سخن روز
بهمن جنبش دادخواهی با شتاب پیش میرود؛ در مسیر خود گستردهتر، قویتر و پرشتابتر میشود و زمینهٔ محاکمهٔ سران رژیم، بهخاطر جنایت علیه بشریت را آمادهتر میسازد.
روز ۷بهمن، ۴۶۲تن از مقامات فعلی و پیشین سازمان ملل، حقوقدانان معتبر بینالمللی، قضات و مقامات فعلی و پیشین دادگاههای بینالمللی و برندگان جایزه نوبل در فراخوانی بهسازمان ملل، خواستار شروع بیدرنگ تحقیقات درباره قتلعام۱۳۶۷ در ایران شدند. قتلعامی که برجستهترین حقوقدانان آن را جنایت علیه بشریت و نسلکشی میدانند. این فراخوان بهطور ویژه از رئیسی و اژهای، بهعنوان عاملان اصلی قتلعام۶۷ نام میبرد که در پی فتوای خمینی، اقدام بهکشتار مجاهدین سر موضع کردند.
خبرگزاریها و رسانههای معتبر بینالمللی با بازتاب گستردهٔ این فراخوان از جمله نوشتند: این نامه به سازمان ملل، توسط «هیون سانگ وکیل کره جنوبی و رئیس سابق دادگاه لاهه و استفان راپ وکیل آمریکایی و سفیر عام سابق آمریکا برای موضوعات جنایات جنگی، سفیر سابق ایالات متحده برای عدالت کیفری جهانی و بازرسان قبلی سازمان ملل در مورد شکنجه، وزرای خارجه سابق استرالیا، بلژیک، کانادا، ایتالیا، کوزوو و لهستان و... امضا شده است» (رویترز-۷بهمن).
جنبش دادخواهی اینگونه بهپیش میتازد. جنبشی که در همان دوران قتلعام در سال۶۷ با تلگراف رهبر مقاومت، مسعود رجوی بهدبیرکل وقت سازمان ملل آغاز و در سال۱۳۹۵ توسط خانم مریم رجوی اوج دیگری گرفت، اکنون گسترهٔ این جنبش، جبههای از بالاترین مقامات فعلی و پیشین سازمان ملل، برجستهترین حقوقدانان و بالاترین مقامات پیشین و سیاستمداران کشورهای مختلف جهان را در بر میگیرد. آن هم در شرایطی که مقاومت ایران موفق شده جنبش دادخواهی را هر چه بیشتر بهثبت برساند. تا جایی که ارگانهای سازمان ملل نیز به تحقیق در مورد قتلعام۶۷ فراخوان میدهند.
در شهریور۱۳۹۹ هفت گزارشگر ویژهٔ ملل متحد طی نامهیی بهرژیم ایران در مورد خودداری رژیم از اعلام سرنوشت و محل دفن جانباختگان قتلعام۶۷، هشدار میدهند و از مجامع بینالمللی میخواهند رژیم ایران را مجبور به پاسخگویی جنایات خودش بکنند. بر اساس روندهای سازمان ملل، اگر آخوندها پاسخ مشخصی دربارهٔ قتلعام ۶۷ ندهند، زمینه برای تشکیل دادگاههای بینالمللی برای محاکمهٔ سران این رژیم، آماده خواهد شد.
در عرصهٔ سیاسی نیز جنبش دادخواهی در بالاترین ارگانها و مراجع سیاسی مطرح میشود. تا جایی که کنگرهٔ آمریکا با قطعنامهٔ ۱۱۸ که امضای اکثریت کنگره را دارد، از دولت آمریکا میخواهد در تحقیقات بینالمللی دربارهٔ قتلعام ۶۷ شرکت و همکاری کند؛ اینگونه موضوع «تشکیل هیأت مستقل برای تحقیق دربارهٔ قتلعام ۶۷» بیش از هر زمان در جهان مطرح شده است.
اکنون در روز ۷بهمن نیز با فراخوان ۴۶۲ شخصیت برجسته، جنبش دادخواهی از یک نقطهعطف کیفی عبور کرد. چرا که موضوع دادخواهی از قتلعام۶۷ و خواست حسابرسی از سران رژیم، از سوی لشکری به استعداد ۴۶۲تن از شخصیتهای برجسته سیاسی، حقوقی و برندگان جایزهٔ نوبل و... بهسازمان ملل متحد ارائه شده که هیچ طرفی نمیتواند آن را نادیده بگیرد. اقدامی که رژیم قتلعام را هر چه بیشتر در تنگنا و زیر فشارهای سنگین قرار میدهد و پهنههای جدیدی از پیشرفت شتابان و گسترده، در برابر جنبش دادخواهی مردم ایران، میگشاید.