وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، شاکی از خشونت شهرکنشینان اسرائيلی افراطی علیه فلسطینیان، خواستار حمایت جامعه بینالملل شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات هم بر لزوم حمایت اتحادیه اروپا از تشکیل حکومت فلسطینی تاکید کرد.
وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای که به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد قتلعام در مسجد ابراهیم در حبرون (الخلیل) منتشر کرده، از جامعه بینالملل خواستار حفاظت از فلسطینیان شده است.
خبرگزاری رسمی اردن “بترا” شامگاه یکشنبه ۲۴ فوریه با انتشار این بیانیه به نقل از آن میافزاید که جامعه بینالملل باید “تحریکات اسرائيل” و اعمال خشونت فزاینده از سوی شهرکنشینان را جدی بگیرد.
“شروط برقراری صلح در خاورمیانه”
همچنین محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، جمعه ۲۵ فوریه گفت که هیچ طرح صلحی در منطقه نمیتواند با موفقیت اجرا شود مگر آنکه بر اصول قطعنامههای بینالمللی استوار باشد و تشکیل دولت فلسطینی را پیگیری کند که پایتخت آن اورشلیم شرقی باشد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی “وفا”، محمود عباس هنگام گشایش نخستین اجلاس عالی اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای عرب در شرمالشیخ مصر گفت که هیچ یک از دیگر تلاشهای دولت آمریکا و دولت اسرائيل برای عادیسازی روابط با کشورهای عربی و اسلامی باعث نخواهد شد که اسرائيل روی صلح و امنیت را ببیند. عباس گفت که تنها مسیری که به صلح میرسد اجرای نقشه راه “ابتکار صلح عربی” است که در سال ۲۰۰۲ ارائه شد.
محمود عباس همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست که گامهایی مشخص برای بنای صلح بردارند. او گفت: «نقش کشورهای اروپایی برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه ما بسیار مهم است، اما این کافی نیست. آیا وقت آن نرسیده که کشورهای اروپاییای که حکومت فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، این کار را بکنند؟»
مردی فلسطینی در بخش قدیمی شهر حبرون (الخلیل)
سالگرد قتل عام در مسجد ابراهیم
مقامات فلسطینی در سالگرد قتل عام گروهی از فلسطینیان در مسجدی در اسرائيل خواستههای خود را برای حمایت و حفاظت بیان کردند.
در ۲۵ فوریه ۱۹۹۴ باروخ گلدشتاین، شهرکنشین یهودی افراطی، وارد مسجد ابراهیم در حبرون شد و به روی مسلمانانی که در حال نمازگزاری بودند آتش گشود. بر اثر این تیراندازی ۲۹ فلسطینی کشته و بیش از صد تن دیگر مجروح شدند.
غار ماخپلا (الحرم الابراهیمی) در نزدیکی بخش قدیمی شهر حبرون به یک کنیسه و یک مسجد تقسیم شده است. یهودیان این مکان را آرامگاه شخصیتهای توراتی، سه شهپدر، ابراهیم، اسحاق و یعقوب و سه شهمادر، سارا و رفقه و لیه، مقدس میدانند. مسیحیان و مسلمانان نیز برای این مکان ارزش و احترام قائلاند.
حبرون در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب اورشلیم (بیت المقدس) واقع است و با حدود ۲۰۰ هزار جمعیت بزرگترین شهر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شمار میرود. در حبرون همچنین ۸۵۰ شهرکنشین یهودی به سر میبرند که ۶۵۰ سرباز اسرائيلی از آنان حفاظت میکنند.
حبرون از زمان توافق اسلو به دو منطقه تقسیم شده است. یک بخش ۸۰ درصد شهر را با ۱۴۰ هزار فلسطینی شامل میشود و زیر کنترل تشکیلات خودگردان فلسطینی است. بخش دیگر منطقه قدیمی شهر و آرامگاههای یادشده را در بر میگیرد که زیر کنترل اسرائيل است.