«معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «قلم بر تفنگ غالب است» و «اجرای همترازی، بدون حقهبازی» از جمله شعارها و نوشتههای در دست معترضان بود.
تجمع معلمان و فرهنگیان در تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، و در شهرهای دیگر در مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار شد.
در قطعنامه این تجمع تاکید شده که لوایحی چون همسانسازی حقوق بازنشستگان، رتبهبندی معلمان و قانون مدیریت خدمات کشوری یا اجرا نشده یا به شکلی ناقص به اجرا درآمده و «تغییری حداقلی را در معیشت فرهنگیان موجب نشده است».
ایجاد امنیت شغلی، استخدام رسمی تمام بخشهای مختلف نیروی کار آموزشی، بازگرداندن سرمایههای غارتشده صندوقهای بازنشستگی، و برخورداری از بیمه تکمیلی از دیگر خواستههای معلمان در این تجمعات بود.
تجمع روز پنجشنبه چهارمین تجمع سراسری معلمان در دو ماه گذشته بود. پیش از این روزهای ۲ دی، ۱۱ آذر، و ۲۲ آذر تجمع سراسری برگزار کرده و در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذر نیز دست به تحصن زده بودند.
در همین حال شورای شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان اعلام کرد که بیتوجهی به مطالبات معلمان باعث گستردهتر شدن اعتراضات معلمان و دانشآموزان خواهد شد.
پس از تجمعات معلمان در ماههای گذشته صدها نفر از آنان به نهادهای امنیتی احضار و تهدید شدهاند.
پیش از این «آموزش بینالملل و سازمانهای عضو آن» در بیانیهای خواستار آزادی معلمان زندانی شده و از دولت ایران خواسته بود به معلمان اجازه دهد بدون ترس از خشونت، از حق خود برای درخواست دستمزد عادلانه استفاده کنند.