قیام سراسری در ایران
با اوج گیری قیام شکافهای درونی رژیم عمیقتر میشود و در رسانههای حکومتی ظاهر میشود.روزنامه حکومتی جوان وابسته به سپاه پاسداران در سرمقالهاش با عنوان «خصایص یک آشوب» با بیان اینکه جریان مجاهدین در آشوب نقش داشتند از جمله نوشته است: «برای زنان کار ویژه تعریف شده بود. هم در حمله به مراکز بسیج خواهران و هم در تهییج جوانان نقش اساسی داشتند. گرچه در تلفات انسانی کشته ندادند، اما سبک بهکارگیری زنان مشابه مانورهای زنانه سازمان (مجاهدین) است».
این روزنامه حکومتی در مورد ویژگیهای این قیام نسبت به قیامهای قبلی از جمله نوشته «حمله به مراکز حساس از جمله مراکز نظامی-انتظامی از ویژگیهای خاص این دوره است...به دهها کلانتری، سپاه و بسیج با سلاح گرم و سرد حمله شده است و چندین بسیجی در حلقه محاصره قرار گرفته و شهید شدند. بنابراین، کانون حملات نشانگر سطح خشونت و هدفگذاری آشوب است.»
و در ادامه افزوده است: «خشونت سازمانیافته» از ویژگیهای منحصر بهفرد اغتشاشات اخیر بود. سطح و عمق خشونت در نوع خود بیسابقه است... این خصیصه شبیه حوادث ۱۳۹۶نیز بود... آموزش دیده بودهاند و ابزارهای اقدام خود را نیز همراه داشتهاند. کدهایی که این ادعا را تأیید میکند چندوجهی است. آموزش از کار انداختن دوربینهای چهارراهها و بانکها و فروشگاهها و دزدیدن هاردهای مربوط، استفاده از انبرهای بلند برای قطع کردن قفلها، مواد آتشزای آماده برای قرار دادن در سطلهای زباله و بانکها، نداشتن ثبات استقراری در مکانی خاص و حرکت نقطه به نقطه برای خسته کردن پلیس...».
روزنامه حکومتی وطن امروز به آثار خفگی اقتصادی و جبر رژیم در سهبرابر کردن قیمت بنزین پرداخته و با بیان اینکه «نمیتوان دولت را به ناشیگری، نفهمیدن و ندیدن جوانب امر متهم کرد» به بنبست نظام اذعان کرده و افزوده است، « داعیه در اینجا این است که سایه جبری خشن و فوری بر سر این تصمیم وجود دارد».
در ادامه توضیح داده رژیم ناچار تن به این جبر افزایش قیمت داده و منفعلانه منتظر تبعاتش هم بوده و در پایان نتیجه گرفته است: «کسی که روز را برای ساخت استحکامات دفاعی در برابر دشمنش با تعلل به شب برساند، صبح به ناچار با ضربه پوتین دشمن از خواب بر خواهد خاست. این انسان آیا در صبح ظفرمندی دشمنش مجبور و بیچاره نیست؟ به واقع مجسمه بیچارگی است».
روزنامه حکومتی وطن امروز(۲۹آبان) از استمرار قیام تا زمان برگزاری نمایش انتخابات در اسفندماه ابراز وحشت کرده و از جمله نوشته است «نکته دیگر اما برگزاری انتخابات مجلس در اسفندماه سال جاری است. با توجه به بروز ناامنی در برخی شهرهای کشور که میتوان آن را آزمونی برای استانداران به حساب آورد، تدابیر مناسب امنیتی باید برای انتخابات پیش رو اتخاذ شود. غفلت و عدم آمادگی برای تأمین امنیت انتخابات ضربه دیگری به حیثیت امنیتی کشور خواهد بود. بهویژه آن که بر هم زدن امنیت در زمان انتخابات با توجه به برخی شکافهای اجتماعی که در جامعه ایجاد میشود میتواند هدف بالقوه دشمنان باشد که در برخی انتخابات گذشته همانند انتخابات سال ۸۸بالفعل شد».
در حالیکه قیام در شهرهای کشور ادامه دارد، روزنامه فاشیستی جوان ارگان بسیج سپاه پاسداران سرمقاله چهارشنبه ۲۹آبان خود را به بررسی ویژگیهای قیام اخیر مردم ایران اختصاص داده است.
