گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی چهارشنبه ۲۹آبان بهرغم دروغدرمانیها و تلاش برای کوچکنمایی از ابعاد قیام مردم، نتوانسته است آثار این کلان ضربه مردمی به پیکر نظام ولایت را کتمان کنند.
ابراز وحشت از مجاهدین و قیام مردم یکی از آثار ضربه قیام بزرگ مردم است که در روزنامههای حکومتی دیده میشود.
جوان وابسته به سپاه پاسداران زیر عنوان«خصایص یک آشوب» با بیان اینکه جریان مجاهدین در آشوب نقش داشتند از جمله نوشته است: «برای زنان کار ویژه تعریف شده بود. هم در حمله به مراکز بسیج خواهران و هم در تهییج جوانان نقش اساسی داشتند. گرچه در تلفات انسانی کشته ندادند، اما سبک بهکارگیری زنان مشابه مانورهای زنانه سازمان (مجاهدین) است».
این روزنامه حکومتی در مورد ویژگیهای این قیام نسبت به قیامهای قبلی از جمله نوشته «حمله به مراکز حساس از جمله مراکز نظامی-انتظامی از ویژگیهای خاص این دوره است...به دهها کلانتری، سپاه و بسیج با سلاح گرم و سرد حمله شده است و چندین بسیجی در حلقه محاصره قرار گرفته و شهید شدند. بنابراین، کانون حملات نشانگر سطح خشونت و هدفگذاری آشوب است.« و در ادامه افزوده است: «خشونت سازمانیافته» از ویژگیهای منحصر بهفرد اغتشاشات اخیر بود. سطح و عمق خشونت در نوع خود بیسابقه است... این خصیصه شبیه حوادث ۱۳۹۶ نیز بود.... به دهها کلانتری، سپاه و بسیج با سلاح گرم و سرد حمله شده است و چندین بسیجی در حلقه محاصره قرار گرفته و (کشته)شدند. بنابراین، کانون حملات نشانگر سطح خشونت و هدفگذاری آشوب است... آموزش دیده بودهاند و ابزارهای اقدام خود را نیز همراه داشتهاند. کدهایی که این ادعا را تأیید میکند چندوجهی است. آموزش از کار انداختن دوربینهای چهارراهها و بانکها و فروشگاهها و دزدیدن هاردهای مربوط، استفاده از انبرهای بلند برای قطع کردن قفلها، مواد آتشزای آماده برای قرار دادن در سطلهای زباله و بانکها، نداشتن ثبات استقراری در مکانی خاص و حرکت نقطه به نقطه برای خسته کردن پلیس...».
وطن امروز از «دست پیدای مجاهدین زیر آتش آشوب طلبان» نوشته «در تحقیقات بهعمل آمده از سرکردگان اشرار که وابسته به مجاهدین بودند،
مشخص شده است ایجاد ناامنی دائمی در سطح جامعه، از اهداف اصلی این جریان بوده است».
کیهان خامنهای هم به نقل از سخنگوی قضاییه آخوندی نوشته است در بین بازداشت شدگان مجاهدین هستند
هر چند روزنامههای حکومتی تیترهای صفحه اول خود را به ادعای خامنهای مبنی بر تمام شدن قیام اختصاص دادهاند اما آثار آنرا که از جمله شقه در درون باند خود ولیفقیه است را لاعلاج بروز دادهاند.
جوان وابسته به سپاه زیر عنوان «اعتراضی که فرو خورده شد تا فتنهای خفه شود» به شکاف در درون باند خامنهای ناخواسته اعتراف کرده و نوشته است« تصور رایج این بود که رهبر انقلاب با اظهارنظر علیه طرحی که صدای همه را درآورده است، هم مانع گرانی سه برابری بنزین میشوند و هم به اغتشاشات خیابانی پایان میدهند». این روزنامه همچنین اذعان کرده که در ذهن بسیاری از نیروهای باند خامنهای این سؤال مطرح است که« آیا بهتر نبود رهبری در حالی که خود بهنظر کارشناسی نرسیدهاند و دولت نیز در شش سال گذشته عملکرد مطمئنی در اقتصاد از خود نشان نداده، جانب احتیاط پیشه میکردند و برای جلوگیری از ضررهای احتمالی طرح، دستور به لغو آن میدادند؟ آن هم در شرایطی که زمینههای پذیرش اجتماعی چنین دستوری از سوی ایشان، بسیار قوی بود و هیچ هزینهای را هم به رهبری تحمیل نمیکرد».
