مرزبندی و به کار بردن قانونمندیهای"تضاد اصلی" از مهمترین و در واقع محوریترین اصل در پیشبرد امر مبارزه است.
بعد از هر ضربه، اجرا و رعایت صحیح اصل مرزبندی و تضاد اصلی در مسیر مبارزه تعیینکنندهتر میشود. سازمان به درخشانترین وجه آن را در تاریخ مبارزاتی مردم ایران به ثبت رساند. مرزبندی با ارتجاع غیرمذهبی و مهمتر با هیولای ارتجاع مذهبی و فراموش نکردن"تضاد اصلی" که حکومت دیکتاتوری محمدرضا پهلوی بود.
حفظ مرزبندی واقعی بدون پرداخت بهای لازم غیرممکن است. . اجرای قانونمندیهای مرزبندی برای به حاشیه نبردن تضاد اصلی از طرف مقاومت ایران، همچنان ادامه دارد.
در سال۲۰۰۳ پلیس فرانسه به مقر شورایملی مقاومت حمله میکند. در این یورش استعماری، رئیسجمهور برگزیده شورایملی مقاومت ایران خانم مریم رجوی و تعداد زیادی از اعضای برجسته مقاومت و یارانشان نیز دستگیر شدند. پیروزی بزرگ مقاومت ،شکست این یورش و پیامدهای آن در سطح جهان انعکاس یافته است. در خاورمیانه هم نیروهای ائتلاف، عراق را اشغال و کلیت سازمان و ارتش آزادیبخش ملی ایران مستقر در عراق را به قصد نابودی فیزیکی، وحشیانه بمباران میکنند. برون رفت از چنین ماجراهای منهدم کننده رعایت و اجرای قانونمندیهای مرزبندی و تضاد اصلی مبارزه بوده و هست.
پس از شکست کودتای ۱۷ژوئن۲۰۰۳ (۲۷خرداد سال۱۳۸۲) ، با هدایت رهبری مقاومت ایران و تسلط بر همین رعایتها، برگزاری گردهماییهای بزرگ با نام "کهکشان" در دستور کاری مقاومت ایران رقم خورد. اولین گردهمایی بزرگ در سال۱۳۸۳ برگزار شد. در همین گردهمایی، خانم مریم رجوی، با اشاره به مبارزه حقوقی مجاهدین علیه برچسبها و اتهامات آخوندها و مماشاتگران با فاشیسم مذهبی گفت: "... همچنانکه ویلیام بوردون (حقوقدان سرشناس فرانسوی) گفته است: چنانچه مجاهدین موفق به عقبراندن عنصر سیاسی به نفع عنصر حقوقی شوند، نه تنها خود برنده خواهند شد بلکه بشریت را هم به پیروزی خواهند رساند" .
در ادامه پیروزمند این کهکشانها، آخرین آن، گردهمایی جهانی ایران آزاد - ۱۹تیر ۱۴۰۰ میباشد. این گردهمایی جهانی طی سه روز در ارتباط بین اشرف۳ با ۵۰هزار نقطه در جهان بهصورت آنلاین و با حضور ۱۰۲۹شخصیت سیاسی از ۵قاره جهان برگزار شد.
این کهکشان مرحله بلوغ و تکامل جنگ سیاسی و دیپلماسی انقلابی از یکطرف و به نتیجه رسیدن استراتژی و خط درست سرنگونی رژیم ولایت فقیه و شکست و عقبنشینی مماشات جهانی را نوید میدهد.
در علوم سیاسی اجرای سیاستگذاری خارجی و بینالمللی را"دیپلماسی" میگویند. دیپلماسی یک خط مشی اجرایی است. اجرا و سیاست دیپلماتیک در چهارچوب مبارزه، از نظر مقاومت ایران"دیپلماسی انقلابی" میباشد.
در همین راستا هست که خانم رجوی در اولین سخنرانیاش در نشست اینترنی ۳ روزه گفت: "
"ما در نقطهیی از تاریخ ایستادهایم که بزنگاه شدنها و تغییرات بزرگ است. جامعه ما در محاصره استبداد دینی و کرونا و گرسنگی است؛ اما در درون خود آتشفشان قیامها را حمل میکند".
از سخنرانان برجسته خارجی کهکشان ۱۴۰۰ آقای مایک پمپئو از جمله گفت: "نیروهای مقاومت در ایران، میهنپرستان شرافتمند در ایران، قدرتمندتر از هر زمان هستند و سیاست ما حمایت از مقاومت مردم ایران است. تمام تلاشمان را کردیم تا از کسانی حمایت کنیم که میخواهند از زیر یوغ این رژیم خارج شوند.". او در رد مماشات و اثبات نظر پایهیی مقاومت ایران نیز گفت: "از سال۵۷ هر انتخاباتی در ایران فقط در حمایت یک نظام مستبد بوده است".