مدیر مسئول این روزنامه پاسدار عبداله گنجی در مطلبی با «خصایص یک آشوب» در مقدمه مقالهاش و بهعنوان پیشفرض به سه نکته مقدماتی اشاره کرده است:
اول؛ روش اشتباه اعلام خبر از طرف دولت
دوم؛ توجه نکردن به تنفر عمومی با علل مختلف از نظام
نویسنده سپس شهرهای اقماری تهران را کانون آشوب نام نهاده و نوشته است:
«شهرهای اقماری تهران کانون آشوب بود، بنابراین بررسی وضعیت بخشی از افرادی که روزها برای کار به پایتخت میآیند و به زندگیهای لاکچری خدمت میکنند تا درآمد ناچیزی بگیرند و شبها به حاشیه بروند، بسیار قابل مطالعه است. افرادی که در فضای بیکاری، مسافرکشی با پراید را برگزیدهاند، اما در هیچ سامانهای نیستند، اکنون احساس میکنند به خط آخر رسیدهاند و باید در تحلیل نهایی مسأله مدنظر قرار گیرد که اینها معترض واقعی محسوب میشوند.»
سوم؛ تفکیک نکردن ساز و کارهای آشوب از اعتراض!
پس از مقدمه به ویژگیهای قیام پرداخته و ۱۲ویژگی برای قیام اخیر شمارش میکند که برخی محورهای آن عبارتند از:
- خشونت سازمان یافته
- اصرار نداشتن به حرکتهای پرجمعیت و اقدام مستقل تخریبی
- مهم تخریب حداکثری بود نه رساندن مطالبات به گوش مسئولان
- حمله به مراکز حساس نظامی و انتظامی (به دهها کلانتری، سپاه و بسیج حمله شده) که نشانگر هدفداری آن است.
- آموزش دیده بودن آشوبگران که دوربینها و هارد آنها را همه جا ابتدا از کار انداختند و بعد سایر اقداماتشان را انجام دادند.
- باز کردن در فروشگاهها برای تخلیه و سپس انهدام آنها
- همسانی آشوبگران در سراسر کشور که بدون شعار به اهداف خاصی حمله میکردند.
- هدف قرار دادن نیروهای انتظامی و نظامی
- نقش ویژه زنان در قیام و در تهییج جوانان و حمله به مراکز بسیج زنان رژیم که به سبک کار زنان مجاهد شباهت داشت
- با این ویژگیها، قیام (که پاسدار قلم بهدست آن را آشوب میخواند) بر اعتراض ساده غلبه کرد.
ارگان پاسداران نهایتاً چاره کار را تشکیل یک اورژانس اجتماعی برای جلوگیری از میداندار شدن معترضان دانسته است.
روزنامه ایران برخلاف ادعای ولیفقیه ارتجاع که قیام مردم را امنیتی توصیف کرد، نوشت: به شکل مشهودی عمق خشونت عمیقتر از قبل شده است.
در سال ۹۶بسیاری از هر دو جناح سیاسی هشدار دادند تکرار (وقایع سال ۹۶) در دفعات احتمالی بعد قطعاً خشونتبارتر و ضررآفرینتر خواهد بود.
این روزنامه حکومتی با ابراز وحشت از جایگاه مجاهدین افزود: در اینکه هم در وقایع دیماه ۹۶و هم در روزهای اخیر بخشی از اتفاقات با هدایت و تحریک گروههای متخاصم نظام صورت گرفته نمیتوان هیچ شکی وارد کرد. تاکنون بارها هشدار داده شده، جامعه ما دچار شکافهایی است که از فضای بین آن میتواند هر نوع بحرانی ایجاد شود.
پس از آنکه خامنهای شب گذشته با سرآسیمگی و بهطور غیرمعمول به صحنه آمد و ادعا کرد که گویا «دشمن یعنی مردم قیام کننده» را عقب زده است، امروز دستگاه تبلیغاتی رژیم به کار افتاده تا این ادعا را با دود و دم مضاعف تکرار کنند.
کیهان خامنهای با عنوان «ستون پنجم دشمن متلاشی شد» نوشته است: «پس از گذشت ۴روز از وقایع اخیر در برخی نقاط کشور، روز گذشته امنیت در تمام استانها برقرار شد».
