۱۴۰۱ فروردین ۱۹, جمعه

جنگ اوکراین؛ شهردار ماریوپل: روسیه اجساد کشته‌شدگان را در کوره های متحرک می‌سوزاند


شورای شهرماریوپل،نیروهای روسیه رامتهم کرد که برای سرپوش گذاشتن بر«جنایات جنگی» خود در این شهر بندری واقع در جنوب شرقی اوکراین، به استفاده از کوره های متحرک، برای سوزاندن اجساد کشته‌شدگان، روی آورده است.

شهردار ماریوپل وضعیت این شهر را با اردوگاه مرگ آشویتس مقایسه کرد و گفت که احتمال می رود شمار غیرنظامیان کشته شده توسط نیروهای روسیه در ماریوپل به ده ها هزار نفر برسد.

شورای شهر ماریوپل طی بیانیه ای تأکید کرد که: «ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در واکنش به محکومیت جهانی و گستردۀ قتل عام غیرنظامیان در شهر بوچا، دستور نابودی هرگونه شواهد دال بر جنایات ارتش این کشور در شهر ماریوپل را صادر کرده است».

وادیم بویچنکو شهردار ماریوپل نیز اعلام کرد که «ارتش روسیه برای مخفی کردن جنایات جنگی خود و کشتار غیرنظامیان، به استفاده از کوره های متحرک متوسل شده تا اجساد کشته شدگان را بسوزاند».

شهردار شهر محاصره شدۀ ماریوپل با انتشار پیام هایی در شبکه های اجتماعی، افزود: «قاتلان هرگونه رد و اثر به جا مانده از خود را پاک می کنند».

وادیم بویچنکو در ادامه گفت: «نیروهای نظامی روس، کوره های متحرک مخصوص سوزاندن اجساد را راه اندازی کرده اند».

شهردار ماریوپل تأکید کرد که: «جهان از زمان اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها، شاهد فاجعه‌ای در مقیاس ماریوپل نبوده است». وی افزود: «روسیه این شهر را به یک اردوگاه مرگ جدید آشویتس تبدیل کرده است».

وادیم بویچنکو همچنین اعلام کرد که بیش از ۵٠٠٠ شهروند غیرنظامی در جریان حملات نیروهای نظامی روسیه به این شهر بندری واقع در جنوب شرقی اوکراین کشته شده‌اند که دست کم ۲۱۰ نفر از آنها کودک بوده اند.

به گفتۀ شهردار ماریوپل، استفادۀ ارتش روسیه از کوره‌های متحرک برای سوزاندن اجساد، بر کشته شدن ده‌ها هزار شهروند غیرنظامی در این شهر سرپوش می گذارد.

رسانۀ اروپای شرقی «نکستا» نیز به نقل از وادیم بویچنکو شهردار ماریوپل نوشته است که در جریان حملات هوایی نیروهای روسیه به یک بیمارستان‌ کودکان، ۵۰ نفر کشته شده اند.

به رغم آنکه مقامات ماریوپل اخیراً برآورد کرده بودند که حدود ۵٠٠٠ شهروند غیرنظامی در ماریوپل کشته شده اند، اما با توجه به وسعت ویرانی‌های فاجعه‌بار و مدت زمان طولانی محاصرۀ این شهر، شمار غیرنظامیان کشته شده در ماریوپل احتمالاً به ده‌ها هزار نفر می‌رسد.

این در حالیست که شماری از آوارگان اوکراینی گفته اند که نظامیان روس در جریانِ ربودن و انتقال اهالی شهر ماریوپل از اوکراین به روسیه، آن‌ها را از «اردوگاه‌های تصفیه» که توسط ارتش روسیه اداره می شود، می‌گذرانند که این شهروندان در آنجا بازجویی شده و اقلام شخصی آنها نیز توسط نیروهای نظامی روس مصادره می شود.

وزارت دفاع بریتانیا نیز گزارش داده است که وضعیت انسانی در ماریوپل به‌شدت وخیم است، کریدورهای بشردوستانه به این شهر برای هفته ها مسدود بوده است و حدود ۱۶۰ هزار نفر از ساکنان این شهر به برق، دارو، آب و وسایل گرمایشی دسترسی ندارند و قادر به تخلیۀ ماریوپل نیستند.

همچنین به گفتۀ وادیم بویچنکو شهردار ماریوپل، بیش از ۹۰ درصد زیرساخت‌های این شهر در اثر حملات نظامی روسیه نابود شده‌اند.

شهر بندری ماریوپل از زمان آغاز تهاجم مسکو در ماه فوریه، تحت محاصره قرار گرفته و هدف یکی از وحشیانه ترین حملات روسیه به اوکراین بوده است؛ به طوریکه تلاش مقامات اوکراین برای باز کردن مسیرهای بشردوستانه جهت خروج شهروندان غیرنظامی از ماریوپل تا کنون به نتیجه نرسیده است.

گزارش ها پیرامون استفادۀ روسیه از کوره های متحرک برای سوزاندن اجساد در ماریوپل برای مخفی کردن آمار کشته شدگان در این شهر در حالی منتشر شده است که کشف گورهای دسته جمعی و کشتار شهروندان غیرنظامی در شهر بوچا در نزدیکی کی‌یف، خشم افکار عمومی را برانگیخته و از سوی کشورهای غربی به شدت محکوم شده است.

نیروهای نظامی روسیه به دلیل اهمیت استراتژیک ماریوپل که نقطۀ اتصال دونتسک در شرق اوکراین به دریای سیاه و شبه جزیرۀ کریمه است، در صدد اشغال و تصرف این شهر بوده اند.

روسیه با تصرف ماریوپل این امکان را به دست خواهد آورد که از طریق زمینی به شبه‌جزیره کریمه منطقه‌ای در اوکراین که در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه خاک خود کرد، دسترسی پیدا کند.