دبيركل جمعيت هلال احمر روز سهشنبه ۲۳ فروردین از برنامههای این سازمان امدادی در زمینه «ترويج فرهنگ عفاف و حجاب» بنا بر «تمايل داوطلبانه» این نهاد خبر داد و گفت برای اجرای طرحهای کلان ترویج حجاب به «اعتبارات دولتی» نیاز دارد.
دکتر یاسر قرشی، عضو سازمان پزشکان بدون مرز، درباره این اقدام جمعیت هلال احمر ایران در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا تأکید میکند که این اقدام علاوه بر نقض اساسنامه نهادهای امدادی بینالمللی، موجب بیاعتمادی عمومی نسبت به این نهاد که بیشترین کمکها را از مردم دریافت میکند، خواهد شد.
این نهاد که حوزه کاری آن امداد خدمات بشردوستانه تعریف شده است، در سال گذشته کارگروهی با عنوان «عفاف و حجاب» تشکیل داده است. یعقوب سلیمانی، دبیرکل این نهاد، در جلسه این کارگروه با نمایندگان وزارت کشور گفت که فعالیت هلالاحمر در خصوص حجاب «ساماندهی» شده و به «فرهنگسازی» در خصوص آن «نياز داريم.»
همچنین، محمد گلفشان، رييس سازمان جوانان و مسئول «كارگروه عفاف و حجاب» جمعيت هلالاحمر نيز اعلام کرد طی یک سال گذشته علاوه بر تشکیل این کارگروه، شیوه نامهای نیز برای «گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» تدوین و آن را ابلاغ کرده است.
یاسر قرشی در گفتوگو با صدای آمریکا با اشاره به اساسنامه نهادهای امدادی بینالمللی در خصوص «بیطرفی» تأکید میکند: «نهادهای امدادی باید نسبت به جنس، مذهب، گروههای قومیتی و ملیت افراد باید کاملا بیطرف باشد، اما با این روالی که در جمعیت هلال احمر ایران پیش گرفته شده عملا این بند از اساسنامه زیر پا گذاشته شده است.»
او با بیان این که هلال احمر به نهادهای بالادستی بینالمللی پاسخگو نیست، توضیح میدهد: «در چند سال اخیر جوری دولت برنامهریزی کرده که حتی نهادهای صنفی مثل نظام پزشکی و نظام پرستاری نیز نهاد صنفی مستقل از دولت نیست و مثل انتخابات مجلس و ریاست جمهوری افراد را تأیید صلاحیت و رد صلاحیت میکنند، بنابراین بعید میدانم اعتراضی از سوی این نهادها نیز صورت بگیرد.»
جمعیت «شیر و خورشید سرخ ایران» نهادی است که صد سال پیش در سال ۱۳۰۱ تأسیس شد و به عضويت فدراسيون بينالمللی صليب سرخ درآمد. پس از انقلاب ۵۷ نام این سازمان به «جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران» تغییر داده شد.