۱۴۰۰ تیر ۱۴, دوشنبه

اعتراض مردم چند شهر در ایران به خاموشی‌های گسترده و قطع مکرر برق

ویدئوهای منتشرشده درشبکه‌های اجتماعی نشان میدهد که شب گذشته،ساکنان مناطق مختلف درتهران بهنگام قطع برق،علیه علی خامنه‌ای،رهبرجمهوری اسلامی، شعارسر می‌دهند.

پایتخت ایران، شنبه و یک‌شنبه، 12 و 13 تیرماه را برای ساعتهای متوالی، در تاریکی مطلق سپری کرد و از شب گذشته شهروندان برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به این خاموشی‌ها شعار «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

مردم چند شهر در استان‌های گلستان، فارس و شمار دیگری از شهرها، شامگاه یک‌شنبه به خیابان آمده و با برگزاری تجمع‌ به خاموشی‌های گسترده اعتراض کردند.

مناطق گسترده‌ای در استان‌های تهران، البرز، قم، سیستان و بلوچستان و برخی شهرهای ایران از جمله اهواز، اصفهان، شیراز، تبریز و چند نقطه دیگر، شبانه‌روز گذشته با قطعی برق و ساعت‌ها خاموشی از پیش اعلام‌نشده مواجه شدند. این در حالی است که وزارت نیرو روزانه جداول خاموشی شهرها و استان‌ها را به تفکیک اعلام می‌کند تا مردم شرایط زندگی روزمره خود را با آن تطبیق دهند.

محمدحسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر، ضمن «اضطراری» خواندن وضعیت در حدود یک ماه آینده گفت: «شرایط تامین برق تا یکی دو ماه آینده به دلیل افزایش بی‌سابقه دمای هوای کشور که هریک درجه افزایش، نیاز برق را چهار هزار و 500 مگاوات بیشتر می‌کند و نیز افزایش بار وسایل سرمایشی با حدود 40 درصد مصرف برق بسیار حساس‌تر می‌شود.»

مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران، نیز از وجود شکاف 11 هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق در ایران خبر داد و تاکید کرد: «ظرفیت تولید برق کشور 54 هزار مگاوات است اما مصرف برق به 65 هزار مگاوات رسیده است.»

در همین راستا، رضا اردکانیان، وزیر نیرو، 9 خرداد، گفت: «‌گرمای زودرس و به کار افتادن زودتر دستگاه‌های سرمایشی باعث شده است نیروگاه‌های ما توان خروجی مناسب خود را از دست بدهند.»

صنعت برق ایران هم‌اکنون در بحرانی‌ترین مراحل تاریخ خود بسر می‌برد. مسئولان ایرانی علت این بحران را استخراج گسترده رمز‌ارزها، افزایش مصرف مردم و کمبود گاز عنوان کردند.

مقامات وزارت نیروی ایران پیشتر اعلام کرده بودند که استخراج رمزارزها به اندازه «نصف برق مصرفی تهران» به شبکه برق فشار وارد می‌کند.

قطع مکرر برق از ماه گذشته باعث اختلال در شبکه‌های ترافیکی، فعالیت بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، ادارات دولتی و کارگاه‌های کوچک و بزرگ شده که باعث وارد شدن خسارت‌هایی شده و زندگی روزمره بسیاری از شهروندان را در ایران با مشکلات جدی مواجه کرده است.