روزنامه جهان صنعت هم اظهارات اسماعیلی سخنگوی قضاییه آخوندی را انعکاس داده که گفته است رئیسی با این نحوه اجرا مخالف بوده.
اعتراف به استیصال رژیم در گرانی بنزین در روزنامه باند خامنهای دیده میشود
وطن امروز از باند خامنهای با بیان اینکه «نمیتوان دولت را به ناشیگری، نفهمیدن و ندیدن جوانب امر متهم کرد» افزوده است، « داعیه در اینجا این است که سایه جبری خشن و فوری بر سر این تصمیم وجود دارد». در ادامه توضیح داده رژیم ناچار تن به این جبر افزایش قیمت داده و منفعلانه منتظر تبعاتش هم بوده و نتیجه گرفته:«کسی که روز را برای ساخت استحکامات دفاعی در برابر دشمنش با تعلل به شب برساند، صبح به ناچار با ضربه پوتین دشمن از خواب بر خواهد خاست. این انسان آیا در صبح ظفرمندی دشمنش مجبور و بیچاره نیست؟ به واقع مجسمه بیچارگی است».
این بیچارگی را میشود در گزارش روزنامههای حکومتی از راهانداختن نمایشهای حکومتی ضدتظاهرات در شهرهای مختلف مشاهده کرد.
مثلا در حالی که کیهان خامنهای از روز قبل خبر برگزاری راهپیمایی ساندیس خورهای نظام را داده و امروز هم خبر این نوع نمایشهای حکومتی را در روزهای آتی داده است وطن امروز از همین باند این نمایشها « راهپیماییهای پرشور و خودجوش»توصیف کرده است. و به نقل از گماشته خامنهای در زنجان هم روی «خودجوش»بودن آن تأکید کرده است.
جالبتر اینکه در حالی روزنامههای حکومتی مدعی فروکش کردن این قیام شدهاند که از استمرار آن تا زمان نمایش انتخابات ابراز نگرانی کردهاند.
همین وطن امروز که مدعی «خودجوشی» نمایشهای حکومتی شده نوشته است« نکته دیگر اما برگزاری انتخابات مجلس در اسفندماه سال جاری است. با توجه به بروز ناامنی در برخی شهرهای کشور که میتوان آن را آزمونی برای استانداران به حساب آورد، تدابیر مناسب امنیتی باید برای انتخابات پیش رو اتخاذ شود. غفلت و عدم آمادگی برای تأمین امنیت انتخابات ضربه دیگری به حیثیت امنیتی کشور خواهد بود. بهویژه آن که بر هم زدن امنیت در زمان انتخابات با توجه به برخی شکافهای اجتماعی که در جامعه ایجاد میشود میتواند هدف بالقوه دشمنان باشد که در برخی انتخابات گذشته همانند انتخابات سال ۸۸بالفعل شد».
قیام مردم ایران بحرانهای درون رژیم را تشدید کرده این موضوع در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
وطن امروز: زیر عنوان «نانجیب ها» از روحیه باختگی بخش از باندهای حکومتی در مواجه با قیام مردم خبر داده و با بیان اینکه «همزمان با آشوبهای هفته اخیر که زنگ خطری را برای یک بحران امنیتی فراگیر به صدا درآورده بود، عمده فعالان سیاسی و مسئولان حکومتی تلاش خود را معطوف به شکلگیری یک همصدایی ملی در جهت ممانعت از تبدیل شدن اعتراضات اقتصادی به اغتشاشات فراگیر کردند» افزوده است:« در چنین فضایی اما بخشی از فعالان سیاسی که عمدتاً صبغه و سابقه حکومتی نیز داشتند، حتی با به صدا درآمدن این زنگ خطر پا پس نکشیده و عمده تلاش خود را معطوف به بهرهگیری حداکثری از این حوادث در جهت به کرسی نشاندن حرفهای خود کردند.
در گزارش روزنامه رسالت ارگان باند مؤتلفه هم بروز شکاف در مجلس آخوندی دیده میشود. رسالت نوشته:« مسعود پزشکیان با اشاره به برخی بداخلاقیهای اخیر پیش آمده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: دیکتاتور افرادی هستند که غیر از نظر و نگاه خودشان، سایر نگاهها را نمیپذیرند و به افراد انگ ضد ولایت، ضددولت یا خائن و جاسوس میچسبانند».