت داده و نوشته است: “این ماجرا داستان تلخی است که هر بخش آن به گروهی از مسئولان بازمیگردد، اما در مجموع نوک پیکان انتقادات کارشناسی، بیش از همه، بیتدبیری دولت را نشانه رفته است...»(کیهان – ۲ بهمن).
صادق زیبا کلام مهرة باند روحانی هم متقابلا روی سهم باند خامنهای در چپاول دست گذاشته می نویسد:”روحانی مجبور میشود که در دفاع از خود یکسری واقعیتها را بیان کند(و) بگوید که اختیاراتش چقدر است.. و معلوم میشود که در این مشکلات و مسائل کشور مثل گوشت 120 هزار تومانی، مرغ 15 هزارتومانی و پراید 47میلیونی چه میزان دولت مقصر است و چه قدر سایرین قصور دارند»(آرمان – 2اسفند).
در این حال یک مهرة حکومتی با ترس و نگرانی از فوران خشم مردم به ستوه آمده، روی «شکاف ملت – حاکمیت»، انگشت گذاشته و به باندهای متخاصم هشدار می دهد: “قاچاق ارز و کالا، تورم و گرانی و افزایش لجام گسیخته و سرسام آور قیمت کالاها، مردم ایران به ویژه اقشار کم درآمد جامعه را تحت فشار فزاینده و فرسایشی قرار داده و مردم را بیش از هر زمان دیگری مستأصل و درمانده نموده است».