روحانی
آخوند حسن روحانی روز ۶آذر ۹۸ در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی در زمینه گرانکردن قیمت بنزین رطب و یابس بههم بافت و منکر شد که از زمان اجرایی شدن طرح خبر داشته است: «خودم هم جمعه فهمیدم بنزین سهمیهبندی شده. موضوع بنزین را به وزیر کشور و شورای امنیت کشور واگذار کرده بودم. گفتم این مصوبه ماست؛ اجرایش با شما و صدا و سیما، بروید و هر وقت مناسب دیدید، اجرا کنید؛ به من هم نگویید»
این حرف روحانی شیاد بواقع مرغ پخته را هم به خنده وامیدارد و این سؤال را پیش میآورد که چگونه ممکن است رئیسجمهور رژیم از زمان اجرای طرحی به این مهمی که بنا بر اذعان کارشناسان نظامی و امنیتی ریسک شورش و قیام مردم را بهدنبال داشت خبر نداشته باشد؟
وانگهی او مدعی است که «موضوع بنزین را به وزیر کشور و شورای امنیت کشور واگذار کرده بودم...» مگر خود او رئیس شورای امنیت کشور نیست؟
این اظهارنظر شیخ شیاد آنچنان بلاهتبار و مضحک است که مورد اعتراض رسانهها و مهرههای وابسته به خودش هم قرار گرفته است.
در این رابطه روزنامه آرمان وابسته به باند روحانی نوشت: «سخنان رئیسجمهور درباره زمان اجرای طرح افزایش قیمت بنزین انتقادات بسیاری را برانگیخت».(آرمان ۷آذر ۹۸)
دیگر روزنامه این باند(جهان صنعت) در مطلبی با عنوان «تاکتیک فرار» نوشت: «حسن روحانی روز گذشته در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی گفته است که من هم مثل شما روز جمعه متوجه شدم که بنزین گران شده است؛ اظهاراتی که نشان میدهد ویروس شانه خالی کردن از سیاست تازه اقتصادی به رئیسجمهور هم سرایت کرده است. روحانی در حالی از تصمیم شبانه دولت برای افزایش ۳۰۰درصدی قیمت بنزین سلب مسئولیت میکند که پیش از این همکاران و وابستگان او نیز این سیاست را تصمیمی جمعی عنوان کرده بودند. قبل از اینکه روحانی نسبت به دفع تبعات تصمیمگیری برای گرانی بنزین اقدام کند، عدهای از اعضای هسته اصلی کابینه نیز سعی کردند تقصیرها را گردن نوبخت و نهاوندیان انداخته و از بار مسئولیت این تصمیم شانه خالی کنند؛ روندی که توسط توسط ناظران نوعی «تاکتیک فرار» دستهجمعی اعضای کابینه از تبعات این تصمیم ارزیابی میشود».(جهان صنعت ۷آذر ۹۸)
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی هم در واکنش به اظهارات روحانی در توئیتر نوشت: «کنار کشیدن آقای روحانی از پذیرش مسئولیت انتخاب زمان و چگونگی اجرای افزایش قیمت بنزین جای شگفتی دارد»!(خبرگزاری تسنیم ۷آذر ۹۸)
غلامحسین کرباسچی، از عناصر باند رفسنجانی موسوم به کارگزاران سازندگی هم در توئیتی نوشت: «بهعنوان یکی از حامیان این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه دیشب جناب وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقه امروز جناب رئیسجمهور پاک ناامیدمان کرد. دریغ از کمی انصاف و احساس و تدبیر».(سایت مشرق ۷آذر ۹۸)
طرفه اینکه پیش از این رسانههای حکومتی از قول آخوند جلاد ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، نوشتند که او هم با زمانبندی و نحوه اجرای طرح مخالف بوده است.
