هفتهنامه آلمانی اشپیگل: بر اساس اصل قانون بینالمللی جنایات جنگی که خارجیها مرتکب شدهاند در کشورهای دیگر نیز قابل پیگرد است
روزنامه سوئیسی آرگاورسایتونگ:اولین محاکمه علیه شکنجه درجهان در دادگاه آلمان /
دادستان فدرال سوئیس در حال حاضر حدود ۱۵ دادرسی کیفری را در زمینه حقوق کیفری بینالمللی در دست دارد
سایت سازمان مللمتحد ۲۳دی۱۴۰۰: کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی سازمان ملل در مورد سوریه طی بیانیهیی از حکم دادگاه آلمان علیه دژخیم حکومت بشار اسد استقبال و تأکید کرد: برای تحقق عدالت در مورد قربانیان و بازماندگان سوری باید اقدامات بیشتری انجام شود.
پائولو سرجیو پینیرو (Paulo Sergio Pinheiro)، رئیس کمیسیون گفت: «احکامی مانند امروز نشاندهنده پیشرفت بسیار مورد نیاز در جهت دستیابی به عدالت برای قربانیان و بازماندگان جنایات جنگی در سوریه است. بهرغم این واقعیت که مسیرهای پاسخگویی در سوریه و شورای امنیت سازمان ملل محدود شده است».
سه گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل در طول محاکمه بهعنوان مدرک قرائت شد. حمایت و همکاری مداوم قربانیان، شاهدان و فعالان در آلمان یکی از ویژگیهای حیاتی این دادرسی بود.
سایت سازمان مللمتحد خاطرنشان کرد: در سال۲۰۰۲، آلمان قانون جرایم علیه حقوق بینالملل را تصویب کرد که به دادگاههای آلمان اجازه داد تا جرایم علیه قوانین بینالملل را که در کشورهای دیگر صورت گرفته و نه مرتکب و نه قربانی تبعه آلمان نیستند، تحت اصل صلاحیت جهانی رسیدگی کنند.
کمیسر هانی مگالی گفت: «نتیجه دادگاه آلمان بدون تلاشهای خستگیناپذیر قربانیان امکانپذیر نخواهد بود». اگر کشورهای عضو میخواهند به عدالت برای سوریها دست یابند، باید از شنیده شدن صدای شهروندان سوری حمایت کنند.
کمیسیون خاطرنشان کرد که تلاشها برای محاکمه کسانی که بیشترین مسئولیت را در این جنایات دارند باید ادامه یابد. دولتها باید با اطمینان از وجود منابع مالی و سایر منابع کافی و چارچوبهای قانونی از چنین تلاشهایی حمایت کنند.
کمیسیون تحقیق سوریه یادآور میشود که شکنجه، بدرفتاری، تجاوز جنسی، و اقداماتی معادل ناپدید شدن اجباری در سوریه ادامه یافته است
هفتهنامه آلمانی اشپیگل:
در اولین محاکمه علیه شکنجه دولتی در جهان
شکنجهگر رژیم سوریه در دادگاه آلمان به حبس ابد محکوم شد
بر اساس اصل قانون بینالمللی جنایات جنگی که خارجیها مرتکب شدهاند
در کشورهای دیگر نیز قابل پیگرد است
هفتهنامه آلمانی اشپیگل۲۳ دی۱۴۰۰: انور رسلان در اولین محاکمه جهانی علیه شکنجه دولتی سوریه، به اتهام جنایت علیه بشریت، ۲۷ قتل و سایر جرایم به حبس ابد محکوم شد. این دادگاه با ۱۰۸ جلسه دادرسی در آوریل ۲۰۲۰ آغاز شد و در سطح بینالمللی سر و صداییبهپاکرد. بیش از ۸۰ شاهد شهادت دادند و تعدادی از قربانیان شکنجه بهعنوان شاکی خصوصی ظاهر شدند. این اولین مورد از این نوع است که یک فرد درگیر در جنگ سوریه باید پاسخگوی اقدامات خود باشد.
هفتهنامه اشپیگل تحت عنوان محکومیت بر اساس اصل قانون بینالمللی میافزاید: اصل حقوق بینالملل در حقوق کیفری بینالمللی این امکان را فراهم کرده که رسلان در دادگاه آلمان محکوم شود. بر این اساس جنایات جنگی که خارجیها مرتکب شدهاند در کشورهای دیگر نیز قابل پیگرد است. رسلان در سال۲۰۱۴ توانست به همراه خانواده خود بهطور قانونی وارد کشور [آلمان] شود و در برلین اقامتگاهی پیدا کند.
روزنامه سوئیسی آرگاور سایتونگ:
اولین محاکمه علیه شکنجه در جهان در دادگاه آلمان
دادستان فدرال سوئیس در حال حاضر حدود ۱۵ دادرسی کیفری را
در زمینه حقوق کیفری بینالمللی در دست دارد
روزنامه سوئیسی آرگاور سایتونگ ۲۲دیماه۱۴۰۰: یک افسر اطلاعاتی که مسئول شکنجههای بیرحمانه بود توسط دادگاهی در آلمان به حبس ابد محکوم شد. برای اولین بار، یک عامل جنایات جنگی در سوریه در دادگاه آلمان محاکمه شد.
بیش از ۲۰ شاهد ، تصویری دهشتناک از شکنجه سیستماتیک رژیم اسد در جنگ سوریه در ۱۰۸روز محاکمه در این دادگاه ترسیم کردند.
محاکمه انور رسلان اولین محاکمه در نوع خود در جهان است. قضات دادگاه در قضاوتهای خود بیان میکنند که جنایت علیه بشریت در طول جنگ سوریه رخ داده است و گمان میرود که ادامه داشته باشد.
روزنامه سوییسی آرگاور سایتونگ افزود: این روند در آلمان بر اساس اصل دادگاه جهانی در حقوق بینالملل امکانپذیر شد که سوئیس نیز آن را بهرسمیت شناخته است.
کریستوف سافرلینگ وکیل بینالمللی نورنبرگ در مصاحبهیی میگوید: این حکم برای محاکمههای آتی در آلمان و سایر کشورها، حتی علیه خود اسد میتواند مورد استفاده قرار گیرد. این حکم نشان داده که رژیم اسد با وحشیانهترین ابزارها بهار عربی را سرکوب کرده است.
در پاسخ کتبی به این سؤال که آیا سوئیس نیز اراذل و اوباش اسد را هدف قرار داده، آمده است: «دادستان فدرال در حال حاضر حدود ۱۵دادرسی کیفری را در زمینه حقوق کیفری بینالمللی انجام میدهد».