صف متقاضیان آزمایش کرونادریک بیمارستان سرپایی درپکن،چین.٢٧ آوریل ٢٠٢٢
محدودیتهای وضعشده در چین به دلیل شیوع موج جدیدی از کرونا کسب و کارهای خارجی را بر آن داشته در اندیشه ترک این کشور باشند.
این درحالی است که مدیران شرکتهای خارجی نیز از قبول پروژههای بیشتر در چین سر باز میزنند.
افزایش موارد ابتلا به کووید-١٩ ساکنان شانگهای را از اوایل آوریل وادار کرده در خانههای خود بمانند. مقامات چینی از هفته گذشته اقدام به کاهش محدودیتها کردهاند.
یک مجله محلی در شانگهای روز ١٨ مارس گزارش داد نتایج یک نظرسنجی آنلاین حاکی از آن است که ۸۵ درصد خارجیها به دلیل محدودیتهای وضعشده درباره ماندن در این کشور به شک افتادهاند. بر اساس این نظرسنجی ۴۸ درصد پاسخدهندگان طی یک سال آینده چین را ترک میکنند درحالیکه ٣٧ درصد نیز به امید بهبود اقدامات ضدکرونایی منتظر میمانند.
حمل و نقل از طریق بنادر دریایی شانگهای و شنژن، مرکز فناوری چین، که در ماه مارس تعطیل شد به دلیل کمبود کارگر و کمبود کامیونداران مجاز به جابجایی واردات و صادرات در این کشور کند شده است.
مقامات چینی در تلاش برای جلوگیری از خروج سرمایهگذاران خارجی اعلام کردهاند آماده مذاکره با آنها هستند اگرچه هنوز هیچ مشوق اقتصادی ارائه نکردهاند.
در پایان سال ٢٠٢٠، بیش از یک میلیون شرکت خارجی در چین ثبت شده بودند. سال گذشته کسب و کارهای خارجی ١٧٣ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در چین انجام شد. این رقم در سالهای ٢٠٢٠ و ٢٠١٩ به ترتیب ۱۶۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیارد دلار بود