با این وصف مشخص نیست که چه کسی و یا چه کسانی و چه نهادی و یا چه نهادهایی زمان دقیق اجرای طرح را در روز جمعه ۲۵آبان ۹۸ مشخص کردهاند.
البته این روش عمومی مسئولان و نهادهای این حاکمیت است که زمانی که پایشان گیرمیافتد به تاکتیک «کی بود کی بود من نبودم» روی میآورند و مشخص نیست که در این رژیم چه کسانی تصمیمگیرنده هستند!
وقتی مسئولیت موضوع مهمی نظیر گران کردن نرخ قیمت بنزین که پیش از این کارشناسان حکومتی نسبت به تبعات آن هشدار داده بودند، این طور در میان تصمیمگیران اصلی پاسکاری میشود و کسی مسئولیت نمیپذیرد، تکلیف بقیه امور روشن است.
ضمنا مواردی که در رژیم تصمیماتی میگیرند اما وقتی در مخمصه میافتند، تصمیمی ۱۸۰درجه متفاوت با تصمیم قبلی میگیرند و یا اساساً تصمیم قبلی را انکار میکنند وجود دارد.
نمونه بارز آن موضوع قطع ارتباط مردم از طریق اینترنت است که پیش از این آخوند حسن روحانی در ۲۸آذر سال ۹۶ در اجلاس موسوم به «اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفتها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی» شیادانه ادعا کرد: «فضای مجازی و فضای اینترنت را و ارتباط مردم با دنیا را دولت دوازدهم حراست خواهد کرد. فضای ارتباط مردم با جهان حفظ خواهد شد ما دنبال فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نخواهیم بود این جا وزیر ما است به مردم قول میدهد دستش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت»، اما هنوز مرکب حرفهای او خشک نشده در قیام دیماه ۹۶ در وحشت از قیام، ارتباط مردم قیامآفرین در داخل و ارتباط آنها با جهان خارج توسط وزارت ارتباطات روحانی «دولت دوازدهم» دچار مشکل شد و کانال تلگرام را فیلتر کرد و در قیام آبان ۹۸ حدود ۱۳روز ارتباط مردم را قطع کرد.
با این وجود وزیر ارتباطات «دولت دوازدهم» مسئولیت این کار را هم نمیپذیرد و آن را به گردن شورای امنیت میاندازد.
این وضعیت فلاکتبار حاکمیت دقیقاً بهخاطر عظمت قیام قهرمانانه مردم ایران است که آنچنان لرزه بر ارکان آن وارد کرده که سردمداران آن را وحشتزده وادار به این تناقضگوییها و فرار از پذیرش آنچه کردهاند میاندازد.
حتی شاهد بودیم که خامنهای هم ضمن خط و نشان کشیدن برای قیامکنندگان تلاش کرد مسئولیت خود در زمینه گران کردن بنزین را به حداقل برساند و مسئولیت اصلی را متوجه سران قوا و کارشناسان حکومتی بنماید.
اعتراف روزنامه حکومتی آرمان بهروشنی وضعیت آشفته نظام ولایت فقیه و وحشت آنها در برابر قیام پرشکوه مردم ایران را نشان میدهد و مشخص میسازد که ریشه این شانه خالی کردنها در کجاست: «تمام جریانهای درونی متضرر شدند و از این یک هفته ناآرامی آسیب دیدند در این بین هیچکس برنده نشد و تمام نیروها و جریانهای سیاسی باختند. برای اینکه ناآرامیهای بهوجود آمده همه نیروهای امنیتی، اصلاحطلبان، اصولگرایان و... را غافلگیر کرد. چرا که فکر نمیکردند در ۱۰۰شهر اینگونه اعتراضاتی صورت گیرد. این نشان میدهد که بنزین بهانهای برای بیرون ریختن احساسات فروخورده هم بود اما در عینحال هم نمیتوان صرفاً انگیزههای اقتصادی را تنها علت اعتراضات دانست».(آرمان ۶آذر ۹۸)