جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، ساعاتی پیش از آن اعلام کرد ٨٠٠ میلیون دلار کمک نظامی دیگر، شامل تسلیحاتی مانند توپخانه سنگین و پهپادهای نظامی، به اوکراین اعطا میشود. آقای بایدن از کنگره خواست ارائه کمک اضافی بیشتر به کییف را تایید کند.
وزیر دفاع آمریکا در جریان دیدار با نخست وزیر اوکراین در پنتاگون گفت که تازهترین بسته کمکهای آمریکا به اوکراین «تواناییهایی را در اختیار شما و مردمتان قرار میدهد که بتوانید با تاکتیکهای در حال تغییر روسیه، و نیز با تهاجم تجدیدیافته و بیملاحظهای که نیروهای روسیه در دونباس به راه انداختهاند، مقابله کنید.»
آستین یادآور شد که ایالات متحده از سال ۲۰۲۱ نسبت به پرداخت بیش از ۴ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین، «از جمله ۸۰۰ میلیون دلار که امروز اعلام شد» متعهد شده است.
وی گفت: «ایالات متحده به حمایت از نیازهای فوری اوکراین برای نبردهای امروز و پیروزی فردا ادامه خواهد داد.»
وزیر دفاع ایالات متحده همچنین با اشاره به شجاعت اوکراینیها که برای استقلال و دموکراسی خود می جنگند و «الهامبخش جهان» شدهاند، گفت: «ایالات متحده، همبسته با نیروهای مسلح اوکراین و مردم آن، قاطعانه ایستاده است.»
نخست وزیر اوکراین نیز ضمن تقدیر از کمکهای ایالات متحده در حمایت از اوکراین، گفت: «پشتیبانی شما به ما کمک میکند که مواضعمان را حفظ کنیم و دشمن را عقب برانیم و به این ترتیب جان نظامیان و غیرنظامیانمان را حفظ کنیم.» وی یادآور شد که تجاوز روسیه عمدتا غیرنظامیان را هدف قرار داده است.
شمیهال ضمن ابراز اطمینان از پیروزی در جنگ با روسیه، تاکید کرد که برای پایان یافتن هرچه جنگ این جنگ «به جنگافزارهای نیرومندتر و پیشرفته نیاز است.»
وی با اشاره به نیاز کشورش به دریافت مستمر مهمات و تجهیزات رزمی، به جنگافزارهای دوربرد، توپخانه، موشکانداز، و سامانههای نظامی دیگر اشاره کرد.
نخست وزیر اوکراین که در واشنگتن به سر میبرد، پیش از این دیدار با نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان هم دیدار کرده بود.
در میان بسته کمکهای جدید نظامی آمریکا به اوکراین، نوعی پهپاد وجود دارد که طبق اعلام پنتاگون، با توجه به نیازهایی که اوکراین اعلام کرده طراحی و ساخته شده است.
این پهپادها اجازه میدهد نیروهای اوکراین بدون نزدیک شدن به نیروهای دشمن، آنها را هدف قرار دهند.