۱۴۰۱ فروردین ۳۱, چهارشنبه

آمریکا: صنایع نظامی روسیه را گام به گام نابود خواهیم کرد


آمریکا اعلام کرد با ادامه فشاربرصنایع نظامی روسیه وقطع زنجیره تامین نیازهای آن، این صنعت رانابود خواهدکرد.رئیس بانک مرکزی روسیه هشدارداد که درطولانی مدت نمی‌توان به ذخایر ارزی این بانک اتکا کرد.

والی آدیمو، معاون وزیر دارایی آمریکا روز دوشنبه ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) در حاشیه نشست صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که آمریکا به فشار بر صنایع نظامی روسیه ادامه خواهد داد و گفت: «مرحله بعدی اقدامات ما این خواهد بود که ماشین جنگی روسیه را با از بین بردن دستگاه نظامی- صنعتی این کشور و زنجیره تامین آن، ذره ذره نابود کنیم.»

هدف اغلب تحریم‌ها و کنترل صادرات به روسیه عمدتا جلوگیری از تامین ذخایر نظامی این کشور است. اقدامات تنبیهی، به‌ ویژه بخش‌های کلیدی مانند هوافضا و مهندسی برق را هدف قرار داده است. به دنبال حمله روسیه به اوکراین، ایالات متحده در هماهنگی با شرکای غربی خود تحریم‌های سختی را علیه روسیه اعمال کرده‌ است که شامل محدودیت‌های سنگین بر صادارات کالاهایی با فناوری پیشرفته مانند نیمه‌هادی‌ها، نرم‌افزارها و قطعات مورد نیاز در صنعت هوانوردی می‌شود.

آسیب‌های تاکنونی جنگ به اقتصاد روسیه

بسیاری از شرکت‌های خارجی با شروع جنگ فعالیت خود در روسیه یا تجارت با روسیه را متوقف کرده‌اند. شهردار مسکو نسبت به بیکاری گسترده هشدار داده و گفته است: «با توقف فعالیت شرکت های خارجی تنها در پایتخت ۲۰۰ هزار شغل به خطر افتاده است.»

الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه نیز هشدار داده است که تحریم‌های غرب دیگر تنها بر بخش مالی تأثیر نمی‌گذارد، بلکه به طور فزاینده‌ای اقتصاد عمومی را نیز تحت فشار قرار می‌دهد. به گفته او مواجهه با این وضع یک سازماندهی مجدد و سریع را ضروری ساخته است.

نابیولینا تاکید کرده است که مرحله تغییر ساختاری و جستجو برای مدل‌های کسب‌وکار جدید باید از هم‌اکنون آغاز شود، زیرا نمی‌توان نیازهای اقتصادی را برای مدتی طولانی از محل ذخایر بانک مرکزی تامین کرد. او از صادرکنندگان نیز خواسته است که به نوبه خود به دنبال مشتریان جدید باشند.

رئیس بانک مرکزی روسیه با اشاره به افزایش قیمت‌ها در روسیه گفته: «همه اینها زمان‌بر است. حداقل تا سال ۲۰۲۴ طول می‌کشد تا تورم به هدف چهار درصدی بازگردد.» در حال حاضر روسیه با تورمی ۱۷،۵ درصدی روبروست که در ۲۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

با این حال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تحریم‌های غرب را شکست خورده اعلام کرده و در یک نشست آنلاین با اقتصاددانان ارشد روسیه که از تلویزیون این کشور پخش شد گفت که غرب انتظار داشت به سرعت وضعیت مالی-اقتصادی این کشور را نامتعادل کند، “وحشت در بازارها ایجاد کند و باعث فروپاشی سیستم بانکی و تنگناهایی در تجارت شود”، اما “استراتژی حمله برق‌آسای اقتصادی شکست خورد”.

پوتین مدعی شد که این تحریم‌ها برای ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش مانند یک بومرنگ است، زیرا تورم در این کشورها افزایش یافته و استانداردهای زندگی در آنجا افت کرده است. پوتین خواستار تطابق دستمزدها به منظور کاهش اثرات تورمی و افزایش قیمت‌ها بر شهروندان شد.

جی پی مورگان: تولید ناخالص داخلی روسیه به شدت کاهش خواهد یافت

بر اساس تخمین‌ها، اقتصاد روسیه در نتیجه تحریم‌ها به شدت سقوط خواهد کرد. بانک آمریکایی جی پی مورگان پیش‌بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی روسیه در سه ماهه دوم سال ۲۰ درصد کاهش یابد. این بانک برای کل سال ۲۰۲۲ میلادی کاهش ۳،۵ درصدی در توان اقتصادی روسیه را پیش بینی کرده است. روند نزولی در اقتصاد روسیه حتی قبل از حمله به اوکراین و تحریم‌ها نیز آشکار بود.

برونو لو ماری، وزیر دارایی فرانسه روز سه‌شنبه گفت که تحریم نفت روسیه در سطح اتحادیه اروپا در حال بررسی است و افزود که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه خواهان چنین اقدامی است.