قیام و تظاهرات در عراق
واشنگتن پست ۱۳ آبان ۹۸ درباره کلان ضربههای وارد آمده بر حکومت آخوندی در اثر قیامهای عراق و لبنان و خطر فوران قیام مردم ایران نوشت: مدتهاست که دونالد ترامپ تأثیرات عملیات نفوذ رژیم ایران در فراتر از مرزهایش را تقبیح میکند.
کارزار “فشار حداکثری” دولت ترامپ با تحریمهای فراگیر صادرات نفت، رژیم ایران را خفه و اقتصادش را ضعیف کرده است.
برنامهٔ قاسم سلیمانی با یک تهدید جدی روبهروست، نه ازجانب آمریکا بلکه ناآرامی های مردمی.
واشنگتن پست افزود: هفتهها تظاهرات عظیم در لبنان و عراق یک مردم خشمگین را در مقابل نهادی قرار داده که از نظر آنها بیخاصیت و فاسد است. در این قیامها تظاهرات کنندگان همچنین بهطور علنی دخالت رژیم ایران در امور سیاسی کشورشان را رد میکنند.
اگر تظاهرات کنندگان لبنانی و عراقی در سرنگون کردن دولتها و تضعیف احزاب سیاسی با روابط عمیق با رهبران رژیم ایران موفق شوند، ایران میتواند دههها سرمایهگذاری مالی، سیاسی و نظامی که این کشور را تبدیل به یکی از بزرگترین قدرتهای خاورمیانه کرده را از دست بدهد.
هفتهٔ گذشته علی خامنهای به انگلیسی به رهبران بغداد و بیروت توئیت کرد که “آشوب” را تحت کنترل درآورند...
بنا به گزارش آسوشیتدپرس، قاسم سلیمانی یکماه پیش ریاست جلسهیی را در بغداد با سیاستمداران ارشد عراقی برعهده داشت و آنها را ترغیب به اطاعت از وی برای تحت کنترل در آوردن اوضاع نمود. اما خشونت بیرحمانه توسط میلیشیاهای متحد دولت مرتبط با ایران موجب برانگیختن خشم ملیگرایی علیه نیروهای نیابتی تهران در عراق، از جمله در میان شیعیان عراقی در جنوب کشور شده که بهطور خاص تظاهراتها در آنجا ناآرام بوده است.
یک جوان عراق در توئیتی نوشته است: ما در جنگهای شما بدنیا آمدیم، کودکی خود را در تروریسم شما گذراندیم، دوران بلوغ ما در فرقهگرایی شما بود، و جوانی ما در فساد شما گذشته است. ما نسل رؤیاهای ربوده شده و پیری زودرس هستیم...
واشنگتن پست در آخر نوشت: فعلاً دولت ترامپ تنها سمپاتی لفظی و نه بیشتر نسبت به معترضین ابراز کرده است. شاید این خردمندانهترین کار باشد، چرا که رژیم ایران مترصد رد کردن این جنبشهای بومی و غیرفرقهیی تحت عنوان محصولات رفتار سوء آمریکاست.