۱۳۹۷ آذر ۲۱, چهارشنبه

.سپاه پاسداران خبر آزمایش موشک بالستیک در روزهای اخیر را تایید کرد


امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران ایران، خبر تست موشکی اخیر که پیشتر مقام‌‌های ایرانی آن را اعلام کرده بودند، تایید کرد.
حاجی زاده سه‌شنبه ۱۱ دسامبر در مصاحبه با خبرگزاری فارس، اشاره‌ای به نوع موشکی که تست شده نکرد.



اول دسامبر مقام‌های آمریکایی از تست یک موشک بالستیک میان برد با توانایی حمل چند کلاهک جنگی خبر داده و این اقدام را محکوم کرده بودند.

حاجی زاده تست موشکی اخیر را «مهم» توصیف کرد و با اشاره به واکنش مقام‌های آمریکایی افزود: «این واکنش‌ها نشان می‌دهد که این موضوع برای آن‌ها بسیار مهم بود که فریادشان درآمد».

وی با بیان این‌که «بیش از ۴۰ تا ۵۰ تست در سال انجام می‌دهیم»، تاکید کرد: «اینکه آمریکایی‌ها نسبت به برخی از این آزمایش‌ها واکنش نشان می‌دهند نشان‌دهنده فشار به آن‌هاست».

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا، شنبه ۱ دسامبر گفته بود که ایران دست به آزمایش یک موشک بالستیک میان برد با توان حمل چند کلاهک زده که این اقدام نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ می‌شود.

برپایه قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که بر پایه آن توافق هسته‌ای به تایید جامعه جهانی رسید، از ایران خواسته شده است به مدت هشت سال، فعالیت در زمینه موشک‌های بالستیک را متوقف کند.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «ایران یک موشک بالستیک میان‌برد را آزمایش کرد که می‌تواند به اسرائیل و اروپا برسد. نمی‌توان در برابر این رفتار تحریک آمیز سکوت کرد».

آزمایش‌های موشکی هم‌زمان با تشدید تنش با آمریکا
پس از آن ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران با رد سخنان مسئولان آمریکایی درباره این‌که تهران با آزمایش موشک بالستیک میان برد، قطعنامه‌های بین‌المللی را نقض کرده، تاکید کرد که ایران به تست و توسعه موشک‌های خود ادامه خواهد داد.

وی افزود: «این موضوع خارج از چارچوب مذاکرات است و به امنیت ملی ما مرتبط است. در این رابطه از هیچ کشوری اجازه نخواهیم گرفت».

او البته سخنان مقام‌های آمریکایی درباره آزمایش موشک بالستیک میان برد را تایید یا رد نکرد.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم از اظهارنظر در باره سخنان مقام‌های آمریکایی مبنی بر آزمایش موشکی جدید خودداری کرده ولی گفت: «هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است».

او همچنین افزود: «برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است».

این مواجهه در حالی است که آمریکا اجرای تحریم‌های سخت اقتصادی علیه ایران آغاز کرده است. این تحریم‌ها بسیاری از بخش‌های مهم اقتصادی در ایران از جمله صنعت نفت، بانک مرکزی، معاملات دلاری و حمل و نقل را هدف قرار می‌دهد.

این تحریم‌ها پس از آن اجرا شد که سال گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا خروج کشورش را از توافق هسته‌ای با ایران خارج اعلام کرد. او این توافق را ناقص داست و خواستار مذاکره با ایران بر سر توافقی شد که شامل فعالیت‌های موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای تهران می‌شود.

توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۵+۱ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان می‌شود. برپایه این توافق در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به خاطر این برنامه لغو یا تعلیق شد.

دیگر کشورهای طرف توافق هسته‌ای خواستار ادامه اجرای این توافق هستند.