کیهان خامنهای با بیان اینکه «از روز جمعه... برخی نقاط کشور در تبوتاب افزایش بنزین افتاده و مردم بهصورت پراکنده تجمعات مسالمتآمیزی برگزار کردند» میافزاید: «جریانهای اپوزیسیون و ضد انقلاب این تجمعهای مسالمتآمیز و مدنی را به انحراف کشانده و باعث ایجاد هرج و مرج و ایراد خسارت به ساختمانها و اماکن دولتی... شدند».
کیهان خامنهای سپس گوشههایی از ضرباتی را که قیامآفرینان در شهرهای مختلف کشور بر نهادهای غارت و سرکوب رژیم وارد آوردهاند، برشمرده است؛ از جمله:
- ۶۰۰میلیارد تومان به شبکه بانکی کشور/ ۶۳شعبه در اصفهان، ۴۰شعبه در خرمآباد، همه بانکهای فردیس کرج و ۳۰۰شعبه در تهران
- ۳۰۰میلیارد تومان به شهر اصفهان/ چندین اتوبوس به آتش کشیده شد. معابر و تأسیسات شهر تخریب شد.
- ۱۵۰میلیارد تومان به فروشگاههای زنجیرهیی (متعلق به سپاه و نیروی انتظامی)/ همچنین ۳۲میلیارد تومان فضای فروشگاه تخریب شد.
- ۶۳میلیارد تومان به جایگاههای سوخت/ ۱۸۰جایگاه سوخت در کشور آتش گرفته و آسیب دیدند.
کیهان خامنهای در ادامه به هلاکت یک سروان یگان ویژه در ماهشهر، یک مأمور نیروی انتظامی در کرمانشاه و ۳مزدور بسیجی در شهرستان ملارد و استان تهران و شهرستان بهارستان اعتراف کرده است.
ادعای ولیفقیه خونریز ارتجاع و دستگاه تبلیغاتی او مبنی بر پایان دادن به قیام، در حالی است که مستمراً طی دیروز و امروز، همچنان از شهرهای مختلف کشور گزارش میرسد که قیام ادامه دارد و مردم و جوانان دلیر با نیروهای سرکوبگر در حال جنگ و گریز هستند. ضمناً معلوم نیست که آنچنان که ولیفقیه ارتجاع و دستگاه تبلیغاتی او ادعا میکنند، اگر آرامش به کشور بازگشته، چرا خطوط اینترنت همچنان قطع است و چرا نمیگذارند اخبار این آرامش ادعایی منتشر شود.
بهدنبال ادعای خامنهای مبنی بر عقب زدن قیام، آخوند جنایتکار سالک کاشانی از اعضای مجلس ارتجاع هم ضمن تکرار این ادعا و در حالی که قیامکنندگان را اغتشاشگر مینامید گفت: «اغتشاشگران دستگیر شده وابسته به جریان مجاهدین بودند... و آنها هم آموزشهای لازم را در طول دو سال اخیر دیده بودند برای اینکه این اتفاقات را رقم بزنند».
آخوند سالک که اظهاراتش در سایت مجلس ارتجاع (۲۹آبان) درج شده در مورد دلایل قیام بزرگ مردم ایران، ضمن اشاره به قیامهای عراق و لبنان، اعتراف کرد: «البته که مردم مطالباتی در بحث گرانی، تورم، بیکاری و... داشتند که این حقوق به حق مردم است و باید نظام و دولت به این مطالبات پاسخ مثبت دهند؛ چرا که وقتی پاسخ مثبت داده نمیشود، دشمن از همین مسیر سوءاستفاده میکند و بر موج اعتراضات سوار میشود. »
آخوند سالک با اشاره به اینکه خامنهای اخیراً در دیدار با فرماندهان نظامی ارتش اعلام کرد که فتنهای جدید پیش روست و نیروهای مسلح باید آماده این مسأله باشند. گناه جرقه زدن قیام با افزایش قیمت بنزین را به گردن دولت روحانی انداخت و افزود: «اعلام گرانی بنزین بدون مطالعه زمان باعث شد؛ که این سوژه را به دست اغتشاشگران بدهد و دولت در این زمینه باید پاسخگو باشد».
تلاش برای در بردن خامنهای از حماقت افزایش ۳۰۰درصدی نرخ بنزین و جرقه زدن قیام در حالی است که خود خامنهای صراحتاً اذعان کرد که در این مورد با او مشورت شده و او اجازهٔ آن را داده است.