در تأیید نظر آقای پمپئو که ۴۲سال مماشات با رژیم ادامه یافته است، سخنان آقای "ماتئو رنتزی" نخستوزیر ایتالیا ۲۰۱۶ بسیار قابل توجه بود وی صادقانه گفت:" من بهعنوان عضوی از ۷کشور صنعتی جهان به تهران سفر کردم... اما با اندوه پی بردم که ما شکستخوردهایم. این یک واقعیت است. ما شکست خوردیم! به این دلیل که در رسیدن به ایده مهم «تغییر» در ایران، در ایده رسیدن به این هدف، متأسفانه شکست خوردیم. من اکنون این واقعیت را بازمیشناسم".
نخست وزیر سابق ایتالیا در قسمتی دیگر از سخنانش به نکته مهم دیگری هم اشاره کرد که: "... اکنون زمان آن است که صفحه تغییر را بنگاریم. صفحه یک تغییر رادیکال را. و به حمایت از کسانی بپردازیم که مبارزه میکنند تا استبداد مذهبی را ملغی کنند و ایران را بهعنوان یک عضو به جهان جدید بازگردانند...".
همانطور که در بالا ذکر گردید دیپلماسی اگر در مسیر درست اجرا شود قطعاً به نتیجه میرسد و همسویی سیاست درست مقاومت ایران و اغلب میزهای سیاسی آزادیخواهان جهان را به نمایش میگذارد.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت در سومین روز سخنرانیاش خطاب به حضور ۱۰۲۹ شخصیت و سیاستمدار جهانی در این گردهمایی گفت: "شما مبتکران سیاست درخشانی بر سر مسأله ایران هستید که سمت صحیح تاریخ را نشان داده است. شما بودید که بارها گفتید در این رژیم وحشی دنبال میانهرو گشتن توهم و سراب است. و حالا که خامنهای یک جلاد را رئیسجمهور خود کرده، همه به آنچه شما گفتید اذعان میکنند. بله شما حقیقت را گفتید. زمان میگذرد و حقانیت مواضع شما درباره مجاهدین و مقاومت ایران و جایگزین دمکراتیک به اثبات میرسد ".
عظمت و برگزاری شکوهمندانه این گردهمایی در یک مطلب کوتاه امکانپذیر نیست. صاحبنظران و نویسندگان خواهند نوشت و تاریخ نیز آن را در سینهاش ضبط میکند که فرزندان ایرانزمین بعد از سرنگونی هیولای ولایت فقیه بخوانند و تجاربش را در حفظ آزادی و دموکراسی برای آبادی وطن به کار گیرند. اما جا دارد نمونه دیگری را مختصر بیان نمائیم:
از دیگر سخنرانان این کهکشان صحبتها و مواضع نخستوزیر کنونی اسلوانی آقای "یانس یانشا" است. آقای "یانشا" در سخنانش از جمله گفت:" بگذارید ابتدا، آن چیزی را تکرار کنم که قبلاً بارها گفتهام، مردم ایران شایسته دمکراسی، آزادی و برخورداری از حقوقبشر هستند و باید قویاً توسط جامعه جهانی مورد حمایت قرار بگیرند... پس من یکبار دیگر به وضوح و با صدای بلند از درخواست سازمان ملل از دبیرکل از حقوقبشر در ایران حمایت میکنم که خواهان تحقیق مستقل شدهاند در مورد اعدام هزاران زندانی سیاسی به دستور حکومت و نقش رئیسجمهور جدید رژیم که آن موقع معاون دادستان تهران بوده است".
بدین ترتیب اثبات شد خط مماشات زیر ضربات این جنگ سیاسی مقاومت، توان ادامه سیاستهای سالیان قبل را ندارد. حضور و شرکت هزار نماینده از هزاران کانونهای شورشی داخل کشور در این کهکشان شورشی، امیدواری سرنگونی و انهدام ساختمان پوسیده ولایت فقیه را به مردم ایران بهطور شفاف نوید میدهد.
در همین راستا هست که آقای مانتئو نخستوزیر سابق ایتالیا ضمن رد مماشات دهه های اخیر با رژیم ایران در قسمتی دیگر از سخنانش در کهکشان ۱۴۰۰ گفت: "من فکر میکنم کاملاً متقاعد شدهام که هیچ راهی برای صلح و سعادت آینده ایران وجود نخواهد داشت اگر ما ایده تغییر رادیکال رژیم را نپذیریم".
در پایان با توجه به خیزش استان خوزستان و درد و رنج ناشی از سیل و کشتار رژیم، قیام و خیزش ارتش گرسنگان و تشنگان، مسئول شورای ملی مقاومت ایران آقای مسعود رجوی پیام کوتاه و مهمی داد که جملات پایانی آن کهکشان شورشی ۱۴۰۰ را نتیجه بخشتر نشان میدهد: "وقت آن است که شهرهای ایران همه برخیزند. سلحشوران در سایر شهرها و استانها نباید اهواز و خوزستان را با رنج و خونش تنها بگذارد. خلق ما سرنگونی رژیم را اراده کرده است" (مسعود رجوی ۲۶تیر ۱۴۰۰برابر با ۱۷ژوئیه ۲۰۲۱).