از راست، سناتورها ریک اسکات، راجر ویکر، مارکو روبیو و ادوارد مارکی
تعدادی از اعضای کنگره آمریکا در واکنش به اعتراضات در ایران، قطع اینترنت توسط دولت در ایران را محکوم کرده و از معترضان حمایت کردند.
مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه از فلوریدا در توئیتی درباره اعتراض مردم به حکومت جمهوری اسلامی نوشت: مردم ایران حق دارند بر ضد رژیم فاسد و حامی تروریسم تهران دست به اعتراضات مسالمتآمیز بزنند. ایرانیان شایسته برخورداری از رژیمی مسئول هستند؛ رژیمی که در قبال مردمش پاسخگو باشد، نه رژیمی که از منابع دولتی برای برهمزدن ثبات منطقه با بهکارگیری نیروهای نیابتی تروریستی، و نیز برای ماجراجویی استفاده کند.
ریک اسکات، سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا روز دوشنبه ۲۷ آبان با اشتراک گذاشتن ویدئوی پایین کشیدن بنر حکومتی «مرگ بر آمریکا» توسط یکی از معترضان زن در ایران، در توئیتر از اعتراضات مردم ایران با عنوان «ایستادگی خارق العاده شجاعانه در برابر رژیم ستمگر» یاد کرد.
او اضافه کرد: «ایالات متحده [اعتراضات] شما را میبیند و میشنود. به عنوان کشوری عاشق آزادی، ما در کنار کسانی که در سراسر جهان برای آزادی و دموکراسی می جنگند، میایستیم.»
ادوارد مارکی، سناتور دموکرات ماساچوست نیز با به اشتراک گذاشتن تصویری از یک مقاله درباره اعتراضات ایران نوشت: «دولت ایران باید دسترسی مردم به اینترنت را بازگرداند و سپاه پاسداران باید از تهدید بیشتر معترضان خودداری کند.»
راجر ویکر، سناتور جمهوریخواه ایالت میسیسیپی نیز با انتشار خبر کشته های اعتراضات ایران در حساب توئیتر خود نوشت که خبرهای استفاده از نیروهای مرگبار علیه معترضان ایران ترس آور است.
او اضافه کرد: «تهران باید بداند که هیچ میزانی از سانسور، ظلم و وحشیگری آنها را پنهان نمیکند.»
همچنین لویس فرانکل، نماینده دموکرات ایالت فلوریدا با اشاره به قطع اینترنت و سرکوب معترضان توسط رژیم جمهوری اسلامی، نوشت: «ما باید رژیم را به خاطر تداوم تعرض به حقوق بشر وادار به پاسخگویی کنیم و همبستگی خود را با مردمی که خواستار آینده ای بهتر هستند، نشان دهیم.»
حساب توئیتر اعضای جمهوریخواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز سخنان مایکل مککال، عضو این کمیته، را منتشر کرده است که گزارشها درباره «سرکوب وحشیانه اعتراضات و اختلال شدید اینترنت» در ایران را نگران کننده خواند.
آقای مککال اضافه کرد: «من خشونت رژیم از هر نوع را محکوم می کنم و خواستار بازگشت کامل دسترسی به اینترنت در سراسر کشور هستم.»
پیشتر، دو عضو دیگر کنگره ایالات متحده نیز به اعتراضات گسترده مردم ایران واکنش نشان دادند.
تام کاتن سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس در توئیتر خود نوشت: مردم ایران از این که رژیم خواستههای بنیادینشان را نادیده گرفته و همزمان مبالغ هنگفتی را برای تروریستها در سراسر خاورمیانه میفرستد، به تنگ آمدهاند. ما باید در کنار معترضان دلیری که خواهان پاسخگو قرار دادن آیتاللهها هستند، بایستیم.
همچنین «ویلیام هرد» نماینده ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوریخواه در توئیتی با طرح این پرسش که چرا اعتراضات ایران اهمیت دارد، خود در پاسخ نوشت: تنها راهی که ما ایران را از حمایت از تروریسم و دستیابی به سلاحهای هستهای باز میداریم، تغییر حکومت است، و این تنها زمانی رخ می دهد که مردم ایران به پا خیزند.
وی در ادامه نوشت، ما باید پیام آنها (مردم ایران) را تقویت کنیم تا این رژیم خودکامه متوقف شود.
عصر شنبه، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده دو روز اخیر در شهرهای ایران، روز شنبه ۲۵ آبان در واکنش به اعتراضات مردم ایران، ضمن بازنشر توئیت یک سال و نیم قبل خود، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
برخی گزارشهای ارسالی به صدای آمریکا و دیگر رسانه ها حاکی از کشته شدن تعدادی از معترضان در اعتراضهای گسترده به افزایش قیمت بنزین است.
اعتراضات به گرانی بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی دو روز گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمع های اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شده است.
جمهوری اسلامی شنبه شب اینترنت را در شهرهای بزرگ قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.