۱۴۰۰ تیر ۲۵, جمعه

بحران کرونا در ایران؛ بیمارستان‌های اطفال هم پُر شد


کریمی: مسئولان کشوری از وزارت بهداشت، دولت و مجلس باید برای مردم ارزش قائل شوند و واکسیناسیون را سرعت بخشند

موج پنجم کرونا با سویه دلتا علاوه بر درگیر کردن مردم اغلب مناطق ایران، با قدرت سرایت 60 برابری، کودکان را نیز مبتلا و بیمارستان‌های اطفال این کشور را پُر کرده است.

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، جمعه 25 تیر، عبدالله کریمی، رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید گفت: «کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و به تبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی می‌توانند بیماری را به دیگران نیز منتقل کنند.»

کریمی در مورد سویه دلتا افزود: «کرونای دلتا نسبت به ویروس اصلی و همچنین ویروس آلفا (واریانت انگلیسی) سرعت انتقال بیشتری دارد و قدرت سرایتش 60 درصد نسبت به ویروس آلفا بالاتر است.»

رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید با درخواست سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون اعلام کرد: «مسئولان کشوری از وزارت بهداشت، دولت، مجلس ایران و ... باید برای مردم ارزش قائل شوند و واکسیناسیون را سرعت بخشند در غیر این صورت این پاندمی تا مدت ها ادامه خواهد داشت.

او درباره وضعیت تزریق واکسن به کودکان در جهان نیز گفت: «در حال حاضر فایزر تزریقش تا 12 سال هم رسیده و به تدریج به سنین پایین تر هم می‌رسد.»

کریمی در مقایسه با وضعیت سال قبل گفت: «اکنون در بیمارستان‌های اطفال ما تعداد موارد بستری بیشتر شده است. بنابراین در حال حاضر بخش‌های اطفال‌مان پُر است و کمبود بخش هم داریم در حالی که در سال قبل چنین موضوعی را درباره بیمارستان‌های کودکان مطرح نمی‌کردیم.»

با اعلام گزارش‌هایی از کمبود امکانات درمانی و تخت‌های بیمارستای در رسانه، به خصوص در سیستان و بلوچستان، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، 24 تیر، در جلسه هیئت دولت مدعی شد: «در مورد سیستان و بلوچستان سیاه‌نمایی می‌شود و شاخص تخت بیمارستانی این استان متناسب و حتی بالاتر از میانگین رسمی کشوری است.»

امروز اما خبرگزازی «تسنیم» با انتشار یک ویدیو درباره وضعیت بیمارستانی در سیستان و بلوچستان سخنان رئیس جمهوری ایران را رد کرد.

در این ویدیو گزارش می‌شود این استان حتی بر اساس آمارهای رسمی ایران، در قعر جدول تعداد بیمارستان و تخت بیمارستانی است و در برخی مناطق استان، به ازای هزار نفر جمعیت 0.6 تخت وجود دارد.

وضعیت تخت‌ها و امکانات درمانی در سایر استان‌های ایران نیز چندان مناسب نیست و بیماران مبتلا به کرونا حتی در کلانشهرهای ایران با کمبود تخت‌ در بخش مراقبت‌های ويژه، گرانی و کمبود دارو و معضل رانت‌بازی در پذیریش برخی از بیمارستان مواجه هستند.

به‌رغم وعده‌های دولت ایران برای واکسیناسیون همگانی تا پایان سال 1400 و ادعاهایی از رونمایی چندین واکسن «تولید داخلی» و واردات واکسن‌های خارجی از جمله واکسن چینی، هندی و روسی، روند واکسیناسیون در این کشور با کندی صورت می‌گیرد.

بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت ایران که صحت آن مورد تردید است تاکنون 2 میلیون و 219 هزار و 693 نفر هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردند.