۱۴۰۱ اردیبهشت ۹, جمعه

آمریکا و کره‌جنوبی در مورد مسائل مربوط به ایران همکاری می‌کنند

رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه در توئیتی، از گفتگوی سازنده خود با جونگ کون چوی Jong Kun Choi قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی و همکاری دو کشور در مسائل مربوط به ایران خبر داد و تاکید کرد: «سئول و واشنگتن بر حفظ هماهنگی های تنگاتنگ متعهدند.»

                                            جونگ کون چوی

جونگ کون چوی نیز در پیام جداگانه‌ای در توئیتر، ضمن تایید گفتگوهایش با رابرت مالی، بار دیگر بر کمک کره جنوبی به تلاش‌های دیپلماتیک جاری برای بازگشت مشترک طرفین به برجام و ادامه رایزنی‌های نزدیک در این زمینه تاکید کرد.

گفتنی است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز ۲۶ فروردین ضمن تاکید بر نادرست بودن برخی اخبار و گزارش‌های منتشرشده درباره رفع تحریم‌ها، تصریح کرد که هیچ پیشرفتی در مذاکرات احیای برجام حاصل نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با اشاره به نادرستی گزارش‌هایی که از آزادسازی وجوه مسدودشده ایران حکایت دارند، گفت که شرکای ایالات متحده این وجوه را در اختیار ایران قرار نداده‌اند، وجوه ایران که در حساب‌های مسدود شده در کشورهای ثالث نگهداری می‌شود آزاد نشده است، و ایالات متحده نیز هیچ‌گونه مجوزی را در این باره صادر نکرده و انتقال آن به ایران را تایید نکرده است.

سئول سفیر ایران را برای ادای توضیحات درباره مقاله‌ای در روزنامه کیهان مبنی بر بستن راه کشتی‌های کره جنوبی در تنگه هرمز احضار کرد.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی روز دوشنبه ۲۹ فروردین با اعلام این خبر گزارش داد که معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی، ضمن احضار سعید بادامچی شبستری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول، مراتب نگرانی خود را درباره مقاله منتشر شده در روزنامه کیهان مبنی بر لزوم بستن راه کشتی‌های کره‌ای در تنگه هرمز به دلیل اختلاف بر سر دارایی‌های مسدودشده تهران، ابراز کرد.

بنا بر اعلام وزارت امور خارجه کره جنوبی، سفیر ایران در این دیدار گفت که مقاله منتشر شده در این روزنامه با موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران همخوانی ندارد.

حسین شریعتمداری نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان سه روز قبل در یادداشتی با عنوان «تحریم را از کره جنوبی آغاز کنیم» در سرمقاله این روزنامه نوشت: «ما می‌توانیم و باید تنگه هرمز را به روی کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های کره جنوبی و تمامی شناور‌هایی که برای کره جنوبی کالا حمل می‌کنند و یا از مبدأ کره جنوبی بارگیری کرده‌اند ببندیم و مادام که هفت میلیارد دلار طلب کشورمان را پرداخت نکرده‌اند، به آن‌ها اجازه تردد را ندهیم.»

سپاه پاسداران دی ماه ۱۳۹۹ یک فروند کشتی را که با ۲۰ خدمه، از جمله پنج تبعه کره جنوبی، از عربستان سعودی به سوی امارات متحده عربی در حرکت بود، به اتهام آلوده کردن محیط زیست توقیف کرد.

این کشتی اگرچه حدود سه ماه بعد آزاد شد، اما گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر این که توقیف این کشتی ممکن است با خشم ایران نسبت به هفت میلیارد دلار دارایی‌های مسدود شده‌اش در کره جنوبی تحت تحریم‌های ایالات متحده مرتبط بوده باشد، وجود داشت.

طی روزهای گذشته گزارش‌هایی درباره توافقی برای آزادسازی هفت میلیارد دلار از پول‌های مسدود شده ایران از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شد. ادعایی که سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه نخست آن را رد و سپس تأیید کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این ادعا را رد کرده و گفته است که شرکای ایالات متحده این وجوه را در اختیار ایران قرار نداده‌اند، وجوه ایران که در حساب‌های مسدودشده در کشورهای ثالث نگهداری می‌شود آزاد نشده است، و ایالات متحده نیز هیچ‌گونه مجوزی را در این باره صادر نکرده و انتقال آن به ایران را تأیید نکرده است.