مرکز ویلسون میزبان گروهی از کارشناسان مسائل ایران بود تا دیدگاههای خود را درباره آینده روابط ایران و آمریکا ارائه دهند.
آرون دیوید میلر، مدیر برنامه مطالعات خاورمیانه در مرکز ویلسون، در ابتدای این نشست کارشناسی که سه شنبه ۷ اسفند برگزار شد، گفت که روابط آمریکا و جمهوری اسلامی ایران در تقریبا چهل سال نبود رابطه سیاسی بین دو کشور شاهد فراز و نشیب های فراوان بوده و این روابط بیشتر از آنکه مبتنی برهمکاری باشد بر رویارویی و رقابت استوار بوده است.
مایکل سینگ مدیر اجرایی اندیشکده سیاستگذاری خاورنزدیک واشنگتن و دستیار ویژه دو وزیر خارجه دولت پرزیدنت بوش، نیز گفت که چشم انداز مثبتی در روابط تهران واشنگتن بدون تغییرات عمیق در جمهوری اسلامی ایران مشاهده نمیشود.
او با بیان اینکه ایران باید تصمیم به تغییر بگیرد، گفت: «ما تاکنون شاهد آن نبودیم و در افق آینده چنین تصمیمی از سوی ایران دیده نمیشود. بنابراین کشمکشها ادامه خواهد داشت.»
در همین زمینه رابرت مالی، رئیس گروه بین المللی بحران و هماهنگ کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا و حوزه خلیج فارس در دولت پرزیدنت اوباما، نیز گفت بدون تغییر پیش زمینههای منطقهای در خاورمیانه، ما شاهد تغییر چشمگیری در رابطه آمریکا و ایران نخواهیم بود.
به گفته او، پیش درآمد تغییر عمده در روابط ایران و آمریکا منوط به دگرگونی در روابط ایران با سعودی و نیز با اسرائیل است که البته آمریکا در آن نقش دارد. او گفت که دگرگونی باید از درون ایران ناشی شود و باید در روابط با همسایههای ایران باشد. تا آن زمان، دگرگونی عمده در رابطۀ ایران و آمریکا نخواهد بود.
در این نشست رابین رایت، پژوهشگر مرکز ویلسون و انستیتوی صلح آمریکا، عمدتا درباره دلایل استعفای محمد جواد ظریف صحبت کرد.