۱۴۰۱ اردیبهشت ۹, جمعه

تحول راهبردی در جنگ اوکراین؛ موافقت غرب برای ارسال تسلیحات سنگین به کی‌یف


به گفته کارشناسان نظامی ارسال تسلیحات سنگین و راهبردی توسط کشورهای غربی مانع پیشروی روسیه در خاک اوکراین خواهد شد

موافقت کشورهای غربی برای ارسال تسلیحات سنگین و تهاجمی به اوکراین در سومین ماه تهاجم روسیه به این کشور «نقطه تحول» راهبردی و مهمی در این جنگ به‌شمار می‌رود.

روزنامه «لوموند» چاپ پاریس، با اشاره به این موضوع به نقل از کارشناسان نظامی نوشت، ارسال تسلیحات سنگین و راهبردی کشورهای غربی به اوکراین مانع پیشروی ارتش روسیه در منطقه دونباس خواهد شد.

آمریکا و کشورهای اروپایی در ابتدای جنگ سوخت، مهمات، موشک‌های ضد تانک و ضد هوایی به اوکراین تحویل دادند اما هم اکنون با ارسال توپخانه هاوتزر، تانک، خودروهای زرهی و هلیکوپتر در صدد تقویت قدرت تهاجمی ارتش اوکراین هستند.

گزارش روزنامه لوموند افزوده، پس از آسیب‌های جدی به توانایی‌های نظامی اوکراین و ارسال کمک‌های دفاعی به کی‌یف در ابتدای تهاجم روسیه، هم‌اکنون برنامه غرب برای حمایت از اوکراین تحولی راهبردی یافته است.

طبق این گزارش، در حال حاضر هدف از کمک‌های نظامی زمین‌گیر کردن نیروهای روس در نبرد دونباس با هدف پیروزی نهایی در جنگ است.

کارشناسان نظامی به لوموند گفتند که چالش غرب کمک نظامی هوشمندانه به اوکراین برای توقف حملات روسیه و جلوگیری از فروپاشی ارتش اوکراین است.

گزارش تاکید کرده که پیامد کمک‌های نظامی راهبردی غرب به اوکراین طی چند هفته به‌طور عینی تاثیر خود را بر جبهه‌های نبرد نشان خواهد داد.

تمرکز نبردها در شرق

این در حالی است که تهاجم روسیه در هفته‌های اخیر به منطقه دونباس در شرق اوکراین با هدف قطع دسترسی کی‌یف به دریای آزوف متمرکز شده است.

بریتانیا پیشتر خواستار تصمیمات شجاعانه برابر تهاجم روسیه و ارسال تسلیحاتی چون هواپیماهای نظامی برای حمایت از اوکراین شده بود.

لندن همچنین از آماده‌شدن برای جنگی طولانی سخن گفته بود و خواستار حمایت همه‌جانبه از کی‌یف با ارسال انواع تسلیحات سنگین از جمله تانک و افزایش تولیدات نظامی شده بود.

همزمان پارلمان آلمان طرح کمک نظامی به اوکراین از طریق ارسال تسلیحات سنگین را تصویب کرد.

کشورهای هلند، استونی، چک، فرانسه و ایالات متحده هم بر ارسال کمک‌های نظامی راهبردی و تاثیرگذار به اوکراین تاکید کردند.

محکومیت سازمان ملل

از سویی سازمان ملل متحد حمله نظامی روسیه در 24 فوریه گذشته به اوکراین را محکوم کرد و کشورهای غربی نیز ضمن محکومیت این تهاجم، کمک‌های انسان‌دوستانه و نظامی گسترده‌ای به اوکراین ارائه دادند.

آمریکا و کشورهای غربی همچنین تحریم‌های گسترده‌ای علیه بخش‌های گوناگون اقتصادی، بانکی و تجاری روسیه و شخصیت‌های سیاسی و الیگارشی نزدیک به پوتین اعمال کردند.

روسیه هم هشدار داد ارسال محموله‌های نظامی و کمک تسلیحاتی غرب به اوکراین باعث طولانی‌شدن جنگ و تهدید امنیت اروپا می‌شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت، تمایل غرب جهت ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین امنیت و ثبات اروپا را تهدید می‌کند.

مقامات روسیه پیشتر تهدید کرده بودند کاروان‌های تسلیحات غرب به اوکراین به عنوان اهداف نظامی مورد هدف ارتش این کشور قرار خواهند گرفت.