سخن روز
«پاسکاری ۴۲۰۰ بین دولت و مجلس!»، «همدلی از پاسکاری خوشتر است!» و انواع تیترهای دیگر مزین به «پاسکاری»، این روزها در رسانههای حکومتی بهوفور دیده میشود.
موضوع «پاسکاری» هم حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰تومانی) است که یکبار میگویند در بودجهٔ ۱۴۰۱ حذف شده، یکبار میگویند حذف نشده، یکی میگوید برای چند قلم کالای اساسی، از جمله دارو و غذا باقی مانده، دیگری میگوید هیچ استثنایی مشمول حذف ارز ترجیحی نشده!
آب گلآلودی که اگر بهظاهر آن نگاه کنیم، در نهایت روشن نیست آیا رژیم آخوندی قصد حذف ارز ترجیحی در سال۱۴۰۱ را دارد، یا ندارد؟! هدف این ضد و نقیضگوییها این است که یکباره شوک به جامعهٔ انفجاری وارد نشود و اتفاقی مانند آبان۹۸ نیفتد که در پی گران کردن یکبارهٔ بنزین، کل ایران یکپارچه آتش شد.
اما در ورای این شلوغکاری عمدی و پاسکاری میان مجلس ارتجاع و دولت رئیسی چند موضوع قطعی است:
یکم: رژیم ارز ترجیحی را برای سال۱۴۰۱ بهطور کامل و بدون استثنا حذف کرده است. میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجهٔ رژیم هم ضمن تأیید این موضوع، بهروشنی گفت بهعلت درآمد ارزی ناکافی، دولت ناچار بهحذف ارز ترجیحی است.
دوم: تمامی رژیم بهشدت نگران پیامدهای این اقدام و بهقول خودشان «جراحی بزرگ» هستند و هشدار میدهند: «مطمئن باشید» این اقدام «نارساییهای اجتماع را در سطح وسیع گسترش میدهد» (بابایی کارانامی، عضو مجلس ارتجاع-۲۰دی).
سوم: این وحشت باعث شده هم دولت رئیسی و هم مجلس ارتجاع، طرف مقابل را بانی حذف ارز ترجیحی معرفی کرده و تلاش کنند نقش خود را سفیدسازی کنند. خبرگزاری رسمی رژیم (ایرنا) که در تیول دولت رئیسی است، با اشاره به تصویب کلیات بودجه مینویسد «مجلس با حذف ارز ترجیحی موافقت کرد» و در مقابل سایت رسمی مجلس ارتجاع با واکنش تندی مینویسد: «حذف ارز ترجیحی در لایحهٔ (خود) دولت بوده و دولت موافق حذف آن است».
البته وضعیت بحرانی و نابودی تولید و اقتصاد ایران، با فساد فراگیر فراتر از آن است که رژیم حتی برای حذف ارز ترجیحی تا سال۱۴۰۱ صبر کند. برای همین دولت رئیسی جلاد خیز برداشته از هماکنون که تنها دو ماه تا سال جدید باقیست، دستش را بیشتر در جیب مردم کند. همین موضوع را رئیسی جلاد در مجلس ارتجاع بیان کرد، اما اعضای مجلس در وحشت از پیامدهای اجتماعی، با آن مخالفت کردند. رئیسی هم گفت موضوع را نزد خامنهای برده و در نهایت اعلام کردند گویا خامنهای پذیرفته حذف ارز ترجیحی از هماکنون آغاز نشود و بهسال جدید موکول شود. بهاین صورت با شیادی و بدون اشاره به غارت بزرگی که در حال انجام آن هستند، اینطور وانمود میکنند که گویا ولیفقیه ارتجاع لطفی هم بهمردم کرده است! البته در عمل ارز ترجیحی را از هم اکنون برای بسیاری از موارد، از جمله دارو و چندین قلم از کالاهای اساسی حذف کردهاند و موج جدید گرانیها که از آذرماه آغاز شد، ناشی از همین سیاست غارتگرانه است.
اما خامنهای، رئیسی و مجلس ارتجاع باز هم در بنبست و واماندگی، باد میکارند و طوفان درو خواهند کرد. چرا که «آستانهٔ تحمل مردم در مرز انفجار است» و حذف ارز ترجیحی که گرانیهای سرسامآور کنونی را باز هم ۳ تا ۵برابر بیشتر میکند، آن هم در این شرایط انفجاری «تحولی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت» (ابراهیم نکو، عضو پیشین مجلس ارتجاع-۲۰دی).