۱۴۰۰ تیر ۱۱, جمعه

سناتور جمهوری‌خواه خواستار تحریم شبه‌نظامیان عراقی وابسته به ایران شد جمهوری‌خواهان خواهان ادامه فشار حداکثری بر ایران هستند

 چند روز پس از حملات هوایی متعدد آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان وابسته به ایران در سوریه و عراق، شماری از سناتورهای جمهوری‌خواه کنگره آمریکا می‌کوشند دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری این کشور را به تحریم گروه‌های تروریستی مورد حمایت ایران راضی کنند.

علیرغم اینکه حمله هوایی آمریکا به شبه‌نظامیان با استقبال اعضای کنگره مواجه شد، جمهوری‌خواهان از ادامه روند سرباز زدن دولت بایدن از تحریم گروه‌های تروریستی سرخورده شده‌اند. همزمان با ادامه مذاکرات هسته‌ای در وین میان ایران و کشورهای غربی، دولت آمریکا در زمینه وضع تحریم‌های جدید مردد است.

دولت بایدن در ماه‌های گذشته به مقدار قابل توجهی از فشارهای اقتصادی موجود روی ایران کاسته است و این موضوع خشم جمهوری‌خواهان که خواهان ادامه سیاست فشار حداکثری هستند را برانگیخته است.

گرِگ استیوبی، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان پیش‌نویس قانونی را ارائه کرد شبه‌نظامیان «سید الشهداء» را تحریم می‌کند. این گروه یک «گروه تروریستی» وابسته به ایران است و از جمله گروه‌هایی است که هدف حمله هوایی آمریکا قرار گرفت.

پیشنهاد استیوبی یکی از مجموعه اقداماتی است که جمهوری‌خواهان برای فشار بر ایران و بازوهای منطقه‌ای تهران در دستور کار قرار داده‌اند.

استیوبی به روزنامه «Washington Free Beacon» گفت که دولت بایدن در حال «بازی با دو دوز» است؛ از سویی به گروه‌های مسلح ایرانی حمله کرده و از سویی اقدام به برداشتن تحریم‌ها از روی گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی می‌کند.

او توضیح داد: «بایدن به نحوی رفتار می‌کند، گویی که در مبارزه با تروریسم جدی است، اما گام‌های سست او در پیگرد ایران و شبه‌نظامیانش حتی به سطح مطلوب هم نزدیک نیست … او به گروه‌هایی مانند KSS (کتائب سیدالشهداء) می‌تازد اما در واقع گروهی مانند سیدالشهداء تحت پیگرد قرار نگرفته و حتی در فهرست گروه‌های تروریستی قرار ندارد. در واقع عدم وضع تحریم‌ها، برای به دست آوردن دل ایران در طول مذاکرات است.»

پیش‌نویس این قانون از سوی گرِگ استیوبی و جیم یانکس که عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان است، باید به تایید کمیته روابط خارجی برسد. شتیوبه گفت که به همکارانش در این کمیته فشار خواهد آورد، تا همزمان با حملات آمریکا به مواضع ایران، آن را تصویب کنند.