۱۴۰۰ تیر ۲۳, چهارشنبه

گری کاسپاروف خواستار توقف مذاکرات آمریکا با ایران بر سر برجام شد


گری کاسپاروف اززمان بازنشستگی درشطرنج، زندگی خود را وقف کمپین‌هایی برای حقوق بشر علیه حکومت‌های تمامیت‌خواه کرده است

گری کاسپاروف، شطرنج‌باز مشهور در جهان، با اشاره به سختی‌هایی که روزانه مردم ایران تحت حکومت جمهوری اسلامی متحمل می‌شوند، از ایالات متحده خواست که مذاکرات با تهران را متوقف کند و این گفت‌وگوها را «یک اشتباه وحشتناک» توصیف کرد.

آقای کاسپاروف که هم‌اکنون ریاست «بنیاد حقوق بشر» در نیویورک را بر عهده دارد در گردهمایی «شورای ملی مقاومت» گفت: «ضمن توجه به تمام مداخلات خارجی، ترورها و جنگ‌هایی که حکومت نامشروع ایران مسبب آن بوده است، اهمیت دارد که به یاد بیاوریم هیچ کسی بیشتر از شهروندان این رژیم رنج نمی‌کشد».

او در ادامه تاکید کرد که جمهوری اسلامی «هیچ صلاحیتی نسبت به مردم ایران ندارد، بلکه مردم را مرعوب و سرکوب و شکنجه می‌کند».

ایران و اعضای باقیمانده در برجام به علاوه آمریکا در ماه‌های گذشته شش دور مذاکره برای بازگشت تهران و واشینگتن به تعهدات خود در توافق اتمی تیرماه سال ۹۴ انجام دادند ولی این مذاکرات بدون نتیجه‌ بوده است و آمریکا گفته که تعیین زمان ادامه مذاکرات برجام برعهده تهران است.

هفته گذشته ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی به ایران هشدار دادند که تازه‌ترین تلاش‌هایش در زمینه غنی‌سازی اورانیوم فلزی با خلوص ۲۰ درصد می‌تواند این مذاکرات را به خطر بیندازد.

 پمپئو در گردهمایی مجازی مجاهدین خلق: جمهوری اسلامی در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد

:کاسپاروف در شمار پرافتخارترین شطرنج‌بازان جهان است. او برای ۲۵۵ ماه مرد شماره یک شطرنج جهان بود و برای ۱۴ سال بالاترین امتیاز را در شطرنج داشت و در نهایت سال ۲۰۱۳ بود که جایگاه خود را به مگنوس کارلسن واگذار کرد.

او از زمان بازنشستگی در شطرنج، زندگی خود را وقف کمپین‌هایی برای حقوق بشر علیه حکومت‌های تمامیت‌خواه از جمله حکومت کشور خود، روسیه، کرده است.

آقای کاسپاروف رویکرد غرب در قبال ایران را تقبیج کرد و گفت: «جهان آزاد و دموکراسی‌های جهان که تصور می‌شود برای زندگی انسان ارزش قائل هستند، چگونه با رژیم قاتلان مذاکره می‌کنند؟»

او تاکید کرد که مذاکرات اشتباهی «وحشتناک» است و افزود: «رهبران کشورهایی چون ایالات متحده که اغلب درباره اهمیت حقوق بشر صحبت می‌کنند، چگونه می‌توانند با رئیسی پشت یک میز بنشینند، کسی که نقش وی در کشتار ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) ثابت شده است؟»

ابراهیم رئیسی از اعضای گروه چهار نفره موسوم به «هیات مرگ» بود که در اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ نقش عمده‌ای ایفا کرد. با پیروزی رئیسی در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری ایران، توجهات جهانی به آن اعدام‌ها و نقش او در چنین رخدادی جلب شده است. ابراهیم رئیسی اما اخیرا از عملکرد خود دفاع کرد و خود را «شایسته تقدیر» دانست.

کاسپاروف در توئیتی نیز با اشاره به سخنرانی خود در «کنفرانس ایران آزاد ۲۰۲۱» نوشت مانند روسیه پوتین، ایران نیز به خاطر حمایت از تروریسم در خارج از کشور توجهات را به خود جلب کرده است، اما این مردم ایران هستند که متحمل بیشترین رنج از حکومت دیکتاتوری می‌شوند.

در کنفرانس امسال «شورای ملی مقاومت» که سازمان مجاهدین در آن نقش رهبری را بر عهده دارد، شخصیت‌هایی چون مایک پومپئو، وزیر خارجه سابق ایالات متحده، یانز یانشا، نخست‌وزیر اسلوونی، و حدود ۳۰ تن از اعضای مجلس نمایندگان و سناتورهای آمریکایی شرکت داشتند.